Appartementencomplex met huurwoningen aan het water in Apeldoorn.

Wonen in Apeldoorn: een stad vol groen en gezelligheid

02 februari 2024

Laatste update: 10 juni 2024

Afbeelding auteur

Jelle

Apeldoorn, een charmante stad, gelegen aan de rand van de prachtige Veluwe, staat bekend om haar groene karakter en haar sfeervolle centrum. Van het Paleis Het Loo tot de bruisende marktpleinen, de stad ademt een sfeer van gastvrijheid en diversiteit. Wonen in Apeldoorn betekent veel groen, gezelligheid en een hoge leefkwaliteit. 

Belangrijkste punten uit deze blog

 • Geschiedenis en groen karakter van Apeldoorn: Apeldoorn, met zijn rijke geschiedenis en prachtige natuur, ligt dicht bij de Veluwe en heeft een ruime, groene opzet met veel stadsparken.

 • Bezienswaardigheden en cultuur: De stad biedt veel bezienswaardigheden zoals Paleis Het Loo, Apenheul, CODA Museum, en een bruisend cultureel leven met theaters en evenementen.

 • Woningaanbod en wooncomfort: Apeldoorn biedt een breed scala aan woningen, van stedelijke appartementen tot vrijstaande huizen aan de bosrand, met uitstekende bereikbaarheid en werkgelegenheid, wat het een ideale woonbestemming maakt.

Inhoudsopgave

  Geschiedenis van Apeldoorn

  Apeldoorn, oorspronkelijk een klein dorpje, heeft zich in de loop der eeuwen ontwikkeld tot een belangrijke stad. Het bekendste historische monument is Paleis Het Loo, ooit het koninklijke paleis, nu een museum dat bezoekers een blik gunt in het Nederlandse koninklijke verleden.

  De stad heeft zich door de industriële ontwikkeling in de 19e eeuw sterk uitgebreid. Historische gebouwen, zoals de oude kerken en het Raadhuis, getuigen nog van deze groei.

  De tuin van Paleis het Loo met fontijn

  Het groene karakter van Apeldoorn

  Apeldoorn heeft een groen karakter en ruime opzet. De stad ligt dichtbij de Veluwe, een van de grootste en mooiste natuurgebieden van Nederland, wat ideaal is voor liefhebbers van wandelen, fietsen en natuur.

  Daarnaast is Apeldoorn rijk aan verschillende stadsparken te vinden rondom hele stad, zoals Park Berg & Bos: waar je even kan ontsnappen van de drukte.

  Lees ook: Wat zijn de populairste Nederlandse steden om in te wonen?

  Ruime opzet van Apeldoorn

  Apeldoorn staat bekend om haar rustige en ruime opzet, een kenmerk dat sterk bijdraagt aan de leefkwaliteit. De wijken in Apeldoorn zijn zo ontworpen dat ze ruimtelijk en open aanvoelen. De huizen hebben vaak tuinen, en de straten zijn breed opgezet.

  Dit zorgt voor minder verkeersdrukte en een rustiger straatbeeld, ideaal voor gezinnen en iedereen die de drukte van grotere steden wil vermijden.

  Architectuur

  Ook qua architectuur biedt Apeldoorn een aangename mix van traditionele en moderne stijlen, waardoor de stad een unieke en harmonieuze uitstraling heeft. Deze combinatie van natuur, ruimte en rust maakt Apeldoorn tot een ideale woonplaats voor diegenen die kwaliteit van leven hoog in het vaandel hebben staan.

  Uitgerekte heidevlakte van de Veluwe met straks blauwe lucht

  Hoogtepunten en bezienswaardigheden

  Naast ontspannen in de natuur, is er ook genoeg te doen en zien in Apeldoorn. De stad biedt een scala aan hoogtepunten en bezienswaardigheden:

  Het centrum: Naast de charmante binnenstad heeft Apeldoorn een rijk cultureel leven, met theaters zoals Orpheus en een verscheidenheid aan galeries en culturele evenementen.

  Apenheul: Deze dierentuin is gespecialiseerd in apen en primaten. Het unieke concept waarbij veel apen vrij rondlopen, trekt bezoekers van alle leeftijden.

  Paleis het Loo: Dit voormalige koninklijke paleis, nu een museum, staat bekend om zijn prachtige tuinen en rijke geschiedenis. De koninklijke familie heeft hier vroeger gewoond en het is een must-see voor liefhebbers van cultuur en geschiedenis.

