Nieuwe huurdersmarkt in Zwolle: verhuur jouw woning snel op Huurstunt.nl

Huurdersmarkt in Zwolle

Bijna de helft van de inwoners van Zwolle heeft een huurwoning. Zo'n 10 procent van al die huurwoningen valt onder particuliere verhuur. Zwolle kenmerkt zich als een echte studentenstad. Veel van deze studenten zijn doorgaans te vinden bij Hogeschool Windesheim of Artez hogeschool voor de kunsten. Wanneer ze vrij zijn zoeken studenten de rust op in hun veilige onderkomen. Ieder jaar weer, vooral in het begin van het schooljaar zijn studenten op zoek naar een nieuwe plek om te wonen. Dit zijn met name studentenkamers en studio's. Veel van deze studentenwoningen vallen onder particuliere verhuur. Particuliere verhuurders die in het bezit zijn van dergelijke woonruimtes in Zwolle hebben er dus belang bij om nieuwe studenten aan te trekken wanneer de ruimte leeg staat. Naast studenten geven ook anderen de voorkeur aan een particuliere huurwoning. Denk aan ouderen, gezinnen, vrijgezellen en starters op de arbeidsmarkt. Al deze mensen zijn overtuigd van de voordelen van particuliere huren ten opzichte van woningen van woningbouwverenigingen.

De laatste paar jaren zijn particuliere huurwoningen steeds meer in trek. Dit komt door het groeiende aantal asielzoekers met een verblijfsstatus. De overheid heeft geprobeerd de meeste asielzoekers te plaatsen in sociale huurwoningen. Echter, slechts een op de vijf gemeenten in Nederland heeft voldoende woonruimte voor het huisvesten van asielzoekers. Met een wachttijd van zeven tot tien jaar op een sociale huurwoning kun je je voorstellen dat het huisvesten van iedereen geen gemakkelijke opdracht is.

Een passende oplossing

Problemen zijn er echter om opgelost te worden en zo is de gemeente Zwolle op zoek gegaan naar een passende oplossing voor de woningschaarste. Onder andere leegstaande politiebureaus, verzorgingshuizen, scholen en particuliere huurwoningen maken deel uit van de oplossing. Wanneer er niet genoeg huurwoningen te krijgen zijn bij de woningbouw is particuliere huur natuurlijk een goede oplossing. Daarom biedt dit een nieuwe markt op het gebied van de particuliere verhuur. Deze markt biedt veel voordelen voor particuliere verhuurders in Zwolle. Zo is er geen sprake van onzekerheid over het ontvangen van de huur. Misschien heb je wel eens te maken gehad met huurders die het lastig vonden om de huur te kunnen betalen. Hiervan is geen sprake bij het verhuren aan asielzoekers. De huur zal immers iedere maand netjes betaald worden door de overheid. Bovendien zal alle communicatie via de contactpersonen van de asielzoekers verlopen. Hierdoor heb je geen last van taalbarrières waarbij je soms bij buitenlandse studenten wel tegenaan kunt lopen.

Jouw huurwoning in Zwolle verhuur je via Huurstunt

Een huurwoning verhuren in Zwolle begint bij Huurstunt. Huurstunt is al tien jaar gespecialiseerd in de verhuur van huurwoningen in heel Nederland, waaronder in Zwolle. Een woning in Zwolle te huur aanbieden doe je door het maken van een advertentie op Huurstunt. Dit is binnen vijf minuten gedaan en is ook nog eens volledig kosteloos. In de advertentie plaats je alle kenmerken van de huurwoning, zoals het type huurwoning, de huurprijs en de oppervlakte. Wil je een specifieke doelgroep voor jouw huurwoning, vermeld dit dan ook in de advertentie. Zo weten woningzoekers snel of de huurwoning wel of niet geschikt voor ze is. Voeg sprekende foto's toe zodat je een duidelijk beeld creëert van jouw woonruimte in Zwolle. Op deze manier heb je al heel snel een nieuwe huurder gevonden.