Hoe kan ik op Huurstunt naar een huurwoning zoeken?

Huurstunt is de perfecte tool om je te helpen bij het zoeken naar een nieuwe huurwoning. Je kunt bij de zoekmachine filteren, zodat je woningen te zien krijgt die voldoen aan jouw woonwensen. Als je precies wilt weten hoe dit gaat, kun je de onderstaande stappen volgen.

1. Vul de plaats in waar je wilt wonen

De eerste stap is het invullen van de plaats waar je graag wilt wonen. Dat kun je bovenaan deze pagina, op de homepage of op de overzichtspagina doen. Weet je nog niet precies welke plaats je leuk vindt, maar wel in welke omgeving je wilt wonen? Vul dan een plaats in die zich midden in die omgeving bevindt. Je kunt in een volgende stap het zoekgebied uitbreiden.

2. Kies een huurprijs

Je hebt waarschijnlijk wel in je hoofd hoeveel geld je maandelijks kwijt wil zijn aan de huur van je huurwoning. Om alleen woningen te zien die voldoen aan die wens, kun je een minimale en een maximale huurprijs invullen. Hou er rekening mee dat dit een harde grens is. Als je 700 euro invult, krijg je dus geen woningen van 710 euro meer te zien. Wil je een marge aanhouden in die huurprijs, dan kun je er beter iets boven gaan zitten.

3. Kies een straal

Als je niet vast wil houden aan een bepaalde stad of gemeente, dan kun je het zoekgebied uitbreiden. Als je het bijvoorbeeld niet erg vindt om iets buiten Amsterdam te wonen, dan kun je de straal op 10 kilometer zetten. Je krijgt dan ook woningen te zien in Zaandam, Loosdrecht en Haarlem. Zo krijg je uiteindelijk meer aanbod te zien en kun je uit meer huurwoningen kiezen.

4. Kies woningeigenschappen

Als je nog steeds teveel aanbod ziet, dan kun je het aanbod nog verder filteren door te kiezen voor een bepaald woningtype. Wil je het liefst een studio, kamer of appartement huren, dan kun je dat daar aangeven. Ook kun je aangeven hoe je de huurwoning graag opgeleverd ziet worden. Dit kan kaal, gestoffeerd of gemeubileerd zijn. Ook het aantal kamer en de totale oppervlakte van de woning kun je nog selecteren.

5. Meld je aan voor de nieuwsbrief

Door de voorgaande stappen te doorlopen kom je uiteindelijk bij de perfecte huurwoning uit. Mocht je nu niks vinden wat aan al je wensen voldoet, meld je dan aan voor de woningnieuwsbrief van Huurstunt. Deze gegevens kun je daarin verwerken, waardoor je een e-mail krijgt als er wel een woning online komt die aan je woonwensen voldoet. Je kunt dan snel actie ondernemen om een woning te vinden.