Hoe kan ik op Huurstunt naar een huurwoning zoeken?

Op zoek naar je volgende huurwoning maar weet je niet waar je moet beginnen? Ontdek hier hoe Huurstunt helpt!


Vind je volgende thuis met deze vijf simpele stappen!

1. Vul je gewenste woonplaats

De eerste stap is het invullen van de plaats waar je graag wilt wonen. Dat kun je bovenaan deze pagina, op de homepage of op de overzichtspagina doen. Weet je nog niet precies welke plaats je leuk vindt, maar wel in welke omgeving je wilt wonen? Vul dan eerst een plaats in die zich midden in die omgeving bevindt. Daarna kun je de straal rondom die plaats groter maken. In stap 3 leggen we uit hoe je je zoekgebied uitbreidt.

2. Kies een huurprijs

Je hebt waarschijnlijk wel een idee van hoeveel je maandelijks te besteden hebt aan huur. Om alleen woningen te zien die passen binnen jouw budget, kun je een minimale en een maximale huurprijs invullen. Houd er rekening mee dat dit een harde grens is. Als je €700 invult, krijg je dus geen woningen van €710 meer te zien. Wil je een marge aanhouden in die huurprijs? Dan kun je er beter iets boven gaan zitten.

Meer weten? Zo wordt de huurprijs van een woning bepaald!

3. Kies een straal

Als je niet vast wilt houden aan een bepaalde stad of gemeente, kun je het zoekgebied uitbreiden. Vind je het bijvoorbeeld niet erg om iets buiten Amsterdam te wonen? Zet de straal dan op 10 kilometer rondom de stad. Je krijgt dan ook woningen in Zaandam, Loosdrecht en Haarlem te zien. Zo is het aanbod uiteindelijk groter en kun heb je dus ruimere keuze.

4. Kies woningeigenschappen

Is het aanbod je toch iets te groot? Je kunt het nog verder filteren door te kiezen voor een bepaald woningtype. Of je nu het liefst een studio, kamer of appartement wilt huren, dit kun je simpel aangeven. Ook de manier waarop de woning wordt opgeleverd, kun je bepalen. Dit kan kaal, gestoffeerd of gemeubileerd zijn. Andere filters die je kunt toepassen, zijn het aantal kamers en de totale woonoppervlakte van de woning.

LeestipHuurprijzen per woningtype: Wat zijn de voor- en nadelen?

5. Meld je gratis aan voor onze nieuwsbrief

Na de stappen hierboven te volgen, moet je bij de ideale huurwoning uitkomen. Mocht je nu niets vinden dat aan al je wensen voldoet; meld je dan vrijblijvend aan voor onze woningnieuwsbrief. Hier kun je je exacte woonwensen aangeven, zodat je een e-mail krijgt zodra er een woning beschikbaar is die bij jou past. Zo kun je snel actie ondernemen en een reactie achterlaten!