Wat is belangrijk om te weten bij contact met een verhuurder?

Huurstunt doet er alles aan om scammers van de website te weren. Zo verifiëren wij altijd elke verhuurder en controleren wij ook iedere dag de woningadvertenties. De kans dat je een scammer tegenkomt op Huurstunt is hierdoor gelukkig klein. Toch is het nooit onverstandig om op de hoogte te zijn van eventuele werkwijzen van deze scammers, zodat je er nooit in zult trappen.  

Betaal nooit vooraf

Wat belangrijk is om te weten is dat betrouwbare verhuurders je nooit om een voorschot zullen vragen als je de woning nog niet bezichtigd hebt. Stuur dus nooit geld naar verhuurders die je vragen een betaling te doen via Western Union, MoneyGram of Airbnb. Vaak zijn deze mensen niet te vertrouwen en hebben ze geen huis te huur.

Geef geen kopie van ID

Een andere werkwijze is het stelen van identiteit. Stuur daarom nooit voor de bezichtiging aan een kopie van je identiteitsbewijs, loonstrook of bankrekeningnummer. De scammer is waarschijnlijk uit op je identiteit om hier strafbare feiten mee te plegen.

Ook interessant: Wat is identiteitsfraude en wat kan ik doen?

Twijfel? Vraag Huurstunt

Heb je een e-mail ontvangen van iemand die om verdachte zaken vraagt? Stuur dan zo snel mogelijk een e-mail naar support@huurstunt.nl met de woning waarop je gereageerd hebt en de mail die je vervolgens ontving. Wij zullen snel voor je uitzoeken of het hier gaat om een scammer en wanneer nodig zullen wij actie ondernemen.