Warme woonkamer inspiratie voor de winter met kaarsen, vloerkleden, sierkussens en dekentjes.

11x inspiratie voor een gezellig warm interieur | Huurstunt

27 november 2023

Laatste update: 19 april 2024

Afbeelding auteur

Jelle

Buiten is het misschien somber en donker, maar dat betekent niet dat je woonkamer ook kil moet zijn! Of je nu een moderne woonkamer hebt met strakke lijnen of gewoon een gezellige sfeer kunt gebruiken, met deze handige huurproof tips tover jij je interieur om in een plek die zo gezellig en warm is, dat je er het liefst de hele winter niet meer uit zou willen! En dat alles zonder ook maar één spijker te hoeven slaan!

Inhoudsopgave

    1. Kleuraccenten: Warme woonkamer inspiratie

    Op zoek naar die knusse, warme sfeer in je woonkamer? Gooi wat aardetinten in de mix! Denk aan kleuren zoals terracotta, okergeel en mosgroen, maar ook geel en bruin gaan heel goed samen in een warm winters interieur. Ze geven diepte en passen geweldig bij een houten vloer en vergelijkbare meubels. Combineer ze met wat neutrale tinten, en voilà: je hebt een modern, warm nestje.

    Woonkamer inspiratie warme kleuren uit een warm kleurenpallet.

    Koel, koeler, koelst: Moderne tinten

    Meer een fan van de cool en collected woonstijl? IJzig blauw en zacht lavendel brengen die moderne, rustgevende sfeer in je woonkamer. Denk aan een strakke Scandinavische look, maar dan zonder de montage-instructies. Het is jouw canvas, dus mix en match tot je een plek creëert die zowel cool is als jouw unieke stijl uitstraalt. Met de juiste kleuren tover je jouw huis om tot de hipste spot van de buurt.

    Benieuwd hoe je je tuin en balkon winterproof maakt? Dat en meer, lees je in deze blog!

    2. Dekens en plaids

    Als je je woonkamer warm modern wil inrichten, mogen zachte dekens en plaids niet ontbreken! Experimenteer met verschillende kleuren, texturen en soorten stof. Denk hierbij aan een deken van dik, zacht wol, fleece dekens of ga voor faux fur of kasjmier voor warmte en een vleugje elegantie. En het allerbeste? Deze dekens zijn perfect voor die luie filmavonden of om lekker opgekruld met een goed boek te ontspannen.

    Een sfeervolle woonkamer met dekens en kussentjes in warme kleuren, waaronder aardetinten, bruin en oranje.

    3. Zachte sierkussens van warme materialen

    Het vervangen van je standaard sierkussens door zachte materialen is een eenvoudige maar effectieve manier om je woonkamer om te toveren tot een oase van comfort en stijl. Voor een speels effect kun je kiezen voor kussens met interessante patronen, natuurlijke materialen, borduursels of zelfs met pompons of franjes aan de randen.

    Kussens mixen en matchen

    Het is ook leuk om te spelen met verschillende vormen en maten van sierkussens. Een mix van vierkante, rechthoekige en ronde vormen kan zorgen voor een speelse en uitnodigende look. Deze zachte, comfortabele toevoegingen maken je woonkamer niet alleen esthetisch aantrekkelijker, maar nodigen ook uit tot ontspannen en genieten.

    Kussens van verschillende formaten zijn gemixt en gematcht.

    4. Een warm interieur met teddy stof

    Teddystof is dé ster van deze winter, en steelt de show niet alleen in de mode met jassen en tassen, maar maakt ook een stijlvolle entree in ons interieur. Zachte kussens, knusse dekens en zelfs poefjes en bijzettafels krijgen een trendy upgrade met deze knuffelzachte stof. Het is dé manier om je interieur een gezellige en modieuze touch te geven, perfect voor die lange, koude winteravonden.

    Zachte, beige kussens gemaakt van teddystof in een sfeervolle woonkamer.

    5. Warme verlichting

    Verlichting is essentieel om de juiste sfeer in een warm modern interieur te creëren, vooral tijdens de donkere winterdagen. Naast echte kaarsen, die een natuurlijke en warme gloed geven, kun je ook kiezen voor LED-kaarsen. Ideaal voor huishoudens met kinderen of huisdieren! LED-kaarsen zijn nu zelfs verkrijgbaar met een flikkereffect, waardoor ze bijna niet van echt te onderscheiden zijn.

    Kaarsen in een winters en warm interieur met twee kerstbomen op de achtergrond.

    Lagere lumen voor warme verlichting

    Bij het kiezen van verlichting voor een sfeervolle woonkamer is het belangrijk om iets te weten over 'lumen'. Lumen is een maat voor de hoeveelheid licht die een lamp uitstraalt. Hoe hoger het aantal lumen, hoe feller het licht. Voor een gezellige sfeer in huis zijn lampen met een lager lumengetal aan te bevelen rond de 200 tot 400 lumen. Voor meer praktisch licht, bijvoorbeeld voor in de keuken of studeerkamer, dan zijn lampen met een hoger lumengetal, zoals 800 lumen of meer, geschikt.

