Hoe kan ik snel een huurwoning vinden?

Snel een huurwoning nodig? Bij Huurstunt ben je op de goede plek. Wij verzamelen een groot deel van het Nederlandse huuraanbod, van makelaars en particuliere verhuurders. Tussen de duizenden beschikbaar huurwoningen zit vast iets interessants voor jou! Zoeken naar een leuke huurwoning is bij ons eenvoudig. Op deze pagina leggen we uit hoe Huurstunt werkt én hoe je het meeste haalt uit ons woningplatform.

Maak een Huurstunt-account aan

Begin je Huurstunt-ervaring goed en maak gratis een account aan. Zo heb je meteen toegang tot een paar handige functies, zoals het plaatsen van een oproep. Ook dat kost helemaal niets. Je kunt ermee verhuurders laten weten dat je op zoek bent naar een nieuwe huurwoning in jouw gewenste woonplaats. Wil iemand een huurwoning verhuren die past bij in jouw plaatje? Dan kan deze met één druk op de knop aan jou worden aangeboden. Je hoeft dus niet per se te zoeken, maar kunt ook gevonden worden door verhuurders uit jouw omgeving.

Gratis de nieuwste woningen in je inbox

Maak ook vrijblijvend gebruik van onze gepersonaliseerde nieuwsbrief. Die kun je helemaal naar wens invullen. Je kunt zelf aangeven naar wat voor huurwoning je zoekt. In de nieuwsbrief vind je vervolgens alleen woningen die voldoen aan jouw woonwensen. Je blijft zo handig op de hoogte van nieuw aanbod bij jou in de buurt. Als je een woning tegenkomt die voldoet aan jouw wensen, kun je ‘m eenvoudig opslaan bij jouw favorieten door op het hartje te klikken. Je kunt de woning dan in de gaten houden, zodat je weet of ie nog te huur wordt aangeboden.

Bekijk ook: Hoe kan ik op Huurstunt naar een huurwoning zoeken?

Upgrade naar Huurstunt Premium

Als je wilt reageren op een huurwoning kan dat met een Huurstunt Premium-account. Dankzij Premium kun je direct contact opnemen met de verhuurder, via een contactformulier en soms ook een telefoonnummer. Zo heb je een rechtstreekse verbinding met de verhuurder van die woning. Ziet hij in jou een geschikte kandidaat? Dan mag je langskomen voor een bezichtiging. Premium kost een vast bedrag per maand, maar is de eerste 14 dagen gratis! Niet helemaal wat je zocht? Een Premium-account kun je op ieder moment aanmaken en opzeggen via je persoonlijke accountpagina.

Reageren op een huurwoning

Mooie woning gevonden? Tijd om een enthousiaste reactie te versturen. Vertel in een paar woorden iets over jezelf en waarom je reageert op de woning. Zorg dat jouw bericht er altijd verzorgd uitziet. Fouten wil je zo veel mogelijk voorkomen, en het is ook niet handig als je onnodige vragen stelt. Neem de advertentie dus nog eens goed onder de loep. Wacht na het versturen van jouw reactie ook niet af tot je een bericht terugkrijgt. Wat beter werkt is je kansen spreiden. Reageren op meerdere woningen, zodat je sneller kans van slagen hebt.

Lees ook: Reageren op een huurwoning + voorbeeldbrief