Hoe komen de huurwoningen op Huurstunt?

Steeds meer woningzoekenden kiezen voor Huurstunt als ze op zoek zijn naar een nieuwe huurwoning. We doen elke dag weer ons uiterste best om woningzoekenden een zo volledig en actueel mogelijk woningaanbod te tonen. Je wil als woningzoekende natuurlijk wel op de hoogte zijn van alle woningen die te huur aangeboden worden. Logisch, maar de kwaliteit van het getoonde aanbod is minstens zo belangrijk en omdat die kwaliteit bij Huurstunt ons zo trots maakt, delen we graag met je hoe het woningaanbod op Huurstunt terechtkomt.

Woningen via makelaars

Doordat er elke maand 500.000 woningzoekenden op zoek gaan naar een huurwoning via Huurstunt, vinden makelaars het fijn om met hun aanbod op ons platform te staan. Op die manier bereiken zij nog meer woningzoekenden en helpt dat bij het vinden van een nieuwe huurder. Inmiddels plaatsen elke maand ruim 1.100 makelaars hun aanbod bij Huurstunt en hier komen elke dag nieuwe makelaars bij doordat wij zelf actief contact met ze opnemen. Bij Huurstunt vinden we een goede relatie met de getoonde makelaars heel belangrijk, daarom willen we altijd dat er persoonlijk contact geweest is tussen Huurstunt en de makelaar. Tijdens dat gesprek wordt de werking van Huurstunt uitgelegd en wordt er verteld hoe de makelaar het aanbod gratis kan koppelen aan Huurstunt. Huurstunt heeft op dit moment veel samenwerkingen met makelaars waarbij zij rechtstreeks of via een partner hun aanbod bij ons plaatsen. Als de makelaar ervoor kiest om het aanbod niet langer bij Huurstunt te tonen, dan kan deze koppeling eenvoudig zelf uitgeschakeld worden. Er worden bij Huurstunt dus alleen makelaars getoond die zelf ook graag getoond willen worden bij Huurstunt. Zo proberen we de kwaliteit van het getoonde woningaanbod voor woningzoekenden te garanderen.

Ben je een makelaar en wil je ook graag het beschikbare woningaanbod op Huurstunt terugzien? Meld je op deze pagina aan voor een koppeling met ons systeem. 

Woningen via particuliere verhuurders

Naast het aanbod van makelaars, kun je bij Huurstunt ook huurwoningen vinden van particuliere verhuurders. Dit aanbod wordt vaak alleen bij Huurstunt geplaatst, waardoor Huurstunt veel aanbod heeft wat je nergens anders kunt vinden. Juist dat maakt Huurstunt interessant voor woningzoekenden, omdat zij zo meer kans maken om op korte termijn een huurwoning te kunnen huren. Wanneer een particuliere verhuurder graag een woning wil aanbieden op ons woningplatform, kan de woning aangeboden worden via onze verhuurpagina. Daar kunnen alle gegevens van de woning ingevoerd worden, zodat de woningzoekende een goed beeld krijgt van de huurwoning. Wanneer deze gegevens zijn ingevuld, zal een medewerker van Huurstunt controleren of de woningadvertentie klopt en of deze betrouwbaar is. Ook zal de medewerker altijd telefonisch contact opnemen met de verhuurder. Pas nadat er gesproken is met de verhuurder, zal de advertentie online geplaatst worden. Deze controle is nodig, om de kwaliteit van de woningen op Huurstunt te kunnen waarborgen.

Strenge woningcontroles

De controles stoppen bij Huurstunt niet als de woning eenmaal online staat. We vinden het belangrijk dat het getoonde woningaanbod ook echt te huur wordt aangeboden en daarom zorgen we ook tussendoor voor controles. Onder andere ons eigen systeem controleert om de 15 minuten of het aanbod op Huurstunt nog steeds te huur wordt aangeboden. Natuurlijk vertrouwen we niet alleen op ons eigen systeem, maar controleren we het aanbod ook elke dag nog een keer met de hand. Zo voorkomen we dat woningzoekenden reageren op woningen die al verhuurd zijn.

Bij particuliere verhuurders ligt deze controle iets ingewikkelder, omdat zij hun huurwoningen bij Huurstunt plaatsen via hun eigen account en niet via ons systeem. Doordat een controle iets lastiger is, onderhouden we graag het contact met de verhuurder. Dit doen we door ze na een bepaalde tijd te vragen naar de beschikbaarheid van de woning. Verhuurders kunnen er dan voor kiezen om de woningadvertentie langer op Huurstunt te laten staan, omdat de woning nog niet verhuurd is. Wordt de termijn op Huurstunt niet verlengd door de verhuurder, dan zal de woning verwijderd worden. Zo voorkomen we dat er oud particulier aanbod op Huurstunt getoond wordt en zien woningzoekenden alleen actueel en beschikbaar aanbod.