Woning huren in Rotterdam

664 huurwoningen gevonden

Gratis de nieuwste woningen in je inbox.

Appartement Vierambachtsstraat
NIEUW
Appartement Polderlaan
NIEUW
 • 50 m2
 • 1 kamer
Appartement Walenburgerweg
NIEUW
 • 80 m2
 • 4 kamers
Appartement Weena
NIEUW
 • 45 m2
 • 2 kamers
Appartement Weena
NIEUW
 • 45 m2
 • 3 kamers
Appartement Beukelsweg
NIEUW
 • 22 m2
 • 1 kamer
Appartement Bas Jungeriusstraat
NIEUW
Appartement Harddraverstraat
NIEUW
Appartement Mathenesserweg
NIEUW
 • 70 m2
 • 4 kamers
Appartement Putsebocht
NIEUW
 • 67 m2
 • 3 kamers
Appartement Lodewijk Pincoffsweg
NIEUW
Appartement Dalweg
NIEUW
 • 20 m2
 • 1 kamer
Kamer Dalweg
NIEUW
 • 20 m2
 • 1 kamer
Appartement Schieweg
NIEUW
 • 90 m2
 • 4 kamers
Appartement Abraham Kuyperlaan
NIEUW
Appartement Jeruzalemstraat
NIEUW
Huurwoning Polanenstraat
NIEUW
 • 50 m2
 • 3 kamers
Appartement Dorpsweg
NIEUW
 • 110 m2
 • 6 kamers
 • 100 m2
 • 5 kamers

Huis huren Rotterdam

We hoeven jou vast niet te vertellen dat het lastig is om een geschikte huurwoning te vinden in een stad als Rotterdam. De huurprijzen stijgen steeds weer, waardoor het voor velen moeilijk is om een betaalbare huurwoning te vinden in de stad. De prijzen van de huurwoningen zijn inmiddels al 14,3 procent gestegen en de verwachting is dat dit percentage alleen nog maar verder zal stijgen. Toch betekent het niet dat er nergens in Rotterdam een betaalbaar huis te vinden is.

Huurprijzen Rotterdam

Als je op zoek bent naar een goedkope woning is Rotterdam Centrum de meest uitdagende plek om te zoeken. De huurprijzen liggen daar rond de 19 euro per vierkante meter. Dat is gemiddeld 7 euro meer dan in de goedkopere wijk Prins Alexander. Wat ook opvallend is, is het feit dat kleiner wonen relatief duurder is. Zo betaal je per vierkante meter meer voor huizen van 50 tot 75 vierkante meter dan voor huizen met een oppervlakte van 75 tot 100 vierkante meter. De reden hiervoor is dat kleinere appartementen in Rotterdam vaak al gemeubileerd verhuurd worden. Deze woningen worden ook wel Turn-key woningen genoemd. Deze term is bedacht, omdat je namelijk niets hoeft te doen in deze woningen. De vloer ligt er al, het bed staat er en zelfs keukengerei ligt al in de kastjes. Dat scheelt natuurlijk wel in de aanschafkosten, maar hier betaal je wel maandelijks voor. Op termijn is het daardoor waarschijnlijk duurder. De goedkoopste variant is een kaal opgeleverd appartement. Je kunt dan zelf kiezen hoe duur je de inrichting maakt.

Kamers in Rotterdam

Niet alleen huurwoningen stijgen in prijs, ook kamers in Rotterdam worden steeds schaarser. In Rotterdam steeg de huurprijs voor een studentenkamer het hardst met ruim 7 procent. Gemiddeld betalen studenten nu 458 euro voor een kamer. De verwachting is dat deze prijzen ook verder op zullen lopen, door de schaarste op deze huurmarkt. Er zijn steeds meer studenten die geen kamer kunnen vinden en daardoor loopt de prijs per vierkante meter steeds verder op. De studentenhuisvesting van de overheid zit daarbij vaak al vol, waardoor studenten aangewezen zijn op particuliere verhuurders. Die vragen vaak de hoofdprijs voor een kamer en dat maakt het zoeken niet gemakkelijker.

