Gratis woning verhuren Breda

Het gaat goed met Breda en dat zien vastgoedhandelaren ook. Steeds vaker kopen investeerders panden op, om ze vervolgens te gaan verhuren. In veel gevallen zijn dit lokale inwoners met een of een paar panden in de stad. Slechts enkele verhuurders komen van buitenaf. Hierdoor is en blijft Breda in de handen van de inwoners van Breda. Toch betekent dit niet dat mensen van buitenaf geen panden mogen verhuren. Misschien biedt juist die ontwikkeling heel veel kansen voor de verhuurders. Heb jij op dit moment een pand in Breda en wil je deze graag verhuren? Bied je woning gratis aan via Huurstunt en kom vandaag nog in contact met woningzoekenden, zodat je je huis snel kunt verhuren.

Waarom een woning verhuren in Breda?

De reden dat investeerders kiezen voor Breda is omdat de stad in bloei staat. De huurprijzen in de stad stijgen elk jaar weer. Voor een woning in Breda betalen huurders nu gemiddeld 12,54 euro per vierkante meter. Dit is vooralsnog lager dan het Nederlands gemiddelde van 15,82 euro per vierkante meter, maar de prijzen stijgen wel elk jaar. De reden dat het Nederlands gemiddelde zoveel hoger ligt, is te danken aan de huurprijzen in Amsterdam. Daar betalen mensen ruim 22 euro per vierkante meter en dat drijft het gemiddelde flink op. Deze hoge huurprijzen vertalen zich ook naar de koopprijzen en daarom is het voor veel investeerders niet haalbaar om een woning in de hoofdstad te kopen en te verhuren. Breda is dan een goed alternatief. De stad heeft een vriendelijk karakter en de woningen kunnen verhuurt worden tegen een aantrekkelijk huurtarief.

Hoe werkt een huis verhuren via Huurstunt?

Als je een woning wilt verhuren via Huurstunt, dan kost dit je als verhuurder helemaal niets. Je kunt je woning op een laagdrempelige manier aanbieden door de gegevens in het bovenstaande formulier in te vullen. Er zullen daarna aanvullende gegevens gevraagd worden. Zo kun je het volgende invullen:

  • Woningtype
  • Huurprijs
  • Beschikbaarheid
  • Aantal kamers
  • Woonoppervlakte
  • Omschrijving
  • Foto’s
  • Gegevens van de verhuurder

Bij Huurstunt raden we altijd aan om de gevraagde gegevens zo uitgebreid mogelijk in te vullen. Als je meer informatie geeft over de woning, zullen woningzoekenden eerder geneigd zijn om een reactie te sturen. Op die manier vind jij dus sneller een nieuwe huurder. Ook raden we altijd aan om enkele foto’s bij de woning te plaatsen van zowel de buiten- als de binnenkant. Woningzoekenden zien graag al wat van het pand, voor ze gaan bezichtigen. Dit zijn allemaal manieren om de verhuur van een woning voor jou als verhuurder makkelijker te maken.

Hoe kom je in contact met woningzoekenden in Breda?

Zodra je je woning op Huurstunt geplaatst hebt, zal een medewerker van Huurstunt dit verifiëren. Wanneer alles in orde is, wordt de woning getoond en kunnen woningzoekenden met een Premium Account contact met je opnemen door middel van het contactformulier op de pagina. Je krijgt van de huurder dan het huurprofiel per e-mail en ook een e-mailadres en telefoonnummer. Je kunt dan zelf contact opnemen om een bezichtiging in te plannen. Wanneer je ervoor gekozen hebt dat je telefoonnummer getoond wordt bij de woning, kunnen huurders je ook telefonisch benaderen. We raden altijd aan om elke geïnteresseerde van antwoord te voorzien, ook als je diegene niet uitnodigt voor een bezichtiging. Woningzoekenden blijven dan niet in onzekerheid zitten en je zult zelf minder vragen krijgen. Zodra de woning verhuurd is, kun je in je profiel de woning op ‘verhuurd’ zetten. Woningzoekenden kunnen dan geen reactie meer sturen. Als je tijdelijk even wilt wachten met de verhuur van je woning, dan kun je er ook voor kiezen om de woning te pauzeren.

Kan Huurstunt helpen bij de verhuur van een woning?

Huurstunt is een woningplatform die er enkel voor bedoeld is om woningzoekenden en verhuurders samen te brengen, zodat woningen op een handige manier verhuurd worden. We kunnen verhuurders niet helpen bij de afhandeling van de verhuur. Het opstellen van het contract en de woningbezichtiging zul je zelf moeten regelen. Om die reden is verhuren via Huurstunt ook helemaal gratis. Mocht je toch hulp nodig hebben, dan kun je vrijblijvend hulp vragen bij een externe verhuurmakelaar. Huurstunt wenst je veel geluk bij het verhuren van je woning.