Gemeubileerd huren

Steeds vaker worden woningen gemeubileerd verhuurd, zodat nieuwe huurders eigenlijk alleen nog hun koffers hoeven te pakken om te kunnen verhuizen en dat scheelt een hoop gesleep! De vraag is echter wel: wat houdt zo’n gemeubileerde woning nou precies in, wat kost het en wat krijg je ervoor terug? Huurstunt zocht het allemaal voor je uit.

Voordelen gemeubileerd (ver)huren

Aangezien er steeds meer expats naar Nederland komen, wordt gemeubileerd steeds interessanter. Deze groep werkers willen vaak niet investeren in een compleet nieuwe inboedel, omdat ze maar enkele jaren blijven. Vaak zijn ze bereid om meer te betalen en wordt de huur betaalt door het bedrijf waarvoor ze werken. Dit kan als verhuurder heel interessant zijn.

Ook voor de huurder is gemeubileerd huren erg interessant. Je betaalt uiteraard wel meer per maand, maar je hoeft in ruil daarvoor geen hele inboedel aan te schaffen en kunt een beroep doen op de verhuurder als er iets stuk gaat. Hierdoor ben je altijd verzekerd van werkende apparaten en spullen die in goede staat verkeren.

Wat moet er in een gemeubileerde woning staan?

Uiteraard zijn er richtlijnen voor wat er in een gemeubileerde woning dient te staan. Zo is het een vereiste dat de huurwoning een vaste vloerbedekking heeft en dat de ramen voorzien zijn van gordijnen, jaloezieën of andere vormen van raam verduistering. Uiteraard moet de keuken uitgerust zijn met:

  • Koelkast
  • Fornuis
  • Afzuigkap
  • Vaatwasser
  • Combimagnetron
  • Servies
  • Bestek
  • Kookgerei

Daarbij dient de woning ook te beschikken over de meubels en apparaten die een vereiste zijn, zoals voor een goed uitgeruste eet- en zithoek, slaapkamer en kasten. Ook bedlinnen en lampen horen al in de woning aanwezig te zijn, zodat – zoals hierboven al genoemd stond – de aspirant-huurder enkel koffers hoeft te pakken om te verhuizen.

Kosten gemeubileerde woning

Uiteraard zijn er kosten verbonden aan het huren van een gemeubileerde woning. De verhuurder investeert veelal een bedrag rond 15.000 euro om de woning klaar te maken en dat verhaalt hij uiteraard op de huurder. Er is hierdoor een verschil zichtbaar in de hoogte van de huurprijs per vierkante meter per maand. Als je een kaal appartement gaat huren, betaal je gemiddeld in Nederland een bedrag van 12 euro per vierkante meter en gemeubileerd komt hier nog zo’n 8 euro bij. Ook tussen gemeubileerd en gestoffeerd zit een verschil. Het verschil tussen deze twee oplevervormen is ongeveer 4 euro per vierkante meter per maand. Dat verschil kan voor een appartement van 70 vierkante meter dus oplopen tot 280 euro per maand meer voor meubels en apparaten.

Gemeubileerde woning huren?

Lijkt het jou ondanks het kostenplaatje wel interessant om een gemeubileerde woning te huren? Kijk dan snel in het overzicht van Huurstunt. Er zijn genoeg woningen in Nederland die inclusief meubels verhuurd worden. Hierdoor hoef jij niet in één keer een hoop geld uit te geven aan meubels.