Woning verhuren Groningen

Groningen is een studentenstad bij uitstek. Het is daarom ook niet vreemd dat heel veel inwoners van Groningen Centrum studenten zijn. Ze wonen veelal in studentenkamers die verhuurd worden door particuliere verhuurders. Als jij ook een pand bezit in Groningen, maar je er nog geen bestemming voor weet kun ervoor kiezen om het huis te huur aan te bieden. Dit doe je heel eenvoudig via het woningplatform Huurstunt. Hier kost het plaatsen van een woningadvertenties niets en met meer dan 300.000 unieke bezoekers per maand, heb je binnen no-time een geschikte huurder voor het pand.

Regels voor huis verhuren

Als je erover nadenkt om een appartement, huis of kamer te huur aan te bieden is het van belang dat je grondig te werk gaat. Je wilt achteraf immers niet zelf het bokje zijn. Als je niks laat vastleggen over de woning, zul je de woning permanent verhuren. Een huurder uitzetten is dan vrijwel onmogelijk door de huurbescherming. Je zult dan moeten wachten tot de verhuurder zelf besluit om te verhuizen. Het is dus van belang dat je uitzoekt hoe je je pand of kamer wil gaan verhuren. Wil je dit voor een bepaalde of onbepaalde tijd doen en welke prijs hanteer je? Als je een kamer te huur wilt aanbieden, is het belangrijk te weten dat die altijd onder het sociale huurstelsel vallen. Je zult in dat geval rekening moeten houden met het puntensysteem van de overheid. Op basis van dat puntensysteem zul je de huurprijs van de kamer moeten bepalen. Bied je een woning te huur aan en wil je meer vragen dan 710 euro per maand, dan valt je woning in de vrije sector. In deze sector gelden geen maximum huurprijzen, maar in deze sector kan de huurder ook geen huurtoeslag aanvragen. Dat laatste kan huurders ervan weerhouden om de woning te huren.

Woning verhuren via Huurstunt

Wanneer je je woning inderdaad graag wil verhuren, dan kan dit volledig gratis via Huurstunt. Vul dan hierboven de postcode en het huisnummer in van de woning die je wilt verhuren. Huurstunt zal hier automatisch de plaats en de straat bij zoeken. Als dit gelukt is wordt je doorgestuurd naar het formulier waar je alle gegevens van de woning kunt invullen. Dit zijn gegevens, zoals:

  • Woningtype
  • Huurprijs
  • Beschikbaarheid
  • Aantal kamers
  • Woonoppervlakte
  • Foto’s
  • Omschrijving van de woning

Het is belangrijk dat je deze gegevens zo volledig mogelijk invult, zodat woningzoekenden kunnen zien of de woning bij hun eigen woonwensen past. Vergeet ook vooral niet om een treffende beschrijving en goede foto’s van de woning toe te voegen. Woningzoekenden zijn eerder geneigd om te reageren op woningen die meerdere foto’s hebben, dan op woningen die alleen een foto van de gevel van het pand hebben.

Zodra je de gegevens van de woning hebt ingevuld, vragen we ook nog een aantal gegevens van jou als verhuurder. Het gaat hierbij om je naam, e-mailadres en telefoonnummer. Zorg ervoor dat je een e-mailadres en telefoonnummer invult waarop je goed bereikbaar bent. Het telefoonnummer zal alleen gebruikt worden door Huurstunt, tenzij je zelf wil dat het telefoonnummer bij de woning getoond wordt.

Contact met woningzoekenden in Groningen

Zodra je alle gegevens hebt ingevuld, zal een medewerker de woning controleren. Zodra de echtheid geverifieerd is, zal de woning online geplaatst worden en is het een kwestie van tijd tot de eerste reactie binnenkomt. Woningzoekenden kunnen alleen reageren als ze een betaald Premium Account hebben. Dit zorgt ervoor dat je als verhuurder alleen serieuze reacties binnenkrijgt. Met dat Premium Account kunnen ze gebruikmaken van het contactformulier bij de woning. Dat formulier staat in rechtstreeks contact met het door jou opgegeven e-mailadres. Je zult de reacties van woningzoekenden in die inbox ontvangen. Als je ook hebt aangegeven dat woningzoekenden je mogen bellen, dan kan het zijn dat woningzoekenden ook per telefoon kenbaar maken dat ze interesse hebben in de huurwoning.

Je kunt als verhuurder ook zelf contact opnemen met woningzoekenden. Kijk in dat geval bij de oproepen bovenaan het scherm. In dit overzicht vind je allemaal mensen die kenbaar maken op zoek te zijn naar een nieuwe huurwoning. Ze geven aan wat hun wensen zijn en voor welk budget ze bereid zijn om een woning te huren. Als jouw huurwoning aan deze factoren voldoet, dan kun je de woning aanbieden aan de woningzoekende. Die kan vervolgens beslissen om in te gaan op het aanbod. Je zult vervolgens zelf de bezichtiging en de verdere afwikkeling van de verhuur moeten regelen. Huurstunt is een platform om huurder en verhuurder samen te brengen en huurders te helpen bij het vinden van een nieuwe huurwoning. Daarom kunnen verhuurders helemaal gratis gebruikmaken van onze verhuur-functie en ons grote bereik.