Woning huren in Venlo

5 huurwoningen gevonden

We hebben de zoekafstand automatisch vergroot, zodat we je meer resultaten kunnen tonen.

Gratis de nieuwste woningen in je inbox.

  • 77 m2
  • 3 kamers
  • 53 m2
  • 2 kamers
Huurwoning Burg van Leentstraat
ONDER OPTIE
  • 60 m2
  • 2 kamers

Huis huren Venlo

Venlo is een snel vernieuwende stad. De gemeente is bezig met een stadvernieuwing, waardoor er een hoop nieuwe woning bijkomen en de binnenstad volledig vernieuwd wordt. Bestaande bouw wordt gerenoveerd en in een nieuwbouwwijk worden een heleboel huurwoningen gebouwd. Hierdoor wordt het steeds interessanter om een huis te huren in Venlo.

Wonen in Venlo

Buiten het feit dat er veel woningaanbod beschikbaar komt, zijn er nog meer redenen om in Venlo te gaan wonen. Zo is er in de logistieke en industriële sector veel werk te vinden, omdat Venlo gewoonweg heel praktisch ligt. Er zijn goede snelwegen die die stad aan steden, zoals Eindhoven en Nijmegen verbindt en je bent in no-time in Duitsland en België. Hierdoor is het voor veel bedrijven interessant om zich nabij Venlo te vestigen en dat is goed voor de economie in de stad. Een huis huren in Venlo is hierdoor heel erg in trek, omdat werkgelegenheid vaak veel mensen trekt.

Huurprijzen Venlo

Net als in de rest van Nederland stijgen de huurprijzen in Venlo. Dit komt voornamelijk doordat er niet veel gebouwd mag worden, omdat Venlo wordt gerekend als krimpregio. Het aantal inwoners zou dalen, maar in de praktijk stijgt dit aantal juist. Venlo is namelijk uitermate populair onder arbeidsmigranten. Deze arbeiders schrijven zich vaak niet in, waardoor op papier Venlo minder mensen huisvest. Vooral Polen vinden Noord-Limburg heel interessant. Naar verwachtingen werken er ruim 50.000 Oost-Europese arbeiders in de regio. Deze mensen zijn uiteraard allemaal op zoek naar een huis en huisjesmelkers vieren hoogtijdagen. Zij verhuren de woningen voor veel meer dan de originele gangbare huurprijzen. Zo betalen arbeidsmigranten in de wijk Vastenavondkamp ruim 1200 euro voor een flat met drie slaapkamers, terwijl Nederlanders hier maar 500 á 600 euro voor zouden moeten betalen. Het is dan ook niet gek dat huisjesmelkers kiezen om hun huizen te verhuren aan Oost-Europese werknemers. Voor de gewone inwoner uit Venlo, is het hierdoor lastiger geworden om een betaalbare woning te vinden. Gelukkig kunnen de handige functies van Huurstunt helpen bij deze zoektocht.

Wat is Huurstunt?

Huurstunt is een woningplatform dat erop gericht is om mensen door middel van handige functies snel aan een woning te helpen. Met een gratis account kun je gebruikmaken van woiningzoekfuncties die het voor jou makkelijker maken om snel een woning te vinden. Denk hierbij aan onze zoekmachine. Aangesloten makelaars plaatsen hier hun woningaanbod, zodat je snel kunt zien wat het woningaanbod in Venlo is. Als je gaat voor particulier huren, kun je ook bij Huurstunt terecht. Particuliere verhuurders plaatsen ieder dag weer woningen bij ons, waardoor je bij Huurstunt het uitgebreidste aanbod huurwoningen te zien krijgt. Huurstunt gaat zelfs nog een stapje verder. Wij willen enkel woningen tonen die ook daadwerkelijk beschikbaar zijn voor de verhuur en daarom doen wij iedere dag een strenge controle. Hierdoor weet je bij Huurstunt zeker dat je geen woningen ziet die al vergeven zijn.

Huurstunt nieuwsbrief

Als je op de hoogte gehouden wilt worden van nieuwe huurwoningen in Venlo, kun je je inschrijven voor de Huurstunt nieuwsbrief. Deze nieuwsbrief kun je aanpassen op je eigen wensen, zodat je woningen in je mailbox krijgt die voldoen aan jouw woonwensen. Je bent op deze manier als een van de eersten op de hoogte van nieuw aanbod, waardoor je snel actie kunt ondernemen.

Oproep plaatsen

Je kunt verhuurders ook laten weten dat je zoekende bent en je nog geen nieuwe huurwoning gevonden hebt. In dat geval kun je een oproep op Huurstunt plaatsen. In die oproep kun je vertellen wie jij bent en wat voor huis je zoekt. Verhuurders kijken geregeld bij deze oproepen en als zij een huis aanbieden die geschikt is voor jou, kunnen ze je een berichtje sturen. Jij kunt op jouw beurt gratis reageren op die berichten, zodat er een bezichtiging ingepland kan worden. Ook het plaatsen van een oproep kost bij Huurstunt helemaal niets.

Huurstunt Premium

Als je liever niet wacht tot een verhuurder contact met jou opneemt, kun je ook zelf een bericht naar de verhuurder sturen. Dat doe je eenvoudig met een Huurstunt Premium account. Je kunt het Premium account eenvoudig activeren via je persoonlijke accountpagina. Na activatie zullen de contactformulieren op de verschillende woningpagina’s ontgrendeld worden. Die contactformulieren staan rechtstreeks in contact met de verhuurders, waardoor zij eenvoudig kunnen reageren op jouw bericht. Huurstunt kan geen invloed uitoefenen op de berichten. Het is dus helemaal aan jou om ervoor te zorgen dat je de verhuurder jou uitkiest.

Voor Huurstunt Premium betaal je een vast bedrag per maand. In ruil daarvoor kun je onbeperkt reageren op woningen die voldoen aan jouw woonwensen. Het is na het verzenden van de reactie aan de verhuurder zelf om contact met jou op te nemen. Huurstunt kan hier geen invloed op uitoefenen en daarom raden we je aan om altijd op meer dan één woning te reageren. Op die manier spreid je je kansen en vind je sneller een huurwoning in Venlo.