Gemeubileerde woning

Een gemeubileerde woning is een huurwoning waarin nagenoeg alles al aanwezig is. Dit type woning wordt vaak verhuurd aan starters, expats en studenten die zelf geen meubels hebben. Het huren van een gemeubileerde woning kan voordelig zijn, vooral voor expats die maar enkele jaren in het land blijven en niet willen investeren in een volledige inboedel.

Lees hier alles over je woning verhuren aan expats.

Voorbeeld van een gemeubileerde woning

Sandra, een expat uit Canada, huurde een gemeubileerd appartement in Amsterdam voor haar driejarig project. Bij binnenkomst vond ze een woonkamer met zithoek en tv, een uitgeruste keuken met alle benodigdheden, en een slaapkamer met bed en kasten. Alles was gereed; ze hoefde enkel haar koffers uit te pakken.

Voordelen van gemeubileerd huren

Aangezien er steeds meer expats naar Nederland komen, wordt gemeubileerd huren steeds interessanter. Deze groep werkers wil vaak niet investeren in een compleet nieuwe inboedel, omdat ze maar enkele jaren blijven. Vaak zijn ze bereid om meer te betalen en wordt de huur betaald door het bedrijf waarvoor ze werken. Dit kan als verhuurder heel interessant zijn.

Geen inboedel aanschaffen als huurder

Ook voor de huurder is gemeubileerd huren erg interessant. Je betaalt uiteraard wel meer per maand, maar hoeft in ruil daarvoor geen hele inboedel aan te schaffen. Bovendien kun je een beroep doen op de verhuurder als er iets kapot gaat. Hierdoor ben je altijd verzekerd van werkende apparaten en spullen die in goede staat verkeren.

Meer lezen: Gemeubileerd huren: hier moet je op letten

Wat moet er in een gemeubileerde woning staan

Uiteraard zijn er richtlijnen voor wat er in een gemeubileerde woning dient te staan. Zo is het een vereiste dat de huurwoning een vaste vloerbedekking heeft en dat de ramen voorzien zijn van gordijnen, jaloezieën of andere vormen van raam verduistering. Uiteraard moet de keuken uitgerust zijn met:

  • koelkast;
  • fornuis en afzuigkap;
  • vaatwasser;
  • combimagnetron;
  • servies en bestek;
  • kookgerei.

Daarbij dient de woning ook te beschikken over een aantal meubels en apparaten, zoals een goed uitgeruste eet- en zithoek, slaapkamer en kasten. Ook bedlinnen en lampen horen al in de woning aanwezig te zijn, zodat de aspirant-huurder dus alleen maar de koffers hoeft te pakken om te verhuizen.

Een gemeubileerde woning waar een huurder meteen in kan trekken.

Veelgestelde vragen over een gemeubileerde woning

Meer weten? Hieronder volgt een overzicht van veelgestelde vragen over een gemeubileerde woning.

Wat zijn de kosten gemeubileerde woning?

Uiteraard zijn er kosten verbonden aan het huren van een gemeubileerde woning. Deze liggen gemiddeld hoger dan het huren van een gestoffeerde of kale woning. Hoeveel hoger deze kosten zijn, ligt aan de combinatie van verschillende andere factoren zoals de vloeroppervlakte, de kosten van de inrichting, de stad waar de gemeubilieerde woning staat en de locatie binnen die stad. De doelgroep die vaak zoekt naar een gemeubileerde woning heeft echter ook vaak meer te besteden.

Gemeubileerde woning huren?

Wil jij een gemeubilieerde woning huren? Je kunt via Huurstunt eenvoudig zoeken naar een gemeubileerde kamer, appartement, studio of woning. Er zijn genoeg woningen in Nederland die inclusief meubels verhuurd worden, vooral in grote steden als Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Eindhoven. Hierdoor hoef jij niet in één keer een hoop geld uit te geven aan meubels en bespaar je jezelf een hoop sjouwwerk.