Woning verhuren Rotterdam

Rotterdam is een van de steden die steeds duurder wordt. Er is veel vraag naar huurwoningen in Rotterdam en dat drijft de prijs flink op. Voor verhuurders is dit een mooie kans. Zij kunnen op deze manier een hoog rendement op hun woningen krijgen en dit is daarom ook het moment om een woning te gaan verhuren. Heb jij een woning in Rotterdam en wil je deze graag verhuren? Plaats de woning gratis op Huurstunt en vind snel een huurder.

Hoe werkt een huis verhuren via Huurstunt?

Wanneer je besluit om een woning te gaan verhuren, zul je eerst moeten bedenken of je de woning permanent of tijdelijk wilt verhuren. Welke huurvorm je ook kiest, je kunt je huurwoning in Rotterdam plaatsen bij Huurstunt. Dit kost helemaal niets en zo vind je op een laagdrempelige en handige manier snel een nieuwe huurder. Je kunt dan zelf een selectie maken en uitnodigen voor een bezichtiging. Als er inderdaad een geschikte huurder bij lijkt te zitten, kun je vervolgens zelf het huurcontract opstellen en de woning verhuren.

Om te beginnen vragen we je hierboven de postcode en het huisnummer van de te verhuren woning in te vullen. Huurstunt zoekt hier automatisch de bijpassende straat- en plaatsnaam bij. In de volgende stap kun je dan beginnen met het invullen de gegevens van de woning. Denk hierbij aan zaken, zoals:

  • Woningtype
  • Huurprijs
  • Beschikbaarheid
  • Aantal kamers
  • Woonoppervlakte
  • Foto’s
  • Omschrijving van de woning

Deze gegevens zijn heel belangrijk voor de huurder, omdat die op basis van deze gegevens een goede beslissing kan maken of de huurwoning past bij de eigen woonwensen. Ook voor jou als verhuurder is het van belang dat deze gegevens kloppen, omdat het bepaald of je reacties krijgt van mensen waar je gelijk iets mee kunt of dat het reacties zijn die vooral bestaan uit vragen over de woning. Zorg er dus voor dat je de feiten goed op een rijtje zet en dat je goede foto’s en een duidelijke omschrijving aan de woning toevoegt.

Nadat he deze gegevens hebt ingevuld, vragen we bij Huurstunt ook nog een aantal gegevens van jou als verhuurder. Het gaat hierbij om je naam, e-mailadres en je telefoonnummer. Het e-mailadres wordt gebruikt om de reacties van huurders rechtstreeks naar door te sturen. Woningzoekenden kunnen het contactformulier bij de woning invullen en dat formulier staat rechtstreeks in verbinding met jouw e-mail. Het telefoonnummer wordt in eerste instantie alleen gebruikt door medewerkers van Huurstunt als de situatie dat nodig heeft. Je kunt je telefoonnummer ook zichtbaar maken bij de woningadvertentie. Woningzoekenden met een Premium Account kunnen dan contact met je opnemen per telefoon.

Huurder vinden in Rotterdam

Zoals eerder al genoemd werd, kunnen woningzoekenden met een betaald Premium Account op Huurstunt gebruikmaken van het contactformulier bij de woning. Jij ontvangt dit contactformulier rechtstreeks in je inbox en kunt zo op een laagdrempelige manier in contact komen met een potentiële huurder. Het prettige aan het Premium Account is dat je alleen reacties krijgt van mensen die ook echt actief op zoek zijn naar nieuwe woonruimte.

Je kunt als verhuurder ook actief op zoek gaan naar een nieuwe huurder. Kijk in dat geval bij de oproepen in Rotterdam. Op die pagina vind je advertenties van mensen die op zoek zijn naar een woning in en om Rotterdam. Ze vertellen in hun persoonlijke advertentie precies wat voor woning ze zoeken en welk budget beschikbaar is. Zo kun je kijken of jouw woning hierbij past. Mocht dat zo zijn, dan kun je je woning met een druk op de knop aan de persoon in kwestie aanbieden. Je zult dan zelf nog de bezichtiging en het huurcontract moeten regelen. Huurstunt brengt huurders en verhuurders enkel samen. Daarom is het verhuren via Huurstunt voor de verhuurder ook helemaal gratis.