Wat is Huurstunt?

Huurstunt is een woningzoekmachine die al in 2007 gebouwd is om mensen te helpen bij het vinden van een woning. Het is lastig om een woning te vinden op de Nederlandse huizenmarkt en wanneer je net te laat reageert, zul je merken dat de woning zo verdwenen is. Het is dus belangrijk dat je er snel bij bent. Dankzij de zoekfunctie van Huurstunt, kun je op een centrale plek contact opnemen met verhuurders. Naast het reageren op woningen, kent Huurstunt nog een aantal handige functies die het voor woningzoekenden makkelijker maakt om een woning te vinden.

Woning nieuwsbrief

Zoals we eerder ook noemden, is het belangrijk dat je vooral snel reageert op een huurwoning. Door de zware concurrentie, is de kans dat je achter het net vist aanwezig. Om zo snel mogelijk op de hoogte te zijn kun je je aanmelden voor de Huurstunt nieuwsbrief. Deze e-mailservice kun je instellen naar je eigen woonwensen, zodat je woningen te zien krijgt die voor jou interessant zijn. Zoek je bijvoorbeeld een appartement van minimaal 70 vierkante meter, dan zul je geen studentenkamers te zien krijgen. Op die manier weet je precies wat er aangeboden wordt en kun je ook snel actie ondernemen. Reageren op deze woningen, doe je snel en handig via de contactformulieren op de verschillende woningpagina’s. Deze formulieren worden ontgrendeld als je een Premium Account activeert. Dit is een upgrade van het gratis account en kost maandelijks een vast bedrag van € 19,95.

Lees verder: Hoe kan ik me aanmelden voor de nieuwsbrief?

Oproep plaatsen

Ook geloven we bij Huurstunt dat het huren en verhuren van een woning tweerichtingsverkeer hoort te zijn. De verhuurder kan ook zelf op zoek gaan naar een nieuwe huurder willen gaan en om dit mogelijk te maken is het oproepensysteem van Huurstunt ontwikkelt. Woningzoekenden kunnen op dit prikbord een oproep plaatsen waarin ze kenbaar maken dat ze op zoek zijn naar een huurwoning. Verhuurders kunnen dan met een druk op de knop hun woning, die al bij Huurstunt staat, aanbieden aan de woningzoekende. Zo wordt het (ver)huren van een woning echt tweerichtingsverkeer.

Leer verder: Hoe kan ik een oproep op Huurstunt plaatsen?

Huis verhuren

Bij Huurstunt vind je woningen van grote en kleine makelaars, maar ook particuliere verhuurders zijn bij ons zeer welkom. Wil jij je huis (tijdelijk) verhuren, dan kun je je woning snel en handig bij Huurstunt plaatsen. Na een controle door een medewerker van Huurstunt, zal de huurwoning online geplaatst worden en kun je in contact komen met woningzoekenden.

Lees verder: Hoe werkt een woning verhuren via Huurstunt?