Een straat in Amersfoort met twee wandelende mensen en oude huisjes

Amersfoort verkozen tot Europese stad van het jaar. Zou jij er willen wonen?

09 november 2023

Laatste update: 22 maart 2024

Afbeelding auteur

Jelle

Amersfoort, de schilderachtige stad in Utrecht, die bekend staat om haar rijke geschiedenis en charmante middeleeuwse binnenstad, is uitgeroepen tot de Europese stad van het jaar. In Nederland behoort Amersfoort al tot een van de populairste steden om te wonen, maar de stad weet nu ook de internationale vakprijs binnen te slepen.

Inhoudsopgave

  Europese stad van het jaar

  The Acadamy of Urbanism heeft Amersfoort bekroond met de titel 'European City of the Year'. Deze internationale vakprijs wordt toegekend op basis van de stadsindeling, het diverse aanbod aan woningtypen en de verbinding tussen de verschillende wijken. Daarnaast is het belangrijk dat inwoners van de stad zich thuis voelen en betrokken zijn.

  De jury prees Amersfoort voor haar uitzonderlijke levenskwaliteit, vooruitstrevende stadsontwikkeling en behoud van het unieke erfgoed. Maar wat Amersfoort echt onderscheidt, volgens de jury, is dat "het welzijn en geluk van de burgers duidelijk centraal staat."

  Aangezicht van Amersfoort met een gracht

  The Academy of Urbanism

  The Academy of Urbanism bestaat uit wetenschappers, vakspecialisten en politici vanuit de hele wereld op het gebied van regionale en stedelijke ontwikkeling. Afgelopen september bezocht een delegatie van The Academy Amersfoort en tijdens dit tripje beoordeelden ze de stad op verschillende punten waaronder duurzaamheid en stedenbouwkundige kwaliteiten.

  Dit is niet de eerste keer dat een Nederlandse stad benoemd werd tot Europese stad van het jaar, in 2015 sleepte Rotterdam namelijk de titel binnen.

  Een van de populairste Nederlandse steden

  In Nederland staat Amersfoort op plek vier van de populairste steden. Amersfoort is minder massaal dan grote steden zoals Amsterdam en Utrecht, en heeft volgens inwoners dan ook de gezelligheid van een dorp. Daarnaast heeft de stad een centrale ligging en daardoor is Amersfoort vanuit alle windrichtingen goed te bereiken.

  De populaire stad staat bekend om haar historische charme en de prachtige, goed bewaarde middeleeuwse binnenstad met karakteristieke grachten, oude gebouwen en historische monumenten zoals de Onze Lieve Vrouwe Toren en de Koppelpoort. De historische omgeving in combinatie met haar hoge levenskwaliteit, met groene parken, fietsvriendelijke infrastructuur en een scala aan culturele voorzieningen maakt Amersfoort een erg aantrekkelijk woonplaats.

  Lees ook: Wat zijn de populairste Nederlandse steden om in te wonen?

  Huis huren Amersfoort

  Amersfoort biedt een ideale combinatie van een rijke historie en een gunstige, centrale ligging. Of je nu je carrière wilt opbouwen in de bruisende Randstad of gewoon wilt genieten van het leven in een prachtige historische stad, Amersfoort heeft het allemaal te bieden.

  De centrale positie van Amersfoort maakt het een aantrekkelijke keuze voor veel mensen die op zoek zijn naar een huurwoning. Een huis huren in Amersfoort heeft als voordeel dat je binnen no-time in steden als Amsterdam, Utrecht en Hilversum bent. Dat geldt overigens ook voor de prachtige natuurgebieden die de provincie te bieden heeft. Het beste van beide werelden dus!

  Huurwoningen Amersfoort

  Huurwoningen in Amersfoort zijn ontzettend populair. Voor carrièremakers is Amersfoort bijvoorbeeld een strategische locatie, waarbij de reistijd naar belangrijke economische centra minimaal is. Maar ook studenten vinden hier een levendige omgeving met diverse onderwijsinstellingen en een bruisend studentenleven.

  Of je nu opzoek bent naar een huurwoning dichtbij de Utrechtse heuvelrug of liever een appartement in het centrum aan het lieve vrouwekerkhof, huurwoningen in Amersfoort vliegen de woningen als hete broodjes over de toonbank.

  Historische huizen in Amersfoort

  Huren in Amersfoort met Huurstunt

  Onze handige woningzoekmachine is speciaal ontwikkeld om veel huur woningaanbod op één plek bij elkaar te brengen. Dat maakt de zoektocht naar een mooie huurwoning in Amersfoort voor jou een stuk makkelijker. Je hoeft dus niet meer alle verschillende woningwebsites bij langs te gaan om een geschikte woning te vinden. Dit kan allemaal op één centrale plek: bij Huurstunt.

  De gratis functies van Huurstunt

  Om optimaal gebruik te kunnen maken van Huurstunt, kun je je helemaal gratis registreren. Met een gratis account kun je alle woningen die voldoen aan jouw woonwensen eenvoudig opslaan onder je favorieten. Daarvoor gebruik je het hartje dat bij de huuradvertentie staat. Jouw favoriete huurwoningen in Amersfoort komen in een handig lijstje binnen je account te staan, zodat je in de gaten kunt houden of de huurwoning nog beschikbaar is.

  Huurstunt Premium Account

  Met een Premium Account bij Huurstunt kun je direct contact opnemen met de verhuurder van je huurwoning in Amersfoort. Het aanmaken van dit account biedt je vele voordelen en je kunt het eerst 14 dagen gratis uitproberen.

  Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

  Ook kun je je gratis inschrijven voor een gepersonaliseerde e-mail van Huurstunt. Je kunt hierbij aangeven waar je wilt wonen in Amersfoort en waar je huurhuis in Amersfoort aan moet voldoen. Je zult dan een melding van nieuwe beschikbare huurwoningen in de inbox van je e-mail krijgen die voldoen aan die voorwaarden. Een huis huren in Amersfoort wordt zo een stuk makkelijker!

  Terug naar het overzicht