Woning huren in Apeldoorn

40 huurwoningen gevonden

Gratis de nieuwste woningen in je inbox.

Appartement Librije
NIEUW
 • 67 m2
 • 3 kamers
Appartement Hoofdstraat VERHUURD

Appartement Hoofdstraat

Apeldoorn
 • 37 m2
 • 2 kamers
 • 16 m2
 • 1 kamer
 • Op aanvraag
 • 2 kamers
Kamer Rietdekkersdreef VERHUURD

Kamer Rietdekkersdreef

Apeldoorn
 • Op aanvraag
 • 1 kamer
 • 50 m2
 • 2 kamers
 • 19 m2
 • 3 kamers
Huurwoning Het Bakhuis VERHUURD

Huurwoning Het Bakhuis

Apeldoorn
 • 108 m2
 • 6 kamers
 • Op aanvraag
 • 1 kamer
 • Op aanvraag
 • 2 kamers
 • 75 m2
 • 3 kamers
 • 121 m2
 • 4 kamers

Huis huren Apeldoorn

Een huis huren in Apeldoorn is niet zo makkelijk als het lijkt. Net als in de rest van Nederland heerst daar een drastisch woningtekort, waardoor de huurprijzen stijgen. Veel mensen denken dat die woningkrapte zich beperkt tot de grote steden zoals Amsterdam en Rotterdam, maar ook Apeldoorn heeft hier last van. Mensen hebben zich massaal ingeschreven bij de woningbouwcorporaties, maar ook daar geldt een lange wachttijd. Mensen zijn hierdoor aangewezen op het vaak duurdere vrije sector huursegment en dat kan flink in de papieren lopen. De huurprijzen zijn in de afgelopen jaren namelijk flink omhooggeschoten en hier lijkt nog geen einde aan te komen. Een betaalbare huurwoning vinden in Apeldoorn is gelukkig nog steeds mogelijk. Je moet alleen wel weten waar je moet zoeken.

Huurprijzen Apeldoorn

Zoals hierboven ook al genoemd stond, zijn de huurprijzen in Apeldoorn enorm gestegen. In 2018 begon de explosieve stijging. Eerder stegen de huurprijzen met maximaal zes procent per jaar, maar in 2018 stegen de prijzen ineens 22,8 procent naar een bedrag van 11 euro. Dit is nog steeds minder dan het landelijk gemiddelde van 13 euro per vierkante meter, maar voor Apeldoorn is dit veel geld. Vooral voor nieuwe huurders is dit een enorme stijging die flink te voelen is in de portemonnee. Voor een appartement van 70 vierkante meter betaal je dan geen 614 euro, maar 770 euro. Dit is een stijging van meer dan 150 euro per maand. Voor de gemiddelde portemonnee is dit een hoop geld. Het is daarom ook niet vreemd dat mensen in Apeldoorn veel moete doen om een betaalbaar woning te vinden. Gelukkig kunnen ze door het gebruik van de handige gratis functies op Huurstunt makkelijker een huis vinden.

Woning huren in Apeldoorn

De gratis functies die hierboven genoemd staan, zijn er vooral voor bedoeld om het zoeken te vereenvoudigen. Het kan best lastig zijn om alle websites van makelaars in de gaten te houden. Vaak als je ziet dat een huis te huur wordt aangeboden,  zijn er al tig reacties op die woning binnengekomen bij de makelaar. Naast makelaars zijn er ook particulieren die een woning verhuren. Dit aanbod vind je vaak niet terug bij makelaars en hierdoor loop je een hoop aanbod mis. Bij Huurstunt verhuren dagelijks veel particulieren een woning en hierdoor is Huurstunt ook de website met een groot aanbod aan woningen die je nergens anders kunt vinden. Als je op de hoogte gehouden wilt worden van dit nieuwe aanbod, kun je je bij Huurstunt aanmelden voor de gratis woningnieuwsbrief. Je kunt hierbij aangeven in wat voor woningen je interesse hebt, zodat je enkel woningen in je mailbox krijgt die voldoen aan die eisen.

