Woning huren in Groningen

45 huurwoningen gevonden

Gratis de nieuwste woningen in je inbox.

Appartement J.C. Kapteynlaan
NIEUW
Appartement Oosterhamrikkade
NIEUW
 • 68 m2
 • 3 kamers
Huurwoning Nieuwe Ebbingestraat
NIEUW
 • 60 m2
 • 2 kamers
 • 53 m2
 • 3 kamers
 • 55 m2
 • 3 kamers
 • 151 m2
 • 7 kamers
 • 140 m2
 • 4 kamers
 • 36 m2
 • 3 kamers
 • 55 m2
 • 3 kamers
 • 140 m2
 • 4 kamers
 • 90 m2
 • 4 kamers
Studio Damsterdiep
ONDER OPTIE
 • 28 m2
 • 1 kamer
 • 35 m2
 • 3 kamers

Huurwoningen Groningen

In Groningen aan een huurwoning komen, is allesbehalve makkelijk. Het is een echte studentenstad en de vraag naar betaalbare huurwoningen is groot. Alle studenten willen namelijk ook graag alle voorzieningen voor zichzelf. De gemiddelde wachttijd voor een sociale huurwoning is 2 tot 3 jaar, maar als je een wat groter huis wilt zul je toch al snel 8 tot 10 jaar aan punten gespaard moeten hebben. Doordat er weinig sociale huurwoningen beschikbaar zijn, wijken veel studenten uit naar de vrije huursector. Het is niet voor niets dat die vrije sector in Groningen zo groot is. Groningen heeft zelfs het hoogste percentage particuliere huurwoningen, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek. Ruim 24 procent van alle huurwoningen in Groningen is in handen van de particuliere sector. Ondanks dat het aandeel particuliere woningen groot is, is de woningnood in Groningen nog groter. Nog steeds een hoop Groningers wachten op een huurwoning en naar verwachting wordt die woningnood alleen maar groter.

Huurprijzen Groningen

Als jij ook op zoek bent naar een betaalbare huurwoning in Groningen is dat een uitdagende zoektocht. De gemiddelde huurprijs in Groningen is 14 euro per vierkante meter. Voor een appartement van 50 vierkante meter betaal je daarom ook snel een bedrag van 700 euro per maand aan kale huur. Het gaat hierbij om een gemiddeld van de provincie, in de stad liggen de huurprijzen vaak nog vele malen hoger. Het is daarom ook niet niks om een huis te vinden die aan jouw woonwensen en budget voldoet. Gelukkig zitten de Groningse huurprijzen nog lang niet op het niveau van de Randstad. Daar betaal je bijvoorbeeld in Amsterdam al snel 22,48 euro per vierkante meter. Toch zijn de huurprijzen van Groningen allesbehalve laag te noemen en ze blijven stijgen. De enige reden dat de huurprijzen in Groningen wat langzamer stijgen, is omdat de koopkracht in het gebied een stuk lager liggen. Als verhuurders te hoog gaan zitten met hun huurprijzen, snijden ze zichzelf in de vingers.

Juist doordat de koopkracht laag ligt, zijn veel mensen op zoek naar het mooiste huis voor de beste prijs. De concurrentie op de Groningse huurwoningenmarkt is daardoor ook groot. Om toch een woning te vinden, is het dus essentieel dat je goed oplet of er nieuw aanbod online komt bij de verschillende makelaars. Helaas is het bijna een dagtaak om alle makelaars iedere keer weer bij langs te gaan. De kans dat je bij een woning achter het net vist is daardoor ook erg groot. Huurstunt herkent en erkent dit probleem en daarom hebben wij onze woningzoekmachine ontwikkelt. In onze zoekmachine verzamelen wij het aanbod van alle aangesloten makelaars, zodat jij niet meer apart alle websites af hoeft te gaan. Je kunt bijna al het aanbod terugvinden bij ons op de website en dat scheelt jou een hoop moeite. Nu hoef je maar één website in de gaten te houden.

