Hoe controleren wij het woningaanbod op Huurstunt?

Bij Huurstunt willen we de zoektocht naar een nieuwe huurwoning zo eenvoudig mogelijk maken. Een van onze taken is het zo goed mogelijk up-to-date houden van het woningaanbod op ons platform. Deze taak nemen wij zeer serieus, omdat we ons kunnen voorstellen hoe vervelend het kan zijn om te reageren op een woning die al verhuurd blijkt te zijn. De makelaars doen zelf natuurlijk ook hun uiterste best om het eigen aanbod actueel en kloppend te houden, maar daarnaast kunnen wij ook veel doen om dit zo goed mogelijk actueel te houden. Geen enkel woningplatform in Nederland controleert het aanbod zo vaak en zo grondig als Huurstunt en daar zijn we trots op! Daarom leggen we je graag uit hoe deze controles werken, zodat je weet voor welke kwaliteit Huurstunt staat.

Iedere dag vind je bij Huurstunt nieuw aanbod van makelaars en particuliere verhuurders. Hoe dit aanbod terechtkomt op Huurstunt lees je hier. Nadat deze huurwoningen op Huurstunt staan, is het aan ons om de beschikbaarheid hiervan zo goed mogelijk up-to-date te houden voor jou. Hier doen we onze uiterste best voor en dat doen we op drie verschillende manieren.

1. Geautomatiseerde controles

Bij Huurstunt hebben we een heel geavanceerd systeem ontwikkeld dat elke dag meerdere keren een controle uitvoert van het beschikbare aanbod. Nieuwe makelaars worden gekoppeld aan dit systeem en zij zullen er zelf natuurlijk alles aan doen om ervoor te zorgen dat de huurstatus op hun eigen website klopt. Het systeem van Huurstunt controleert dan elke dag of de informatie op ons platform kloppend is met de informatie van de makelaar. Mocht een woning toch niet meer beschikbaar zijn, dan halen wij deze uiteraard zo snel mogelijk van de website af. 

2.  Extra controle door onze kwaliteitsmanagers

Ondanks dat ons systeem doorgaans het werk erg goed uitvoert, vinden we het belangrijk om ook een handmatige controle uit te voeren. Elke dag weer gaan onze kwaliteitsmanagers honderden woningen bij langs om te kijken of de huurstatus klopt. Ook nemen zij telefonisch contact op met particuliere verhuurders van wie de woning al een langere tijd online staat. De verhuurder heeft dan de kans om de termijn te verlengen of om de woning van ons platform te halen. Zo kun je zien dat we echt ons uiterste best doen om het aanbod voor woningzoekenden actueel te houden.

3. Hulp van onze gebruikers

We waarderen alle hulp die we krijgen en daarom heeft elke woning een knop voor het melden van een verhuurde woning. Krijg jij van een verhuurder of makelaar te horen dat de woning niet langer beschikbaar is en staat die woning nog wel op Huurstunt? Meld het ons! Ons team gaat er dan mee aan de slag om te controleren of de woning inderdaad verhuurd is.

Heb je een verhuurde woning gevonden?

Mocht je ondanks onze strenge controles toch een huurwoning vinden die al verhuurd blijkt te zijn, dan vinden we dat natuurlijk erg spijtig. We doen – zoals je hierboven kon lezen – ons uiterste best om dat te voorkomen. Toch kan het voorkomen dat een huurwoning al verhuurd is, terwijl wij iets anders aangeven. Soms is de nieuwe huurstatus een beetje vertraagd of niet goed bij ons doorgekomen. Natuurlijk doen wij er wel alles aan om dit te voorkomen.