Woning huren in Nijmegen

27 huurwoningen gevonden

Gratis de nieuwste woningen in je inbox.

Appartement Couwenbergstraat
NIEUW
 • 26 m2
 • 2 kamers
 • 20 m2
 • 1 kamer
 • 140 m2
 • 4 kamers
 • 150 m2
 • 2 kamers
 • 116 m2
 • 3 kamers
 • 20 m2
 • 1 kamer
 • 127 m2
 • 3 kamers
Appartement Maasstraat VERHUURD

Appartement Maasstraat

Nijmegen
 • 31 m2
 • 1 kamer

Huurwoningen Nijmegen

Dat het dringen geblazen is op de huurwoningmarkt in Nijmegen, hoeven we je vast niet te vertellen. Het hele land kampt met hetzelfde probleem, namelijk dat er te weinig betaalbare woningen te huur staan. Een huis huren was niet eerder zo lastig. Voor een sociale huurwoning in Nijmegen moeten mensen gemiddeld 4,5 jaar wachten. Dit klinkt niet zo lang, maar in de praktijk is dit toch een erg lange tijd. Zeker als de nood erg hoog is. Om deze wachttijd te omzeilen, kiezen veel mensen ervoor om particulier te gaan huren. Helaas zijn de prijzen in die sector vaak hoog.

Huurprijzen Nijmegen

In begin 2011 lag de gemiddelde huurprijs in Nijmegen nog rond de 10,42 euro. Inmiddels is die prijs gestegen naar 12,74 euro. Dat betekent dat je voor een woning van 50 vierkante meter in 2011 nog 521 euro per maand betaalde. Inmiddels mag je daar 637 euro per maand voor neerleggen. Die stijging voel je wel degelijk in de portemonnee en hier lijkt nog niet snel een einde aan te komen.

Naast de huurprijzen, stijgen ook de prijzen van koopwoningen. Doordat koopwoningen steeds duurder worden, wijken meer en meer starters uit naar een huurwoning. Hierdoor ontstaat steeds meer krapte op die markt en wordt het alsmaar lastiger om een betaalbare woning te vinden in Nijmegen. Doordat de vraag zo hoog ligt, worden de prijzen ook hoger. Als er dan een goedkope woning op een site van een makelaar geplaatst wordt, is deze ook binnen no-time verhuurd. Huurders zullen gek worden van het feit dat ze steeds achter het net vissen. De woningzoekenden speuren elke week weer alle sites af naar huurwoningen en dat is een heel tijdrovend klusje. Je kunt ook niet alles in de gaten houden en daardoor duurt de zoektocht vaak eindeloos. Dit is heel frustrerend.

Vind een woning via Huurstunt

Doordat er steeds meer kleine huishoudens ontstaan, moet je er als de kippen bij zijn als je een woning wilt huren in Nijmegen. Deze situatie blijft naar verwachting tot 2030 bestaan en als je een woning wilt bemachtigen zal hier werk in zitten. Toch kan het allemaal wat eenvoudiger. Bij Huurstunt verzamelen we de woningen van makelaars in de door jou gewenste regio. Een account aanmaken is bij ons helemaal gratis. Met een dergelijk gratis account kun je een oproepje plaatsen, waarmee je laat weten waar je precies naar op zoek bent. Verhuurders kunnen dan contact met je opnemen als ze een woning hebben die voldoet aan de eisen die door jou gesteld worden. Naast het oproepje, kun je je met een gratis account ook aanmelden voor de nieuwsbrief. Deze nieuwsbrief kun je volledig aanpassen op je eigen wensen. Als jij bijvoorbeeld op zoek bent naar een woning van maximaal 900 euro per maand, dan zul je in die nieuwsbrief enkel woningen zien die daaraan voldoen. Zo ben je altijd op tijd op de hoogte en hoef je niet iedere keer het hele woningaanbod door te spitten. Op die manier besparen we je een hoop werk!

Huurstunt Premium

Als je eenmaal een woning gevonden hebt, wil je natuurlijk graag een berichtje sturen naar de verhuurder. Met een Huurstunt Premium account kun je berichten sturen naar verhuurders. Bij elke woning die te huur aangeboden staat op de website, staat een contactformulier die je kunt invullen. Wat jij invult in dit formulier komt rechtstreeks in de mailbox van de verhuurder terecht. Huurstunt kan hier geen invloed op uitoefenen. Zorg ervoor dat dit berichtje goed weergeeft wie jij bent en waarom jij de nieuwe huurder moet zijn van de woning. Het is belangrijk dat het bericht vrij is van spelfouten en slordigheden, omdat die vaak ook een slordige indruk geeft. Het laatste wat je wil, is te boek staan als slordig persoon. Het huis huren kun je dan wel op je buik schrijven. Zorg er dus voor dat je een duidelijk bericht schrijft en laat deze het liefst door iemand nalezen.

Een andere tip die we je mee willen geven is om vooral niet te lang te wachten. Zoals we hierboven al zeiden, vliegen huurhuizen als warme broodjes over de toonbank en als je niet reageert heb je kans dat de woning de dag daarna alweer van de site is verdwenen. Wees dus vooral niet te afwachtend en zorg dat je er snel bij bent. Een huis huren is op die manier een stuk makkelijker.

Huurstunt Premium is een doorlopend abonnement, wat inhoudt dat het abonnement blijft doorlopen tot jij weer opzegt. Gelukkig kan dat opzeggen heel eenvoudig via je persoonlijke profielpagina. Huurstunt hanteert daarbij geen opzegtermijn. Als je je abonnement opzegt, is het abonnement ook gelijk stopgezet na afloop van de lopende periode. Zo betaal je nooit onnodig voor de service van Huurstunt Premium.