Bungalow

Een bungalow is een woning die alle faciliteiten gelijkvloers heeft. Het verschil met een appartement is dat een bungalow vrijstaand is en dus geen boven- en onderburen heeft. Een bungalow kan in veel gevallen wel een kelder hebben.

Wat is een semi-bungalow?

In sommige gevallen heeft een bungalow een kleine ruimte op de eerste verdieping. De bungalow wordt in die gevallen geen huis genoemd, maar een semi-bungalow. Bungalows bevinden zich voornamelijk op zogeheten bungalowparken. Vooral rond 1970 zijn deze parken gebouwd en deze huisjes dienen voornamelijk als recreatiewoning. De huurders van deze recreatiewoningen zullen soms moeten betalen voor gezamenlijke faciliteiten, zoals bijvoorbeeld een zwembad. Het onderhoud van deze faciliteiten zal dan vallen onder de Vereniging van Eigenaars.

Mag je permanent wonen in een recreatiewoning?

Aangezien veel bungalows recreatiewoningen zijn, is hier de nodige regelgeving voor. Je mag bijvoorbeeld maar in enkele gemeentes permanent in een recreatiewoning wonen. De reden dat je een bungalow in een bungalowpark niet als woonhuis mag gebruiken is dat deze bungalows soms in kwetsbaar gebied staan, waar permanente bewoning voor schade kan zorgen. Het is volledig afhankelijk van het bestemmingsplan van de gemeente of je permanent in de bungalow mag blijven. Soms wordt er ook een gedoogbeleid gehandhaafd, wat inhoudt dat er een oogje wordt dichtgeknepen als iemand permanent verblijft in een recreatiewoning. Vraag bij jouw gemeente na wat de regels zijn over het permanent bewonen van een recreatiewoning.

Bungalow huren?

Wil jij graag een bungalow huren? Bij Huurstunt kun je in het woningoverzicht eenvoudig filteren op dit woningtype, zodat je in een handig overzicht ziet wat er te huur aangeboden wordt.