Vrije sector woningen in Rotterdam

Als je op dit moment op zoek bent naar een huurwoning in de vrije sector, weet je dat je er als de kippen bij moet zijn. Als je even later bent, zijn er al potentiële huurders voor je en kun je fluiten naar je woonruimte. Het is daarom ook een hele uitdaging om alle woningen steeds weer in de gaten te houden. Om je te helpen heeft Huurstunt daarom een handige zoekfunctie ontwikkeld. Je meldt je volledig gratis aan, zodat je eenvoudig kunt zoeken tussen de verschillende woningen en kamers in Rotterdam. Je kunt je favorieten ook eenvoudig opslaan door op het hartje te klikken. Om ook als eerste op de hoogte te zijn van het nieuwe aanbod, kun je je aanmelden voor de nieuwsbrief. Dit doe je op je profielpagina. Je kunt je woonwensen noteren, waarna je een melding in je mailbox krijgt als er nieuwe woningen beschikbaar zijn.

Huurstunt Premium

Wanneer je een woning gevonden hebt die echt bij je past, wil je natuurlijk snel een reactie plaatsen. Op Huurstunt heb je daar een zogeheten Premium account voor nodig. Met dat Premium account kun je de volledige beschrijving van de woning lezen en gelijk reageren. Die reactie komt dan rechtstreeks in de mailbox van de verhuurder. De verhuurder zal vervolgens contact met jou opnemen als hij in jou een geschikte kandidaat ziet. Zorg er dus voor dat je bericht naar de verhuurder jou als persoon goed weergeeft. Weet dat een rommelige brief van jou als persoon ook een rommelige indruk geeft. Besteed dus zorg aan hoe je je brief opstelt en zorg dat er geen spelfouten in staan. Als de verhuurder in jou een goede huurder ziet, kan hij je uitnodigen voor een bezichtiging en heb jij hopelijk je nieuwe woning gevonden.

Als je de woning inderdaad krijgt, kun je je Premium account altijd weer opzeggen. Dit doe je heel eenvoudig via je accountpagina. Lukt het je niet om je Premium account opzeggen of heb je andere vragen? Neem contact op met de klantenservice van Huurstunt door het contactformulier in te vullen op de contactpagina of te mailen naar de klantenservice. 


Veelgestelde vragen

Wat is de gemiddelde huurprijs in Rotterdam?

Gemiddeld betalen huurders in Rotterdam een huurprijs van 16,50 euro per vierkante meter. Het gaat hierbij om de kale huurprijs. Dit betekent dat je voor een appartement van 60 vierkante meter 990 euro per maand betaalt. De huurprijs kan hoger uitvallen, omdat de huurwoning gestoffeerd of gemeubileerd wordt opgeleverd.

Kan ik goedkoop huren in Rotterdam?

In de vrije sector kan de verhuurder zelf bepalen hoe duur hij de huurwoning in de markt zet. Het kan dus ook zijn dat hij ervoor kiest om een lage huurprijs te rekenen. Dit komt ook in Rotterdam geregeld voor. Om op de hoogte te blijven van huurwoningen met een lage huurprijs, kun je je aanmelden voor onze woningnieuwsbrief.

Kan ik een gemeubileerde woning huren in Rotterdam?

In Rotterdam vestigen steeds meer expats zich en omdat deze mensen vaak zonder inboedel naar Nederland komen, is er veel vraag naar gemeubileerde woningen. Hierdoor worden er steeds meer huurwoningen in Rotterdam Turn-Key opgeleverd en deze woningen vind je in overvloed op Huurstunt.

Kan ik direct huren bij een particuliere verhuurder?

Bij Huurstunt vind je huurwoningen van zowel makelaars als particuliere verhuurders. Met een Premium Account kun je precies zien wie de woning verhuurt en kun je eenvoudig met de verhuurder in contact komen met de (particuliere) verhuurder door gebruik te maken van het contactformulier.

Is het mogelijk om via Huurstunt een woning huren zonder wachtlijst?

Huurstunt zelf kent geen wachtlijst. Je kunt in contact komen met alle verhuurder die vervolgens zelf beslissen wie ze uitnodigen voor een bezichtiging. Iedereen maakt dus dezelfde kans op een woning. Presenteer jezelf goed en voor je het weet open jij de deuren van je nieuwe huurwoning in Rotterdam.

Kan ik in Rotterdam huren met huurtoeslag?

In de vrije sector kan de verhuurder zelf bepalen hoe hoog de huurprijs wordt. Er wordt geregeld gekozen om de huurwoning onder de huurtoeslaggrens te verhuren. Deze woningen zijn natuurlijk erg populair, dus je zult er snel bij moeten zijn. Om op de hoogte te blijven van dit woningaanbod kun je je aanmelden voor onze woningnieuwsbrief.