Je woning verhuren aan een expat

Je woning verhuren aan een expat

14 september 2017

Laatste update: 06 mei 2021

Een koopwoning is niet handig vanwege de korte periode dat expats in Nederland verblijven, daarom gaan ze op zoek naar een huurwoning. De locatie hiervan is erg belangrijk voor ze. Bijvoorbeeld in de buurt van een station, om zo snel weer thuis te kunnen zijn na een zware werkdag. Omdat ze vaak hogere inkomsten hebben, zijn expats betrouwbare huurders die liever huren in het duurdere segment. Wanneer is een woning verhuren aan een expat een goed idee voor jou?

Wat is een expat?

Wanneer je op zoek bent naar een tijdelijke huurder zijn zogenoemde “expats” uitermate geschikt. Een expat is iemand die vaak tijdelijk in een land werkt met een andere cultuur dan waar ze zijn opgegroeid. Het zijn meestal hoogopgeleide mensen die vanwege hun kennis worden ingehuurd.

Verhuren aan een expat

Een expat huurt meestal een gemeubileerde woning. Tegenwoordig zijn er ook bedrijven beschikbaar die je huis kunnen voorzien van meubilair. Ook is het belangrijk dat het mogelijk is om tijdelijk of flexibel te huren. Vaak is een expat voor een tijdelijk project in Nederland.

Randstad

De populairste gemeenten voor expats liggen in de Randstad. De reden hiervoor is dat de bedrijven vaak gesitueerd zijn in de randstad. Ook Eindhoven is populair omdat hier grote bedrijven zijn gevestigd.

Expats in Nederland

Nederland is in trek voor expats omdat er een goede financiële regeling is. Een in Nederland werkzame buitenlander mag onder bepaalde voorwaarden een regeling aanvragen, waardoor er 30% van het salaris belastingvrij uitgekeerd mag worden.

Op zoek naar een expat voor jouw huurwoning?

Tegenwoordig kan men op Huurstunt.nl ook oproepen plaatsen. Wellicht vind je hier een geschikte expat huurder voor jouw woning. Zet je woning ook gratis te huur op Huurstunt.nl zodat alle expats en overige huurders jouw woning kunnen vinden en in contact kunnen komen!