Huis huren in Groningen via Huurstunt

Om optimaal gebruik te maken van Huurstunt, kun je een account aanmaken. Je kunt kiezen voor een gratis en een Huurstunt Premium account. Met een gratis Huurstunt account kun je al je favoriete woningen eenvoudig opslaan door op het hartje bij de woning te klikken. De woning komt dan bij je favorieten te staan. Zo kun je in één oogopslag zien of een woning al verhuurd is of niet. Wij controleren het woningaanbod elke dag, zodat je altijd op de hoogte bent van verhuurde woningen. Tevens kun je je met een gratis account aanmelden voor de nieuwsbrief. In deze nieuwsbrieven staan huurwoningen die nieuw zijn toegevoegd, zodat jij als eerste op de hoogte bent van nieuwe woningen. Je kunt deze nieuwsbrief aanpassen op je eigen woonwensen, zodat je alleen passend aanbod te zien krijgt. De kans dat je achter het net vist bij een woning wordt hierdoor nóg kleiner.

Huurstunt Premium

Als je eenmaal een woning gevonden hebt, is het logisch dat je de verhuurder een berichtje wilt sturen. Je wilt natuurlijk wel kenbaar maken dat je interesse hebt in de woning. In dat geval is het op Huurstunt noodzakelijk om een Premium account aan te maken. Met een dergelijk account kun jij onbeperkt reageren op de woningen die voldoen aan jouw woningwensen. Voor dit Premium account betaal je een vast bedrag per maand. Zodra je een woning hebt gevonden of je geen Premium account meer nodig hebt, kun je die eenvoudig opzeggen op je persoonlijke profielpagina. Zo betaal je nooit voor een abonnement dat je niet nodig hebt.

Reageren via Huurstunt

Wanneer je gaat reageren op een woning op Huurstunt, willen we je graag wijzen op hoe belangrijk een goed bericht is voor je huurkansen. Een verhuurder zit een kort bericht vaak als ongeïnteresseerd. Daarbij duiden spel- en taalfouten vaak op een slordig karakter. Zo wil je liever niet te boek staan. Het is om die reden ook heel belangrijk dat je een goede tekst schrijft, zonder spelfouten. Laat in je bericht zien wie je bent en vertel waarom jij een geschikte huurder bent voor de woning. Geef de verhuurder een goede reden om je uit te nodigen en te antwoorden op je berichtje. Bij Huurstunt hebben we geen invloed op het antwoord van de verhuurder. Het kan hierdoor onverhoopt voorkomen dat een verhuurder niet antwoordt op het gestuurde bericht. Zorg er met je bericht voor dat de verhuurder altijd een reden heeft om contact met je op te nemen.

Het kan onverhoopt voorkomen dat de woning naar een andere geïnteresseerde gaat. In dat geval is het belangrijk datje vriendelijk blijft richting de verhuurder. Wie weet verhuurt de betreffende verhuurder in de nabije toekomst nog een huurwoning. Als jij dan positief in het achterhoofd van de verhuurder zit, kan het maar zo zijn dat je een berichtje krijgt. Zo kom jij weer een stapje dichtbij je droomhuis.


Veelgestelde vragen over huurwoningen in Groningen

Kun je particulier huren in Groningen?

In Groningen is bijna 24 procent van al alle woningen in handen van particuliere verhuurders, waardoor er relatief veel particulier woningaanbod is. Kijk met een Premium Account wie de huurwoning verhuurt en neem contact op.

Kun je gemeubileerd huren in Groningen?

Ja, steeds meer verhuurders kiezen ervoor om huurwoningen gemeubileerd te verhuren voor onder andere internationale studenten. Filter op opleveringsniveau en kijk of er een huurwoning voor jou bij zit.

Hoeveel kost een huis huren in Groningen?

Nieuwe huurders in Groningen betalen gemiddeld een huurprijs van 14 euro per vierkante meter voor hun huurwoning. Dit betekent dat een appartement van 50 m2 gemiddeld 700 euro per maand kost.

Kan je een huurwoning huren met huurtoeslag in Groningen?

In Groningen worden op basis van het puntenstelsel huurwoningen onder de huurtoeslaggrens verhuurd. Filter op huurprijs en kijk welke huurwoningen met huurtoeslag te huur worden aangeboden in Groningen.