Kan ik huurtoeslag aanvragen?

Kan ik huurtoeslag aanvragen?

28 november 2017

Heb jij je woning gevonden op Huurstunt.nl en vraag jij je af of je misschien in aanmerking kunt komen voor huurtoeslag en hoe dit dan precies werkt? Het is namelijk afhankelijk van meerdere factoren of je in aanmerking kunt komen voor huurtoeslag. Een aantal van deze voorwaarden kun je nalezen in dit artikel.

Enkele voorwaarden voor het aanvragen van huurtoeslag:

  • Je bent 18 jaar of ouder.
  • Het betreft een zelfstandig woonruimte. Dit is een woning met een eigen toegangsdeur die gesloten kan worden, een eigen toilet en keuken.
  • Je staat bij de gemeente ingeschreven op het woonadres.
  • Je hebt de Nederlandse nationaliteit of een geldige verblijfsvergunning.
  • De huur, je inkomen en je eigen vermogen zijn niet te hoog.

Wil je alle voorwaarden voor 2018 eens rustig nalezen dan kun je dit doen op de site van de belastingdienst.

Hoogte van de huur

Wanneer je 23 jaar of ouder bent mag de huur maximaal € 710,68 per maand bedragen.
Ben je tussen de 18 en 22 jaar dan mag de huur niet meer dan € 417,34 per maand zijn.
Het gaat hierbij om de kale huurprijs, dus exclusief kosten voor gas, water en elektra. Servicekosten kunnen soms wel meegerekend worden in de huurprijs.

Hoogte van het inkomen

Ben je 23 jaar of ouder en woon je alleen? Dan mag je inkomen maximaal € 22.400 per jaar bedragen. Wanneer je samenwoont mag jullie gezamenlijke inkomen maximaal € 30.400 per jaar zijn.
Naast het inkomen mag het vermogen van jou en je eventuele toeslagpartner ieder niet hoger zijn dan €30.000.

Huurtoeslag aanvragen

Denk jij in aanmerking te komen voor huurtoeslag? Doe dan een proefberekening op de site van de Belastingdienst. Wanneer je recht hebt op huurtoeslag dan kun je dit direct aanvragen via de Belastingdienst.

Wijzigingen

Verandert er iets aan je inkomen of ga je bijvoorbeeld samenwonen? Geef dit dan direct door aan de Belastingdienst! Hiermee kan je voorkomen dat je aan het einde van het jaar geld terug moet betalen omdat je bijvoorbeeld geen recht meer had op huurtoeslag.

Veel woningen onder huurtoeslaggrens op Huurstunt!

Ook op Huurstunt vind je veel woningen waarbij huurtoeslag aangevraagd kunnen worden. Neem eens een kijkje via de volgende link: Huurwoningen tot € 700.

vraag voor het zekere aan de verhuurder na of de betreffende woning voldoet aan de eisen om huurtoeslag aan te kunnen vragen. Met een Premium Account kun je eenvoudig contact opnemen met de verhuurder!