Woning verhuren Leiden

Leiden is een populaire stad onder jongeren en starters. Niet zo gek als je kijkt naar de ligging van dit historische hoogstandje. Binnen een mum van tijd ben je in grote steden, zoals Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Dit maakt Leiden de perfecte uitvalsbasis voor mensen die graag net buiten de randstad willen wonen, maar hier wel werken. Doordat Leiden zo populair is onder woningzoekenden, is Leiden ook de perfecte plek voor vastgoedbezitters. Zij kunnen woningen voor een relatief hoge prijs verhuren, wat erg gunstig is. Heb jij ook een woning in Leiden die je graag wilt gaan verhuren? Plaats de woning vandaag nog op Huurstunt en profiteer van de vele voordelen. Het mooie aan verhuren via Huurstunt is bovendien: het is helemaal gratis!

Hoe werkt een huis verhuren via Huurstunt?

Als je besluit om een woning te verhuren in Leiden, dan regel je dat eenvoudig. Je moet alleen nog bedenken of je de woning permanent of tijdelijk wilt verhuren. Wat je keuze ook is, je huis verhuren regel je gratis via Huurstunt. Vul hierboven je postcode en huisnummer in om te beginnen. Huurstunt zal hier automatisch de juiste straat en woonplaats bij zoeken, waarna je verder kunt naar de volgende stap. Daar kun je alle gegevens van de woning invullen. Denk hierbij aan zaken, zoals:

  • Woningtype
  • Huurprijs
  • Beschikbaarheid
  • Aantal kamers
  • Woonoppervlakte
  • Foto’s
  • Omschrijving van de woning

Het is belangrijk dat deze gegevens zo uitgebreid mogelijk worden ingevuld, omdat huurders op die manier kunnen zien wat er precies te huur is. Op basis van die informatie besluit de huurder of de woning het waard is om te reageren en of diegene zich er ziet wonen. Vooral de foto’s en de omschrijving van de woning dragen bij om zo veel mogelijk reacties te krijgen op de woning. Op die manier heb je veel keus en heb je straks de beste huurder in je woning.

Nadat je al de gegevens van de woning hebt ingevuld, vragen we alleen nog enkele gegevens van jou als verhuurder. Het gaat hierbij om je naam, telefoonnummer en e-mailadres. Tenzij anders aangegeven zal het telefoonnummer alleen gebruikt worden door medewerkers van Huurstunt als dit nodig is. Huurders kunnen in dat geval contact opnemen per e-mail.

Huurder vinden in Leiden

Zodra je de woning hebt aangemeld, zal een medewerker van Huurstunt de woningadvertentie controleren. Als alles in orde is bevonden, zal de woning online geplaatst worden en kunnen woningzoekenden met een betaald Premium Account contact met je opnemen. Dit doen ze in de meeste gevallen door het contactformulier in te vullen die bij de woning staat. Als je hebt aangegeven dat woningzoekenden ook contact met je mogen opnemen per telefoon, dan kun je ook telefoontjes en sms’jes verwachten. Het grote voordeel van verhuren via Huurstunt, is dat je alleen reacties krijgt van mensen die oprecht geïnteresseerd zijn in de woning die je te huur aanbiedt. Alleen mensen met een betaald account kunnen namelijk contact opnemen. Hierdoor ben je zelf geen tijd kwijt aan het beantwoorden van berichten van mensen die niet serieus op zoek zijn naar een woning.

Je kunt ook zelf actief op zoek gaan naar een huurder. Kijk in dat geval op de oproepenpagina van Leiden op Huurstunt. Hier staan advertenties van mensen die een woning zoeken in de omgeving Leiden. Ze vertellen in hun advertenties waar ze precies naar op zoek zijn en wat het te besteden budget is. Jij kunt op jouw beurt kijken of de woning die je aanbiedt past bij hun woonwensen. Als dat het geval is, dan kun je de woning met een druk op de knop aan de woningzoekende aanbieden. Op die manier probeert Huurstunt huurder en verhuurder samen te brengen. De verdere verhuur zul je zelf moeten regelen. Huurstunt doet alleen dienst als platform en daarom is verhuren via Huurstunt ook helemaal gratis.