Zoek je een Huurwoning in Leiden? Plaats nu gratis een oproep, zodat verhuurders contact met jou kunnen zoeken.
Op geen enkele plek in Nederland is het eenvoudig om een huurwoning te vinden, maar in Leiden is het extra lastig. De huurprijzen liggen er sowieso hoger dan in de rest van Nederland. Met een huurstijging van bijna 10 procent is Leiden veel duurder geworden dan het eerst was. Als jij toch een betaalbare woning zoekt, staat je een uitdaging te wachten. Gelukkig kan Huurstunt je helpen bij je zoektocht.
Veel Leidenaren zijn op zoek naar betaalbare woonruimte, maar dat is niet zo makkelijk als het lijkt. Voor een appartement van 50 vierkante meter betaalde je een jaar eerder gemiddeld 167 euro minder. Zo hard gaan huurprijzen omhoog in de stad. Bovendien hebben huizen in Leiden gemiddeld ook meer woonoppervlakte. Een huurhuis in Leiden is vaak rond de 92 vierkante meter groot, waarvoor je iedere maand een huurprijs van ongeveer 1560 euro mag neerleggen.
Eén van de redenen dat Leiden zo populair is bij veel woningzoekenden is de gunstige ligging. Je bent zo in hartje Randstad want Den Haag, Amsterdam én Rotterdam liggen op steenworp afstand. Studenten vind je er ook in overvloed. Ze vestigen zich vooral in de wijken Stationskwartier, Hoge en Lage Mors en Boerhaave District. Voor mensen die graag in een rustiger deel van Leiden willen wonen, zijn Pesthuiswijk, Oostvliet en Havenwijk-Noord uitermate geschikt. Deze wijken hebben relatief weinig inwoners, waardoor je hier heerlijk kunt genieten van de rust. Toch ben je ook vanuit deze wijken zo in het historische centrum van Leiden, vol met leuke boetiekjes en grote moderne winkelketens. Leiden is om goede reden een populaire woonplaats. Helaas heeft dat voor woningzoekenden ook een keerzijde.
Als je hoopt snel een sociale huurwoning te bemachtigen, moeten we je helaas teleurstellen. Woningcorporaties melden dat de wachttijd inmiddels van 5,7 naar 6,1 jaar is gestegen. Ben je dus pas ingeschreven? Dan zul je nog lang moeten wachten. Om die reden wijken veel potentiële huurders uit naar de vrije huursector. Woningen zijn daar misschien duurder, maar er is wel een groter beschikbaar aanbod. Toch is het ook in de vrije sector niet eenvoudig om aan een woning te komen. Je zult er als de kippen bij moeten zijn. Voor veel mensen betekent dat dat ze de websites van makelaars angstvallig in de gaten houden en dat kost zeeën van tijd. Bovendien ben je er niet van verzekerd dat je alle makelaars in de omgeving onder de loep neemt. Wie weet mis je er een paar en vis je daarom achter het net.
Om je een handje te helpen heeft Huurstunt haar woningzoekmachine ontwikkeld. Alle aangesloten makelaars zijn daarop te vinden, waardoor jij een heel groot aanbod verzameld hebt op één centrale plek. Dat scheelt jou weer een hoop zoekwerk. Je kunt in onze zoekmachine eenvoudig filteren op huurprijs en omgeving, zodat je precies het aanbod te zien krijgt dat voor jou interessant is. Om gebruik te maken van de functionaliteiten van Huurstunt kun je kiezen voor een gratis of een Premium-account. Met een gratis account kun je woningen die jouw interesse gewekt hebben opslaan door op het hartje te klikken. Schrijf je ook meteen in voor woningupdates. Je kunt deze handige nieuwsbrief volledig toespitsen op je wensen. Je krijgt dan als eerste het laatste aanbod te zien.
Heb je een huurwoning gevonden die voldoet aan jouw eisen? Dan kun je overgaan op Premium. Je kunt dan alle informatie inzien, zodat je een volledig beeld hebt van de woning. Maar, nog belangrijker: je kunt als Premium-lid een bericht sturen naar de verhuurder! Huurstunt Premium kost een vast bedrag per maand en maakt het mogelijk om berichten te sturen naar verhuurders. Wanneer je een woning hebt gevonden, kun je met één druk op de knop je Premium-lidmaatschap weer opzeggen.
Huurstunt Premium is voor nieuwe leden 14 dagen gratis!
Wil je reageren op een woning? Denk dan goed na over je aanpak. Een klein simpel tekstje wordt vaak genegeerd, omdat er vaak veel reacties binnenkomen. Het is daarom belangrijk dat je je onderscheidt van de rest. Probeer een goed beeld te schetsen van jezelf, zodat de verhuurder jou leert kennen. Vertel wie je bent, wat je doet qua studie of werk en wat voor huurder jij bent. Zorg ervoor dat de berichten altijd foutloos getypt zijn. Spel- en taalfouten worden vaak geassocieerd met een slordig persoon en zo wil je uiteraard niet te boek staan. Laat dus het liefst altijd even iemand je berichtjes nalezen.
Het is altijd de bedoeling dat een verhuurder reageert op de door jou gestuurde berichten. Toch komt het wel eens voor dat je geen reactie terug krijgt. Helaas heeft Huurstunt hier geen controle over. Zodra jij het eerste bericht verstuurd hebt, is de rest aan de verhuurder. Hij zal contact met jou moeten opnemen over het verdere verloop van het verhuurproces. Mocht je wel een iets terugkrijgen en dat bericht is afwijzend, probeer dan toch vriendelijk te blijven. We snappen dat het niet leuk is om afgewezen te worden, maar als je vriendelijk blijft is er een kans dat de verhuurder je in gedachten houdt. Als er dan een nieuwe woning online komt te staan, bestaat de kans dat de verhuurder contact met jou opneemt om te kijken of je interesse hebt in die woning. Door vriendelijk te blijven zou het dus maar zo kunnen dat je je kansen op een woning vergroot!
Verder lezen: Hoe kan ik contact opnemen met een verhuurder?
In Leiden worden op dit moment 104 huurwoningen aangeboden.
In Leiden is de gemiddelde huurprijs op dit moment €1405.73.
De gemiddelde oppervlakte van huurwoningen in Leiden is op dit moment 61 m².