Hoe komen de huurwoningen op Huurstunt?

Steeds meer woningzoekenden kiezen voor Huurstunt als ze op zoek zijn naar een nieuwe huurwoning. Je vindt hier namelijk een divers en uitgebreid aanbod aan huurwoningen van derde partijen, waardoor je woningzoektocht makkelijk wordt. Je wil als woningzoekende natuurlijk wel op de hoogte zijn van alle woningen die te huur aangeboden worden. Logisch, maar de kwaliteit van het getoonde aanbod is minstens zo belangrijk en omdat die kwaliteit bij Huurstunt ons zo trots maakt, delen we graag met je hoe het woningaanbod op Huurstunt terechtkomt. 

Woningen via makelaars

Doordat er elke maand 500.000 woningzoekenden op zoek gaan naar een huurwoning via Huurstunt, vinden makelaars het fijn om met hun aanbod op ons platform te staan. Op die manier bereiken zij nog meer woningzoekenden en helpt dat bij het vinden van een nieuwe huurder. Inmiddels plaatsen elke maand ruim 500+ makelaars hun aanbod bij Huurstunt en hier komen telkens nieuwe makelaars bij doordat wij zelf actief contact met ze opnemen. Bij Huurstunt vinden we een goede relatie met de getoonde makelaars heel belangrijk, daarom willen we altijd dat er contact geweest is met de makelaar. Tijdens dat gesprek wordt de werking van Huurstunt uitgelegd en wordt er verteld hoe de makelaar het aanbod gratis kan koppelen aan Huurstunt. Als de makelaar ervoor kiest om het aanbod niet langer bij Huurstunt te tonen, dan kan deze koppeling eenvoudig zelf uitgeschakeld worden. Ook kunnen ze het bij ons aangeven en zorgen wij ervoor dat het aanbod van de website verwijderd wordt. Er worden bij Huurstunt dus alleen makelaars getoond die zelf ook graag getoond willen worden bij Huurstunt. Zo proberen we de kwaliteit van het getoonde woningaanbod voor woningzoekenden hoog te houden.

Ben je een makelaar en wil je ook graag het jouw woningaanbod op Huurstunt terugzien? Meld je op deze pagina aan voor een koppeling met ons systeem. 

Woningen via particuliere verhuurders

Naast het aanbod van makelaars, kun je bij Huurstunt ook huurwoningen vinden van particuliere verhuurders. Dit aanbod wordt vaak alleen bij Huurstunt geplaatst, waardoor Huurstunt veel aanbod heeft wat je nergens anders kunt vinden. Juist dat maakt Huurstunt interessant voor woningzoekenden, omdat zij zo meer kans maken om op korte termijn een huurwoning te kunnen huren. Wanneer een particuliere verhuurder graag een woning op ons platform wil, kan deze aangeboden worden via de verhuurpagina. Daar kunnen alle gegevens van de woning ingevoerd worden, zodat de woningzoekende een goed beeld krijgt van de huurwoning. Wanneer deze gegevens zijn ingevuld, zal een medewerker van Huurstunt controleren of de woningadvertentie klopt en of deze betrouwbaar lijkt. Ook zal de medewerker altijd telefonisch contact opnemen met de verhuurder. Pas nadat er gesproken is met de verhuurder, zal de advertentie online geplaatst worden. Deze controle is nodig, om de kwaliteit van de woningen op Huurstunt te kunnen waarborgen.

Strenge woningcontroles

De controles stoppen bij Huurstunt niet als de woning eenmaal online staat. We vinden het belangrijk dat het getoonde woningaanbod ook echt beschikbaar is en daarom zorgen we ook tussendoor voor controles. Onder andere ons eigen systeem controleert meerdere malen per dag of het aanbod op Huurstunt nog steeds te huur wordt aangeboden. Natuurlijk vertrouwen we niet alleen op ons eigen systeem, maar controleren we vele honderden woningen nog een keer met de hand. Zo doen we onze uiterste best om te voorkomen dat woningzoekenden reageren op woningen die al verhuurd zijn.

Bij particuliere verhuurders ligt deze controle iets ingewikkelder, omdat zij hun huurwoningen bij Huurstunt plaatsen via hun eigen account en niet via ons systeem. Om dit aanbod te controleren onderhouden we graag het contact met de verhuurder. Dit doen we door ze na een bepaalde tijd een e-mail te versturen om te vragen naar de beschikbaarheid van de woning. Verhuurders kunnen er dan voor kiezen om de woningadvertentie langer op Huurstunt te laten staan, omdat de woning nog niet verhuurd is. Wordt de termijn op Huurstunt niet verlengd door de verhuurder, dan zal de woning verwijderd worden. Zo doen we onze uiterste best om te voorkomen we dat er oud particulier aanbod op Huurstunt getoond wordt en kunnen onze gebruikers rustig rondkijken naar een nieuwe huurwoning. 

Disclaimer

Ondanks dat we onze uiterste best doen om het woningaanbod up-to-date te houden, kunnen we dit helaas niet voor de volle honderd procent garanderen. Daarom kunnen gebruikers van Huurstunt Premium altijd eerst 14 dagen gratis gebruikmaken van alle betaalde functies die het platform te bieden heeft. Mocht je toch een huurwoning treffen die al verhuurd is, hanteren wij een zeer coulant tevredenheidsbeleid. Op die manier hopen we dat iedereen naar volle tevredenheid gebruikmaakt van ons woningplatform. 

Daarbij kun je ook zelf je steentje bijdragen aan de beschikbaarheid van de huurwoningen op Huurstunt. Tref je een huurwoning aan die al verhuurd blijkt te zijn, dan kun je ons dit eenvoudig melden met de 'meld een fout' knop bij de huurwoning. Meer informatie hierover en over de beschikbaarheid van het aanbod op Huurstunt, kun je lezen op onze informatiepagina over beschikbaarheidscontroles