Huurprijscheck

Veel mensen zijn niet bekend met de huurprijzen in hun omgeving en kunnen hierdoor gemakkelijk te veel betalen voor hun huurwoning. Een huurprijscheck is een manier om te controleren of de huurprijs van een huurwoning redelijk is. Je kunt de huurprijscheck doen op de website van de Huurcommissie.

Hoe werkt een huurprijscheck?

Op de website van de Huurcommissie kun je vragen beantwoorden over onder andere de oppervlakte van de woning en de aanwezigheid van voorzieningen en buitenruimtes. Het resultaat van alle ingevulde gegevens is een puntentaantal. Aan dit puntenaantal is een huurprijs gekoppeld. Zo kun je checken of iemand de juiste huurprijs vraagt, of een te hoge huurprijs.

Waarom is een huurprijscheck belangrijk?

Een huurprijscheck is belangrijk omdat het helpt voorkomen dat je te veel betaalt voor een huurwoning. Door een huurprijscheck te doen kun je de woning op waarde schatten en eventueel in gesprek gaan met de verhuurder om ervoor te zorgen dat je niet te veel betaalt. Zo kun je geld besparen. Bovendien kun je zo ook voorkomen dat je in een onredelijke huurovereenkomst terecht komt. Daarom is het verstandig om altijd een huurprijscheck te doen voordat je een huurovereenkomst aangaat.

Huurprijzen vergelijken

Om een indicatie te krijgen van de gemiddelde huurprijs van een huurwoning kun je ook de gevraagde huurprijs van een woning vergelijken met de huurprijs van soortgelijke woningen in de omgeving. Zo kun je zien of de huurprijs van de woning waarin je geïnteresseerd bent in, in lijn is met de huurprijzen van vergelijkbare woningen.