Woning huren in Hengelo (OV)

15 huurwoningen gevonden

Gratis de nieuwste woningen in je inbox.

  • 10 m2
  • 2 kamers
  • 11 m2
  • 2 kamers
  • Op aanvraag
  • 2 kamers
  • 105 m2
  • 4 kamers

Huurwoningen Hengelo

Al meer dan 80.000 mensen hebben zich gevestigd in de prachtige stad Hengelo. Voor iedereen is er een fijn plekje te vinden. Of je nu in een modern appartement, een stadvilla of een rijtjeshuis wilt wonen; in Hengelo vind je het allemaal. Hengelo is natuurlijk ook een perfecte stad als je graag alles in de buurt hebt. Je bent in slechts enkele minuten in het centrum en dankzij de bosrijke omgeving, heb je niet het gevoel dat je gevangen wordt in een stad.

Huis huren in Hengelo

Zoals hierboven ook al genoemd werd, is er voor iedereen een geschikte huurwoning te vinden in Hengelo. Als jij graag in nieuwbouw wilt wonen, kun je bijvoorbeeld eens kijken in de nieuwe woonwijk Dalmeden. Wanneer jij echter meer waarde hecht aan de geschiedenis van een plek, is Hart van Zuid wellicht geschikter. Zelfs voor mensen die graag in de natuur verblijven is er rondom Hengelo genoeg plek. Kijk in dat geval vooral eens in Beckum en Oele. Deze dorpen zijn uitermate geschikt als je graag in een rustige en bosrijke omgeving wilt wonen.  

Kleinere huishoudens en stijgende huurprijzen

Juist omdat zoveel mensen graag in Hengelo willen wonen, slaat de woningkrapte ook toe in deze stad. Afgelopen jaar zijn de koopprijzen met ruim 3 procent gestegen en dat merk je ook bij de huurwoningen in Hengelo. Gemiddeld kost een koophuis in Hengelo 215.000 euro en het is voor starters steeds lastiger om dat te bekostigen. Ze blijven hierdoor langer in hun huurwoning wonen, waardoor nieuwe huurders steeds lastiger aan een huurwoning komen. Dit drijft de prijs voor nieuwe huurders op en goedkope huurwoningen worden daardoor steeds schaarser. Toch zijn de prijzen van koopwoningen in Hengelo nog niet schrikbarend te noemen. In Amsterdam betaal je namelijk ruim 400.000 euro voor een koopwoning. In Groningen ben je op sommige plekken wel wat minder kwijt, namelijk gemiddeld 148.000 euro. Almelo, Tubbergen, Haaksbergen en Berkelland betaal je gemiddeld een stuk meer, namelijk tussen de 222 en 234 duizend euro. In dat opzicht kun je dus vele malen beter in Hengelo gaan wonen.  

Een andere ontwikkeling in Hengelo is dat steeds meer mensen alleen een huis huren. Ruim 17 procent van alle Hengeloërs woont alleen in een huis en hierdoor zijn er nóg meer huizen nodig om iedereen te huisvesten en ook dat heeft een invloed op de prijzen. Als je op zoek bent naar een betaalbare huurwoning, is er gelukkig een manier om die op een eenvoudige wijze te vinden. Gebruik de woningzoekmachine van Huurstunt en binnen no-time kun jij verhuisdozen gaan vullen.

Actueel woningaanbod

Op Huurstunt vind je altijd een actueel woningaanbod, waardoor je altijd weet hoe het ervoor staat met de woningen. Medewerkers van Huurstunt voeren dagelijks een woningcontrole uit, om de beschikbaarheid van een woning te kunnen controleren en indien nodig aan te passen. Je kunt woningen zo heel eenvoudig in de gaten houden als je ze toevoegt aan jouw favorieten. Dit doe je door een account aan te maken en bij woningen die voldoen aan jouw woonwensen op het hartje te klikken. Ze komen in een favorietenlijst te staan, waardoor jij in één oogopslag kunt zien of de woning te huur aangeboden wordt of dat hij inmiddels verhuurd is.

Huurstunt nieuwsbrief

Als je ook op de hoogte gehouden wilt worden van nieuw aanbod, dan kun je je aanmelden voor de gepersonaliseerde nieuwsbrief van Huurstunt. Je kunt hierbij je eigen woonwensen doorgeven, zodat je in je mailbox een nieuwsbrief vol relevante woningen krijgt. Je kunt op deze manier snel actie ondernemen als er een woning online komt die voldoet aan jouw woonwensen.

Als je daarnaast ook wilt dat verhuurder jou ook kunnen vinden als ze hun woning willen gaan verhuren, dan kun je ervoor kiezen om een oproep op Huurstunt te plaatsen. In die oproep kun je vertellen wie jij bent en wat voor woning je zoekt. Verhuurders kunnen vervolgens rechtstreeks contact opnemen als zij denken dat jij een geschikte huurder bent. Jij kunt op jouw beurt weer volledig gratis reageren op de berichten van verhuurders. Zo kom je wellicht heel snel aan een nieuwe huurwoning.

Huurstunt Premium

Als je daarnaast ook zelf wilt reageren op woningen van makelaars en particuliere verhuurders, kun je kiezen voor Huurstunt Premium. Zodra je Huurstunt Premium geactiveerd hebt, wordt het contactformulier op de woningpagina ontgrendeld en kun je een bericht naar de verhuurder sturen. Het contactformulier staat rechtstreeks verbonden met de inbox van de verhuurder. Huurstunt heeft hier geen invloed op. Het is vervolgens aan de verhuurder zelf om contact met jou op te nemen en een eventuele bezichtiging in te plannen.

Wanneer je inderdaad gebruik wilt maken van Huurstunt Premium, kun je dit account op elk gewenst moment activeren in de instellingen van je account. Je kunt je account hier ook op ieder moment weer opzeggen. Voor Huurstunt Premium betaal je een vast bedrag per maand en het is uiteraard de bedoeling dat verhuurders altijd reageren op jouw berichten. Helaas kan het voorkomen dat een verhuurder zo ondergesneeuwd wordt in reacties dat het onmogelijk wordt om iedereen van persoonlijk antwoord te voorzien. Om er toch voor te zorgen dat je snel een huurwoning vindt, kun je dus beter inzetten op meerdere woningen, zodat je je kansen spreidt. Huurstunt wenst je veel succes met het vinden van jouw nieuwe huurwoning.


Veelgestelde vragen over huurwoningen in Hengelo

Kun je particulier huren in Hengelo?

In Hengelo is 11 procent van al alle woningen in handen van particuliere verhuurders, waardoor er relatief weinig particulier woningaanbod is. Kijk met een Premium Account wie de huurwoning verhuurt en neem contact op.

Kun je gemeubileerd huren in Hengelo?

Ja, steeds meer verhuurders kiezen ervoor om huurwoningen gemeubileerd te verhuren voor onder andere internationale studenten. Filter op opleveringsniveau en kijk of er een gemeubileerde huurwoning in Hengelo voor jou bij zit.

Hoeveel kost een huis huren in Hengelo?

Nieuwe huurders in Hengelo betalen gemiddeld een huurprijs van 12 euro per vierkante meter voor hun huurwoning. Dit betekent dat een appartement van 50 m2 gemiddeld 600 euro per maand kost.

Kan je een huurwoning huren met huurtoeslag in Hengelo?

In Hengelo worden op basis van het puntenstelsel wel eens huurwoningen onder de huurtoeslaggrens verhuurd. Filter op huurprijs en kijk welke huurwoningen met huurtoeslag te huur worden aangeboden in Hengelo.