    Houd je wel van een beetje gezelligheid? Lees hier meer over Hygge voor huurders

    6. Vloerkleden voor een warm winters interieur

    Vloerkleden zijn als warme sokken voor je woonkamer; ze brengen niet alleen comfort, maar ook stijl. Zo'n zacht, dik tapijt is een feestje voor je voeten én voor je ogen. En het materiaal? Ga voor wol voor dat ultra-warme, luxe gevoel of kies een synthetisch kleed voor makkelijk onderhoud. Of het nu groot, klein, rond of rechthoekig is, met het juiste vloerkleed maak je van elke stap een comfortabele en stijlvolle ervaring. Dus, rol uit dat kleed en stap de gezelligheid in!

    Een wollig vloerkleed in een woonkamer met een warme sfeer, open haard, planten en zacht sfeerlicht.

    7. Ga voor groen

    Wie zegt dat groen een zomerding is, heeft het goed mis! Ook in de winter brengen planten leven in huis. Kies wel slim: sommige planten houden van een winters zonnetje dicht bij het raam, terwijl anderen, zoals varens, met minder licht prima de winter doorkomen. In de zomer moeten deze schaduwplanten wel weer wat verder van het raam. Dus, haal wat wintergroen in huis en laat het binnen bloeien!

    Groene planten in een een woonkamer met groene tinten.

    Guirlandes voor een warme uitstraling

    Garlands, ofwel guirlandes, zijn dé groene sfeermakers voor de winter en ideaal als je een knusse sfeer in huis wil halen. Hang deze sierlijke slingers van groene takken boven je deur of langs de trap voor instant gezelligheid. Je kunt kiezen voor klassieke groene, of varianten met lichtjes of kerstballen voor die extra sprankeling. Met guirlandes haal je in een handomdraai een feestelijke winterse sfeer in huis!

    Een guirlande boven de openhaard voor een warme uitstraling met kerstversiering.

    8. Je woonkamer inrichten met geurkaarsen

    Met geurkaarsen haal je niet alleen sfeer, maar ook de heerlijke aroma's van de winter in huis. Of je nu smelt voor de geur van frisse dennen of warm wordt van kaneel, er is altijd een geurkaars die bij jouw wintergevoel past. Steek er een aan en voel hoe je woonkamer verandert in een knus winterparadijs!

    Geurkaarsen die zijn gebruikt in een woonkamer inrichting met andere winterse accessoires bij een open haard.

    9. Feestelijk tafelen met winterse tafeldecoratie

    Laat elke maaltijd fonkelen met een vleugje winterse magie! Kies voor borden en schalen met winterthema's voor dat extra feestelijke gevoel. Maar vergeet ook de tafel zelf niet: een sfeervolle tafelloper, bijpassende placemats, en misschien wat subtiele decoraties zoals dennenappels of kleine kaarsjes, maken het plaatje compleet. Met deze winterse tafeldecoratie wordt elke maaltijd een speciale gelegenheid!

    Een eettafel met winterse accessoires waaronder kerstballen in warme goud bronzen kleur, kaarsen, dennenappels en een kerststukje.

    10. Winterse accessoires op je wandplank

    Een prominente wandplank is hét perfecte podium voor sfeervolle woonaccessoires. Kies seizoensgebonden items zoals sierlijke kaarsen, accessoires van donkere houtsoorten, of kerstversiering voor die extra feestelijke touch. Met deze tips wordt jouw wandplank dé blikvanger van een sfeervolle woonkamer, waar iedereen warm van wordt tijdens de koude winterdagen!

    Woonkamer inspiratie warm: Twee wandplanken in de woonkamer met woonaccessoires gemaakt van donkere houtsoorten.

    Bespaar deze winter op je energierekening zonder ingrijpende verbouwingen met deze tips. Ideaal voor huurders!

    11. Een douchestang als kerstdecoratie

    Wie had gedacht dat de verstelbare stang van een douchegordijn de ster van je kerstdecoratie zou worden? Deze hippe en innovatieve hack is dé trend op social media. Bevestig de stang simpelweg tussen een deuropening of twee muren, en versier deze met weelderige kerstslingers, oftewel guirlandes. Met deze stijlvolle kersthack tover je elk hoekje van je huis huurvriendelijk om tot een klein winterwonderland!

    De viral kerstversiering hack: een verstelbare stang van een douchegordijn, versiert met kerstslingers, guirlandes, kerstverlichting en kerstballen.

    Warme moderne woonkamer inspiratie

    Je huis decoreren voor de winter doe je met deze elf inspirerende ideeën. Of je nu kiest voor warme kleuraccenten, zachte dekens of een unieke kerstdecoratie met een douchestang; elk element draagt bij aan het creëren van een warm modern interieur. Laat je inspireren en maak van je huis een warm winter wonderland!

    Terug naar het overzicht