Naast de gepersonaliseerde nieuwsbrief kun je bij Huurstunt ook een oproep plaatsen. Dit is een persoonlijke advertentie, waarmee jij verhuurders laat weten dat je op zoek bent naar een huis in Apeldoorn. Zij kunnen op hun beurt kijken of zij iets in hun bezit hebben wat voldoet aan jouw eisen. Als dat inderdaad het geval is, kunnen zij contact met jou opnemen. Op die manier hoef jij zelf niet alleen te zoeken, maar kan het huuraanbod ook naar jou toe komen. Je vergroot op deze wijze je huurkansen aanzienlijk.

Huurstunt Premium

Als je een woning op Huurstunt hebt zien staan en je graag wilt weten of je de woning kunt bezichtigen, kun je door middel van Huurstunt Premium contact opnemen met de verhuurder. Voor een Huurstunt Premium account betaal je een vast bedrag per maand en is op ieder gewenst moment aan te vragen en op te zeggen. Als je eenmaal Huurstunt Premium hebt en je graag een bericht wilt sturen naar de verhuurder, kun je dit doen door gebruik te maken van het contactformulier dat bij de woning staat. Als je liever eerst wat extra informatie over de woning wilt, kan dat ook via dat formulier en indien vermeldt kun je de verhuurder ook bellen.

Contact met de verhuurder

In principe is het de bedoeling dat iedere verhuurder als reageert op de aanvragen die hij of zij ontvangt van geïnteresseerde mensen. Desondanks kan het voorkomen dat verhuurders niets van zich laten horen. Dat is natuurlijk heel vervelend als je het huis wil huren. Vaak gebeurt dit als verhuurders heel veel bezichtingsaanvragen ontvangen hebben en ze verzuipen onder de hoeveelheid mail en telefoontjes. Om die reden willen we je altijd aanraden om je zinnen op meer dan één woning te zetten, zodat je snel een nieuwe woning in Apeldoorn kunt huren.

Naast het krijgen van geen reactie, kan het ook zijn dat je wel een reactie krijgt, maar dat dat een afwijzing betreft. Dit is natuurlijk heel erg jammer en het kan zijn dat je zo gefrustreerd raakt dat je boos wordt op de verhuurder. Probeer dit echter wel te vermijden, omdat het kan zijn dat de verhuurder meer woningen in zijn of haar bezit heeft. Als jij je onbehoorlijk gedraagt, gooi je je eigen glazen in en zul je die woning niet krijgen. Gedraag jij je echter beleefd en netjes, dan kan het maar zo zijn dat jij een andere woning krijgt aangeboden en dat je snel woont in jouw droomhuis in Apeldoorn.


Veelgestelde vragen

Wat is de gemiddelde huurprijs in Apeldoorn?

Nieuwe huurders in Apeldoorn moeten gemiddeld een huurprijs van 11 euro per vierkante meter betalen voor hun woning. Hierdoor behoort Apeldoorn tot een van de goedkopere steden om je te vestigen. Aangezien het hier gaat om een gemiddelde huurprijs, zijn er ook woningen die duurder en goedkoper verhuurd worden. In veel gevallen is dit volledig de beslissing van de verhuurder zelf.

Kan ik een gemeubileerde huurwoning huren in Apeldoorn?

Apeldoorn kent geen groot aantal expats dat zich wil vestigen in de stad. Ook buitenlandse studenten kiezen deze stad meestal niet, waardoor er ook minder vraag is naar gemeubileerde huurwoningen. Soms is er een verhuurder die wel besluit om een huurwoning gemeubileerd op te leveren. Hou de website van Huurstunt daarom goed in de gaten en schrijf je in voor onze woningnieuwsbrief.

Kan ik per direct huren in Apeldoorn?

Via Huurstunt kun je in contact komen met makelaars en verhuurders. Elke verhuurder heeft zijn eigen huurtermijn. Bij sommige huurwoningen kun je per direct de sleutel krijgen, terwijl dit bij anderen nog een maand duurt. Kijk in de woningkenmerken voor meer informatie of neem contact op met de verhuurder via het contactformulier.

Kan ik in Apeldoorn huren met huurtoeslag?

In Apeldoorn kun je huurwoningen van alle prijsklassen huren. Soms kiezen verhuurders ervoor om de huurwoning onder de liberalisatiegrens te verhuren, waardoor de huurder in sommige vallen recht heeft op huurtoeslag. Vraag ernaar bij de verhuurder.