drie mensen die op een globe staan

Je woning verhuren aan een expat, zo doe je dat | Huurstunt

14 september 2017

Laatste update: 25 maart 2024

Een koopwoning is niet handig voor expats, vanwege de korte periode dat ze in Nederland verblijven. Daarom gaan expats op zoek naar een huurwoning. De locatie is voor hen belangrijk. Veel expats willen bijvoorbeeld in de buurt van een station wonen, om zo snel weer thuis te kunnen zijn na een zware werkdag. Omdat expats vaak hogere inkomsten hebben, zijn het betrouwbare, nette huurders die graag wonen in het duurdere segment. 

Inhoudsopgave

  Wat is een expat?

  Een expat is iemand die vaak tijdelijk in een land werkt met een andere cultuur dan in het thuisland. Een expat is meestal hoogopgeleid die bij een Nederlands bedrijf wordt ingehuurd vanwege zijn of haar kennis. Naar schatting zijn er zo'n tweehonderdduizend expats in Nederland. Het aantal expats blijft groeien.

  Huurders met een hoog inkomen

  Wanneer je je (tweede) huis graag voor langere tijd wilt verhuren en je op zoek bent naar een tijdelijke huurder, zijn zogenoemde “expats” uitermate geschikt. Expats zijn vaak op zoek naar een nette, gemeubileerde woning. Vaak zijn expats betrouwbare huurders met een hoog inkomen.

  Een expat op de fiets in amsterdam

  Een huis verhuren aan een expat

  Expats zijn buitenlandse werknemers die tijdelijk in Nederland werken. Ze huren meestal een gemeubileerde woning. Tegenwoordig zijn er ook bedrijven beschikbaar die je huis voorzien van meubilair. Ook is het mogelijk om tijdelijk of flexibel te huren. Vaak is een expat voor een tijdelijk project in Nederland.

  Shortstay woningen voor expats

  Heb jij een woning of tweede woning die je graag wilt verhuren aan expats, en heb je een geschikte huurder gevonden? Als huiseigenaar mag je bij het verhuren aan expats een borg van één of twee maanden huur vragen om eventuele onverwachte kosten om eventuele grote of kleine schade aan meubilair, moderne apparatuur zoals een smart tv, of inboedel te dekken.

  Zorg voor een huurcontract in vreemde taal

  Expats hebben vaak een goed salaris en kunnen zij deze borg wel betalen. Het zijn echter mensen afkomstig uit het buitenland. Wil je je huis verhuren aan expats, zorg er bij het ondertekenen van een huurcontract dan ook wel voor dat de huurperiode en voorwaarden helder zijn en dat je bij de woningverhuur duidelijke afspraken maakt. Leg ook de staat van de inventaris en de woning goed vast.

  Expats ondertekenen een contract

  De meeste expats wonen in de Randstad

  Nederland is een populaire bestemming voor expats van over de hele wereld. De populairste gemeenten voor expats liggen in de Randstad. De reden hiervoor is dat de grotere bedrijven zoals Shell, Ahold en Aegon, vaak gesitueerd zijn in de randstad. Ook Eindhoven is populair omdat hier de TU Eindhoven en grote bedrijven zijn gevestigd.

  Expats in Eindhoven

  Eindhoven staat bekend als de technologische hoofdstad van Nederland, met een bloeiende high-tech industrie. Er zijn veel internationale bedrijven gevestigd in Eindhoven, zoals Philips, ASML en NXP, die expats aantrekken vanwege de carrièremogelijkheden en het internationale karakter van deze bedrijven.

  Groene stad Eindhoven

  Daarnaast heeft Eindhoven ook een bruisend nachtleven, met veel restaurants, bars en clubs waar expats elkaar kunnen ontmoeten en sociale contacten kunnen opbouwen. Ook is Eindhoven een groene stad met veel parken en groene zones, wat bijdraagt aan een gezonde levensstijl voor de inwoners.

  Expats in Eindhoven

  Verbinding met de randstad en Europa

  Ook de ligging van Eindhoven is een factor die expats aantrekt. De stad is goed verbonden met de Randstad en ligt op korte afstand van België en Duitsland, waardoor het een perfecte uitvalsbasis is voor reizen naar andere delen van Europa.

  Veel voorzieningen voor expats

  In Eindhoven zijn er veel voorzieningen voor expats, zoals internationale scholen en taalscholen, waardoor het gemakkelijk is voor expats om zich aan te passen aan de Nederlandse cultuur en taal. Bovendien is het relatief gemakkelijk om een ​​huis of appartement te vinden in Eindhoven, met verschillende opties voor verschillende budgetten.

  expats samen in eindhoven

  Expats in Nederland

  Nederland is in trek voor expats omdat er een goede financiële regeling is. Een in Nederland werkzame buitenlander mag onder bepaalde voorwaarden een regeling aanvragen, waardoor er 30% van het salaris belastingvrij uitgekeerd mag worden.

  Op zoek naar een expat voor jouw huurwoning?

  Zet je woning ook gratis te huur op Huurstunt.nl zodat alle expats en overige huurders jouw woning kunnen vinden en in contact kunnen komen!