Waarom je huis verhuren?

Waarom je huis verhuren?

22 februari 2018

Er kunnen vele redenen zijn waarom het een goed idee is om je woning te verhuren. De meest voorkomende is toch wel dat je een nieuw huis gekocht hebt maar de oude nog niet verkocht. Oeps, nu zit je met dubbele kosten. Op dit moment zou je kunnen besluiten om je 2e woning te verhuren.  Dit levert je vele voordelen op en je drukt je dubbele lasten. 

Voordelen verhuren woning

  • Geen dubbele lasten; het grootste voordeel van het verhuren van je huis is gewoon dat je geen dubbele lasten hebt. Dit wordt beperkt, helemaal weggenomen en heel soms als je geluk hebt kun je hier zelfs een beetje winst op maken.
  • Voorkomen waardedaling; je woning daalt niet in waarde doordat het niet leegstaat. Een huis hoort bewoond te blijven om in goede staat te blijven. De ramen worden opengezet, de woning door gelucht en er wordt schoongemaakt.Onderhoud wordt gemeld en de woning blijft in een betere staat dan wanneer het leegstaat. Met een huurder in je woning zal je deze echt moeten onderhouden en zal er geen of minder waardedaling plaatsvinden.
  • Investering; vastgoed is altijd een goede investering. Je ontvangt inkomsten vanuit de verhuurde woning en dit is altijd fijn. Je kunt de woning aanhouden tot de markt aantrekt en mogelijk voor iets meer verkopen. Wanneer je de woning verkoopt is het ook fijn dat het een bewoonde indruk maakt. 

Nadelen verhuren woning

  • Regelingen treffen; er komt veel bij kijken om een woning te verhuren. Zo heb je toestemming nodig van je hypotheekverstrekker, de gemeente en de verzekeringsmaatschappij.
  • De huurder wordt beschermd; tijdelijk verhuren is hierdoor niet altijd een optie. Laat je hier goed over informeren
  • Fiscale gevolgen; het verhuren  van je woning kan nadelige fiscale gevolgen hebben. Zoek dit ook goed uit voor je begint met het verhuren van je woning. 

Heb je alles uitgezocht en is het voor jou voordelig om je huis te verhuren? Kijk dan direct op Huurstunt.nl (https://www.huurstunt.nl/woning-verhuren/) en bied je woning gratis aan.