Van deelscooters naar deelhuizen; speeddaten voor een nieuwe huisgenoot

Van deelscooters naar deelhuizen; speeddaten voor een nieuwe huisgenoot

14 april 2023

Laatste update: 08 mei 2023

Staedion, één van de grootste woningcorporaties in Den Haag, komt met een revolutionair idee: twee vrienden laten samenwonen in één sociale huurwoning. Dit nieuwe initiatief is speciaal ontwikkeld om meer mensen de kans te geven om een betaalbare woning te vinden en tegelijkertijd het woningtekort aan te pakken. Ben jij op zoek naar een woning in Den Haag, maar vind je het ook gezellig om met een vriend samen te wonen? Dan is dit jouw kans! In deze blog lees je er meer over. Ook vind je een aantal tips om een huurwoning te vinden in Den Haag.

Inhoud

In deze blog vind je informatie over:


Ook vind je er tips voor een succesvolle zoektocht naar een sociale huurwoning in Den Haag.

Staedion's innovatieve samenwoonplan

Er zijn al deelscooters, deelauto's en deelgereedschap. Denk maar eens aan de succesvolle Mywheelz en Felyx. Dus waarom zou je geen woning delen? Met de krapte op de woningmarkt verzinnen gemeenten en woningbouwverenigingen steeds creatievere oplossingen om het woningtekort op te lossen. Bij woningcorporatie Staedion kunnen in mei twee vrienden in aanmerking komen voor nieuwbouwwoningen.

Met een zogenaamd friends-contract kunnen twee vrienden een sociale huurwoning betrekken en de maandelijkse lasten delen. Het gaat om woningen waarvoor alleenstaanden niet in aanmerking komen. Behalve het aanpakken van het woningtekort is het doel van de friendswoningen ook dat grotere woningen beter benut kunnen worden.

In Den Haag wordt in mei een woningbouwproject afgerond, Elara. Van de veertig sociale huurwoningen die dan beschikbaar zijn, worden er 25 friendswoningen. Bij Woonnet Haaglanden kun je je aanmelden als je al een vriend hebt waarmee je graag samen wilt wonen.

Samenwonen met een vriend of vriendin

Samen een huis huren is niet zo gemakkelijk als je misschien denkt. Je brengt veel tijd met elkaar door en moet met elkaar rekening houden. Aan de andere kan heeft samenwonen met een vriend ook voordelen.

Niet alleen deel je de kosten voor de huur en andere vaste lasten, maar je creëert ook een sociaal vangnet voor elkaar. In tijden van eenzaamheid of wanneer je hulp nodig hebt, is het fijn om te weten dat er altijd iemand in huis is. Bovendien versterkt het samenwonen de band tussen jou en je huisgenoot en kan het samenwonen bijdragen aan een hechte gemeenschap in de wijk.

Speeddaten: een unieke manier om een nieuwe huisgenoot te vinden

In deze blog vind je tips voor een succesvolle zoektocht naar een huurwoning in Den HaagStaedion organiseert in mei een speeddate evenement om toekomstige bewoners te helpen bij het vinden van een geschikte huisgenoot. Tijdens dit evenement krijg je de kans om in korte gesprekken met potentiële huisgenoten te ontdekken of jullie bij elkaar passen. Mensen die geïnteresseerd zijn in een friends-contract kunnen er onderzoeken of hun vrienden geschikt zijn om een woning mee te delen.

Heb je geen vrienden waarmee je wilt samenwonen, dan kun je op het evenement ook speeddaten met onbekenden en op die manier een geschikte huisgenoot te vinden. Er is een adviesbureau aanwezig die helpt bij de vriendschapsbemiddeling.

Het speeddate-evenement is niet alleen een leuke manier om nieuwe mensen te ontmoeten, maar ook een praktische oplossing om de perfecte match te vinden voor jouw toekomstige woonavontuur.

Lees ook: Delftse studenten en hospita's - een nieuwe trend?

 

Tips voor een succesvolle zoektocht naar een sociale huurwoning in Den Haag

Ben jij op zoek naar huurwoningen in Den Haag? Het vinden van een geschikte en betaalbare huurwoning in het politieke hart van Nederland, gelegen in de prachtige provincie Zuid-Holland, kan een uitdagende taak zijn. De vraag naar huurwoningen is groot, terwijl het aanbod beperkt blijft. De gemiddelde huurprijs in de vrije sector ligt rondom het landelijk gemiddelde. Maar de concurrentie voor goedkope huurwoningen is sterk, met veel geïnteresseerden die proberen een geschikte huurwoning te bemachtigen, op een plek dicht bij het levendige centrum en bezienswaardigheden zoals Paleis Noordeinde.

1. Alternatieve woonoplossingen: tijdelijke verhuur en een gemeubileerd appartement

Om de kans op succes bij het vinden van een huurwoning te vergroten, kun je overwegen om te zoeken naar alternatieve woonoplossingen. Tijdelijke verhuur, bijvoorbeeld via anti-kraak of short-staycontracten, kan uitkomst bieden als je snel een woning nodig hebt. Een ander alternatief is het huren van een gemeubileerd appartement, wat je de kosten en moeite van het verhuizen en inrichten van meubels bespaart.

2. Huurstunt: jouw partner bij het zoeken naar een leuke, te huur aangeboden woning

Huurstunt kan het zoeken naar een betaalbare huurwoning in Den Haag aanzienlijk vergemakkelijken. Met talloze makelaars en particuliere verhuurders die hun woning verhuren via Huurstunt is er heel wat te kiezen voor wie graag iets wil huren in Den Haag.

Misschien wil je graag een goedkope huurwoning vinden, of gaat je voorkeur uit naar een appartement huren. Met een uitgebreid aanbod aan beschikbare huurwoningen in Den Haag en in de omliggende regio, en handige zoekfilters, helpt Huurstunt je om snel en eenvoudig een woning te vinden die aan jouw wensen en budget voldoet.

De meeste woningen die je op Huurstunt tegen komt zijn voor onbepaalde tijd beschikbaar, maar er worden ook woningen in de tijdelijke verhuur aangeboden. De meeste woningen zijn per direct beschikbaar. Wil jij graag een woning huren in de diverse stad Den Haag, dan doe je er dan ook verstandig aan om eerst je woonwensen in kaart te brengen. Met de nieuwsbrief kun je op de hoogte blijven van het woningaanbod van Huurstunt. Zo wordt het vinden van een woning gemakkelijker dan je denkt.

Bovendien biedt Huurstunt je met een Premium Account de mogelijkheid om direct in contact te komen met verhuurders, zodat je jouw vragen kunt stellen en een bezichtiging kunt plannen.

3. Tips voor een succesvolle zoektocht naar een huurwoning in Den Haag

Bij het zoeken naar een huurwoning in Den Haag is het belangrijk om realistisch te zijn over je verwachtingen en flexibel te zijn met betrekking tot locatie en woningtype. Om je kansen op het vinden van een betaalbare woning te vergroten, is het raadzaam om je zoekopdracht uit te breiden naar de omliggende wijken en regelmatig te controleren op nieuwe beschikbare huurwoningen.

Tot slot is het essentieel om goed voorbereid te zijn en snel te reageren wanneer je een geschikte woning tegenkomt, zodat je anderen voor bent. Reageren op huurwoningen doe je met een Premium Account.

Door gebruik te maken van handige hulpmiddelen zoals Huurstunt, flexibel en voorbereid te zijn, en open te staan voor alternatieve woonoplossingen, vergroot je je kansen op het vinden van een sociale huurwoning in de uitdagende woningmarkt van Den Haag.