Zo werkt Huurstunt

Steeds meer woningzoekenden kiezen voor Huurstunt; een onafhankelijk woningplatform. Je vindt bij Huurstunt een divers, uitgebreid en actueel aanbod van huurwoningen. Dit unieke aanbod van makelaars en particuliere verhuurders kan je woningzoektocht een stuk gemakkelijker maken. 

De woningen worden namelijk niet geadverteerd op andere woningplatformen. Dit scheelt concurrentie van andere woningzoekenden. Natuurlijk wil je graag op de hoogte zijn en blijven van alle woningen die te huur aangeboden worden. Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf up-to-date van het aanbod op Huurstunt.

Ook de kwaliteit van het getoonde aanbod is belangrijk. Omdat deze bij Huurstunt hoog ligt, delen we graag met je hoe het woningaanbod op Huurstunt terechtkomt. 

Inhoudsopgave

  Up-to-date woningaanbod

  Huurstunt scant continu het huuraanbod met geavanceerde software. Zo controleren we 24/7 het aanbod van o.a. woningwebsites, makelaars en andere aanbieders.

  Hierdoor heeft Huurstunt een enorm aanbod aan beschikbare kamers, studio’s, appartementen en andere huurwoningen en wordt dit aanbod dagelijks uitgebreid.

  Op dezelfde manier wordt het woningaanbod up-to-date gehouden. Handig, want zo hoeven woningzoekenden zelf niet op talloze websites te zoeken naar beschikbare huurwoningen.

  Woningaanbod van makelaars

  Doordat er elke maand 300.000 woningzoekenden op zoek gaan naar een huurwoning via Huurstunt, vinden makelaars en verhuurders het fijn om met hun aanbod op Huurstunt te staan.

  Zo bereiken ze meer woningzoekenden en vinden ze eerder een nieuwe huurder. Inmiddels plaatsen elke maand 500+ makelaars hun woningaanbod bij Huurstunt en komen er dagelijks nieuwe makelaars bij.

  Bij Huurstunt vinden we een goede relatie met de getoonde makelaars belangrijk, daarom vinden we het prettig als er contact geweest is met de makelaar.

  Tijdens dat gesprek wordt de werking van Huurstunt uitgelegd en wordt er verteld hoe de makelaar het aanbod gratis en automatisch kan koppelen aan Huurstunt. Zo houden we de kwaliteit van het getoonde woningaanbod voor woningzoekenden hoog.

  Bij Huurstunt kun je je vastgoed gemakkelijk aanbieden via een directe XML-koppeling of via een derde partij zoals Kolibri of Pararius Office. Je profiteert dan van het bereik van ruim 300.000 bezoekers per maand. De woning wordt automatisch verwijderd zodra deze verhuurd is in de koppeling.

  Ben je ook makelaar en zie je jouw woningaanbod graag op Huurstunt terug? Plaats je beschikbare huurwoning dan gratis.

  Met dit formulier plaats je je beschikbare huurwoning gratis op Huurstunt

  Woningaanbod van particuliere verhuurders

  Naast het aanbod van makelaars vind je bij Huurstunt ook huurwoningen van particuliere verhuurders. Het gaat hierbij om een uniek aanbod, dat meestal alleen bij Huurstunt wordt geplaatst en je nergens anders vindt.

  Dit maakt Huurstunt interessant voor woningzoekenden, want zo maken ze meer kans om op korte termijn een geschikte huurwoning te vinden.

  Ben jij ook een particuliere verhuurder en wil je graag een woning plaatsen op Huurstunt? Bied je woning dan aan op de verhuurpagina. Je kunt hier alle gegevens van de woning invoeren, zodat woningzoekenden een goed beeld krijgen van de huurwoning.

  Als deze gegevens zijn ingevuld, controleert een medewerker van Huurstunt of de woningadvertentie inhoudelijk klopt en of deze betrouwbaar is. Ook neemt de medewerker telefonisch contact op met de verhuurder.

  Pas nadat er gesproken is met de verhuurder wordt de advertentie online gezet. Deze controle is nodig om de kwaliteit van de woningen op Huurstunt te kunnen waarborgen.

  Woningchecks

  Met de gegevens die makelaars en particuliere verhuurders bij het aanmelden invullen krijgen woningzoekenden een goed beeld van een huurwoning. Huurstunt controleert deze gegevens, kijkt of de woningadvertentie inhoudelijk klopt en of deze betrouwbaar is.

  Ook neemt Huurstunt telefonisch contact op met de makelaar of verhuurder. Pas daarna wordt de advertentie gepubliceerd. Met deze controle wordt de kwaliteit op Huurstunt gewaarborgd.

  Dagelijkse controle

  Bij Huurstunt streven we na dat het getoonde woningaanbod van makelaars klopt. Om dit te bereiken controleert Huurstunt meerdere malen per dag of de huurwoningen ook werkelijk beschikbaar zijn. Deze beschikbaarheidscontrole vindt zowel automatisch als handmatig plaats. Huurstunt scant online het woningaanbod zelfs elk uur. Zo voorkomen we dat woningzoekenden reageren op woningen die al verhuurd zijn.

  Geldig woningaanbod

  Bij particuliere verhuurders ligt de controle iets ingewikkelder, omdat zij het woningaanbod op een andere manier plaatsen. Om dit aanbod te controleren onderhoudt Huurstunt contact met de verhuurders.

  Huurstunt vraagt per e-mail naar de beschikbaarheid van een woning. Verhuurders kunnen de publicatie van een woningadvertentie dan verlengen als de woning nog niet verhuurd is. Wordt de termijn op Huurstunt niet verlengd door de verhuurder, dan wordt de advertentie verwijderd. Zo wordt er op Huurstunt geen ongeldig, particulier aanbod getoond en kunnen woningzoekenden rustig uitkijken naar een nieuwe huurwoning. 

  Tevredenheidsbeleid

  Ondanks het streven om het woningaanbod up-to-date te houden, kan Huurstunt dit niet garanderen. Daarom kunnen gebruikers een Premium Account eerst veertien dagen gratis uitproberen. Zo kunnen zij rustig kennis maken met alle betaalde functies. Mocht een huurwoning toch al verhuurd zijn, dan heeft de woningzoekende geen kosten gemaakt. Met dit coulante tevredenheidsbeleid hopen we dat iedereen naar tevredenheid gebruikmaakt van Huurstunt. 

  Meld een fout

  Ook jij kunt je steentje bijdragen aan de geldigheid van het aanbod van huurwoningen op Huurstunt. Tref je een huurwoning aan die al verhuurd blijkt te zijn, dan kun je dit eenvoudig melden met de 'meld een fout-knop’ bij een woningadvertentie.

  Meld je aan voor woningupdates

  Vind je niet direct een huurwoning die aan je woonwensen voldoet? Meld je dan aan voor de woning e-mail. Dit kun je doen met een gratis account. Geef aan wat voor woning je zoekt en hoe vaak je updates wilt ontvangen. Dit gaat als volgt:

  1. Maak een gratis account aan en laat ons bij ‘mijn zoekopdrachten’ weten wat je zoekt;
  2. Geef aan hoe vaak je updates wilt ontvangen;
  3. Reageer op huurwoningen vóórdat anderen ze vinden.

  Zo hoef je het woningaanbod niet elke dag te checken. Je ontvangt automatisch een melding in je mailbox zodra er woningen beschikbaar zijn die aan je wensen voldoen. Dus vergemakkelijk je zoektocht naar een leuke woning en meld je aan voor de updates!