Wat is belangrijk om te weten bij contact met een verhuurder?

Contact met een verhuurder kan soms uitdagend zijn. Weet jij waar je op moet letten om veilig te blijven? Hier zijn enkele belangrijke tips!


Betaal nooit vooraf

Wat belangrijk is om te weten is dat betrouwbare verhuurders je nooit om een voorschot zullen vragen als je de woning nog niet bezichtigd hebt. Stuur dus nooit geld naar verhuurders die je vragen een betaling te doen via Western Union, MoneyGram of Airbnb. Vaak zijn deze mensen niet te vertrouwen en hebben ze geen huis te huur.

Geef geen kopie van je identiteitsbewijs

Een andere werkwijze is het stelen van identiteit. Stuur daarom nooit voor de bezichtiging aan een kopie van je identiteitsbewijs, loonstrook of bankrekeningnummer. De scammer is waarschijnlijk uit op je identiteit om hier strafbare feiten mee te plegen.

Ook interessantWat is identiteitsfraude en wat kan ik doen?

Twijfel? Vraag Huurstunt

Heb je een e-mail ontvangen van iemand die om verdachte zaken vraagt? Stuur dan zo snel mogelijk een e-mail naar support@huurstunt.nl met de woning waarop je gereageerd hebt en de mail die je vervolgens ontving. Wij zullen snel voor je uitzoeken of het hier gaat om een scammer en wanneer nodig ondernemen wij actie.  

Lees ookWat moet ik doen bij scammers of twijfels over verhuurders?