Hoe kan ik snel een huurwoning vinden?

Als je snel een huurwoning wilt vinden ben je bij Huurstunt bij het juiste adres. Hier wordt een groot deel van het aanbod van makelaars en particuliere verhuurders verzamelt, zodat jij eenvoudig kunt zoeken naar jouw ideale huurwoning. Bij Huurstunt vind je maar liefst 10.000 verschillende huurwoningen in Nederland, waardoor er altijd wel iets voor jou bij zit. Op deze pagina wordt uitgelegd hoe Huurstunt werkt en hoe je het beste gebruik kunt maken van dit woningplatform.

Maak een Huurstunt account aan

Als je gebruik wilt maken van handige functies op de Huurstunt website, kun je het beste een Huurstunt account aanmaken. Dit account is helemaal gratis en het ontgrendelt een aantal handige functies. Zo kun je met een gratis Huurstunt account een oproep op de website plaatsen. Je kunt op die manier verhuurders laten weten dat je op zoek bent naar een nieuwe huurwoning. Als zij een huurwoning te huur hebben staan die voldoet aan jouw eisen, kunnen zij op hun beurt contact met jou opnemen. Je hoeft op deze manier niet alleen zelf te zoeken, maar je kunt ook gevonden worden door verhuurders in de buurt.

Naast de oproep kun je ook gebruikmaken van de gepersonaliseerde Huurstunt nieuwsbrief. Je kunt zelf aangeven naar wat voor huurwoning je op zoek bent en vervolgens zul je via de nieuwsbrief enkel woningen zien die voldoen aan jouw woonwensen. Je blijft zo handig op de hoogte van nieuw aanbod bij jou in de buurt. Als je een woning ziet die voldoet aan jouw wensen, kun je deze huurwoning eenvoudig opslaan bij jouw favorieten door op het hartje bij de huurwoning te klikken. Je kunt deze huurwoning dan in de gaten houden, zodat je weet of de desbetreffende woning nog te huur aangeboden wordt.

Upgrade naar Huurstunt Premium

Als je ook wilt reageren op woningen via Huurstunt, kan dat met een Huurstunt Premium account. Een dergelijk account kost een vast bedrag per maand en kun je ieder moment aanmaken en opzeggen via je persoonlijke accountpagina. Met een Huurstunt Premium account krijg je de gegevens van de verhuurder te zien en kun je reageren via het contactformulier. In dat contactformulier kun jij vermelden wie jij bent en waarom jij de huurwoning in kwestie graag wilt huren. Zorg dat dit bericht voorzien is van verzorgd taalgebruik, zodat de verhuurder in jou een geschikte kandidaat ziet. Het contactformulier komt rechtstreeks in de mailbox van de verhuurder terecht, waarna het aan de verhuurder zelf is om contact met jou op te nemen. Wacht na het verzenden van één contactformulier niet af tot de verhuurder reageert, maar spreid je kansen door te reageren op meerdere woningen. Op die manier versnel je jouw woningzoektocht en woon jij veel sneller in je nieuwe huurwoning.