  CODA Museum: Een museum voor moderne kunst, dat ook een bibliotheek en archief omvat. Het biedt een gevarieerd programma met exposities en evenementen.

  Grijs aapje in de Apenheul

  Horecagelegenheden in Apeldoorn

  De horeca in Apeldoorn is veelzijdig en biedt voor elk wat wils, van gezellige koffietentjes en lunchrooms tot sfeervolle restaurants en bars. In het stadscentrum en langs de hoofdstraten vind je een breed scala aan eet- en drinkgelegenheden.

  Of je nu zin hebt in Italiaans, Aziatisch, Frans of iets anders, er is genoeg keuze. Ook het Marktplein is een centrale ontmoetingsplek waar regelmatig evenementen en markten worden gehouden. Rondom het plein vind je diverse eet- en drinkgelegenheden.

  Terras in Apeldoorn in de schaduw op een zonnige dag

  Wonen in Apeldoorn

  Apeldoorn, gelegen in het hart van Nederland, blinkt uit in bereikbaarheid en wooncomfort. Deze stad verbindt je moeiteloos met grote steden zoals Amsterdam en Utrecht, terwijl het slechts een steenworp afstand is van Deventer.

  Door deze centrale ligging in Gelderland, is Apeldoorn zowel met de auto als het openbaar vervoer goed te bereiken.

  Lees ook: Zó kun je reageren op een huurwoning + voorbeeldbrief.

  Woningaanbod in Apeldoorn

  De diversiteit in het woningaanbod in Apeldoorn is opmerkelijk. Of je nu op zoek bent naar een stedelijk appartement in het dynamische centrum of een vrijstaand huis aan de rustgevende bosrand.

  Apeldoorn biedt een breed scala aan mogelijkheden die aan diverse woonwensen voldoen. Deze variatie maakt de stad aantrekkelijk voor een breed publiek, van jonge professionals tot gezinnen en ouderen.

  Aangezicht van Apeldoorn met grote brug in de zonsondergang ervoor.

  Werkgelegenheid

  Naast wooncomfort biedt Apeldoorn ook uitstekende werkgelegenheid. De stad herbergt een verscheidenheid aan bedrijven, van start-ups tot gevestigde ondernemingen, waardoor er voor elk talent en elke carrière ambitie mogelijkheden zijn.

  Deze combinatie van bereikbaarheid, wooncomfort en werkgelegenheid maakt Apeldoorn een ideale keuze

  Huurwoningen Apeldoorn

  Deze combinatie van bereikbaarheid, wooncomfort en werkgelegenheid maakt Apeldoorn de ideale stad om te wonen. Zoek jij een huurwoning in Apeldoorn of gemeente Apeldoorn? Dan ben jij bij Huurstunt aan het juiste adres.

  Bij ons vind je een zo volledig en actueel mogelijk aanbod aan huurwoningen in Apeldoorn. Met onze handige zoekfilters kun jij snel en overzichtelijk het aanbod aan woningen vinden die voldoen aan jouw wensen.

  Meer informatie over wie wij zijn en hoe Huurstunt werkt, lees je hier!

  Huurwoning Apeldoorn vinden met Huurstunt

  Begin je zoektocht goed en maak gratis een account aan. Zo heb je meteen toegang tot een paar handige functies. Schrijf je ook in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij als een van de eerste op de hoogte als er nieuwe woningen beschikbaar komen.

  Als je wilt reageren op een huurwoning kan dat met een Huurstunt Premium Account. Dankzij Premium kun je direct contact opnemen met de verhuurder, via een contactformulier en soms ook een telefoonnummer. Probeer dit nu voor 14 dagen gratis!

  Conclusie

  Apeldoorn, gelegen aan de rand van de prachtige Veluwe, biedt een ideale combinatie van groen, geschiedenis en modern comfort. De stad staat bekend om bezienswaardigheden zoals Paleis Het Loo en Apenheul, en heeft een bruisend cultureel leven met theaters, musea en evenementen.

  Apeldoorn biedt een gevarieerd woningaanbod, van stedelijke appartementen tot vrijstaande huizen aan de bosrand, en is goed bereikbaar met uitstekende verbindingen naar steden zoals Amsterdam en Utrecht. De hoge leefkwaliteit, goede werkgelegenheid en gezellige sfeer maken Apeldoorn een aantrekkelijke woonbestemming.

  Met Huurstunt vind je eenvoudig jouw ideale huurwoning in deze charmante stad.

  Terug naar het overzicht