Huis verhuren? Plaats je huurwoning op Huurstunt

Er heerst een grote woningnood in Almere. De wachttijd voor een sociale huurwoning is inmiddels opgelopen tot ruim 9 jaar. Veel starters komen daardoor in de problemen, omdat ze geen sociale huurwoning kunnen vinden. Ze moeten daardoor noodgedwongen uitwijken naar de vrije sector en die is vaak duur. Ze zijn daarom hard op zoek naar woningen die binnen hun budget vallen. Als jij in het bezit bent van een kamer, studio of huis waar je eigenlijk niks mee doet, kun je dat huis te huur zetten en dat kan gelukkig heel eenvoudig door het woningplatform van Huurstunt te gebruiken. Je plaatst hier eenvoudig je woning online en krijgt bezichtigingsaanvragen rechtstreeks in je mailbox. Het mooiste hiervan is dat je via Huurstunt geen dure verhuurmakelaarskosten hoeft te betalen. Je woning op Huurstunt zetten is namelijk volledig gratis!

Regels verhuren koopwoning

Een huis verhuren is niet zo eenvoudig als het lijkt. Je moet als verhuurder een hoop regelen, zodat je uiteindelijk niet zelf het bokje bent. Zo is het verstandig om te besluiten wat voor verhuur je wilt gaan bedrijven. Wil je zelf bepalen wanneer de verhuurder het pand verlaat, dan kun je het beste verhuren onder huisbewaring, proef-samenwonen of de Leegstandswet. Na de verhuurperiode moet de huurder dan het pand dan verlaten. Doe je dit niet, dan kan de huurder in het pand blijven wonen zolang als het hem of haar goeddunkt. Je loopt dan het risico dat je je woning nooit meer leeg krijgt. Als dat geen probleem voor jou is, dan kun je gewoon permanent gaan verhuren. Zo niet, dan kun je het beste kiezen voor één van de bovenstaande opties.

Huurprijs huurwoning bepalen

Als je de prijs voor je huurwoning wilt bepalen, is het eerst goed om te kijken naar of je woning binnen de sociale huursector valt of in de vrije sector. Dit heeft vooral te maken met de huurprijs. Alles boven de 710 euro valt per definitie niet in de sociale huursector. Voor deze woningen gelden geen maximumprijzen, zoals die bij sociale huur wel gelden. Daarbij wordt de huurprijs ook niet berekend aan de hand van het puntensysteem van de Nederlandse overheid. Dit puntensysteem kun je gebruiken om de prijs van een sociale huurwoning te bepalen. Het is goed om te weten dat onzelfstandige woningen altijd onder het sociale huurstelsel vallen. Dit zijn bijvoorbeeld studentenkamers. Deze woonruimtes dienen altijd volgens het puntenstelsel voorzien te worden van een prijs. Gebeurt dit niet, dan kan de huurder naar de huurcommissie stappen en de verhuurder dwingen de prijs te verlagen.

Als je eenmaal besloten hebt hoe je je woning gaat verhuren en foto’s gemaakt hebt van zowel de buiten- als de binnenkant, dan kun je je woning eenvoudig bij Huurstunt plaatsen. Met 700.000 unieke bezoekers per maand zullen veel mensen de woning te zien krijgen. Zorg ervoor dat je de woning voorziet van een passende en uitgebreide beschrijving, zodat potentiële huurders precies zien om wat voor huis het gaat en ze met een Premium account kunnen reageren.

Reacties via Huurstunt

Je kunt zelf aangeven hoe de huurders contact met jou op kunnen nemen. Je kunt dit laten lopen via een contactformulier op onze website. Jij krijgt de bezichtigingsaanvraag dan rechtstreeks in je mailbox. Je kunt er ook voor kiezen om je telefoonnummer te vermelden, zodat potentiële huurders jou een berichtje kunnen sturen als ze interesse hebben. Voor jou als verhuurder kost deze service helemaal niets. Zowel het plaatsen van de huurwoning als het reageren op berichten van huurders is voor jou helemaal gratis. Om die reden is Huurstunt ook heel geliefd bij verhuurders en vinden zij vaak snel een nieuwe huurder voor hun particuliere huurwoning. Twijfel dus niet langer en ga je huis verhuren via Huurstunt.