Microwoningen

Steeds meer mensen willen in de grote steden wonen. De ruimte is echter beperkt in een dichtbevolkt land als Nederland. Er zullen hierdoor minder grote woningen gebouwd kunnen worden en de grote woningen die er zijn, zijn vaak onbetaalbaar geworden voor de ‘normale’ mensen. Om ook deze mensen woonruimte te kunnen bieden, is er nu een nieuwe concept op de Nederlandse woningmarkt, namelijk: microwoningen, ook wel tiny houses genoemd.

Wat zijn microwoningen?

Microwoningen zijn – zoals de naam al doet vermoeden – kleine studio-achtige woningen waar mensen alle voorzieningen handig in een kleine woning hebben. De woningen zijn vaak niet groter dan 40 vierkante meter en behalve een aparte badkamer, bestaat de woning uit één kamer. Je eet, slaapt en kookt dus in dezelfde ruimte. Vaak zijn er ook een aantal gemeenschappelijke ruimtes, zoals bijvoorbeeld een wasserette en een fietsenkelder. Op die manier wordt het gebrek aan ruimte iets opgevangen.

In de microwoningen wordt vaak op een hele innovatieve wijze gebruikgemaakt van de ruimte. Dit kan zijn door handige meubelstukken met meer dan één functie of een vide waar het bed geplaatst kan worden.

Voor wie zijn deze microwoningen geschikt?

Vooral starters zijn erg geïnteresseerd in microwoningen. Het is voor die groep een uitstekende manier om in de Randstad te kunnen wonen. Dit willen ze graag voor de uitstekende baankansen en de vele faciliteiten. Helaas is een normale woning vaak onbetaalbaar en dan is een microwoning de perfecte oplossing. Een andere groep mensen die erg geïnteresseerd is in een microwoning, zijn de mensen die graag duurzaam willen leven. Op deze manier proberen ze een kleinere ecologische voetafdruk op de aarde achter te laten.