Woning huren in Den Bosch

117 huurwoningen gevonden

Gratis de nieuwste woningen in je inbox.

Appartement Brugstraat
NIEUW
 • Op aanvraag
 • 2 kamers
Appartement Oude Engelenseweg
NIEUW
 • Op aanvraag
 • 2 kamers
Appartement Neerstraat
NIEUW
 • 74 m2
 • 4 kamers
 • 90 m2
 • 5 kamers
 • 100 m2
 • 3 kamers
 • 179 m2
 • 6 kamers
 • 50 m2
 • 2 kamers
 • 115 m2
 • 6 kamers
 • 45 m2
 • 1 kamer
 • 55 m2
 • 2 kamers
 • 160 m2
 • 7 kamers
 • 115 m2
 • 6 kamers

Huurwoningen Den Bosch

Een woning vinden in Den Bosch is niet zo makkelijk als het lijkt. Er is veel meer vraag dan aanbod en dat maakt het niet alleen lastig om wat te vinden, maar de vraag drijft ook de prijs op. Hierdoor zijn de huurprijzen in Den Bosch in 2018 met maar liefst 9,7 procent gestegen. Dit is een enorme stijging die huurders op jaarbasis een hoop geld kan kosten. De gemiddelde huurprijs per vierkante meter inmiddels al gestegen tot 13,78 euro per vierkante meter per maand. Dit houdt in dat je voor een klein appartement van ongeveer 50 vierkante meter 689 euro per maand betaalt. Het is daarom ook niet zo gek dat er zoveel mensen op zoek zijn naar een betaalbare huurwoning in de stad. Het is dringen geblazen en hier lijkt binnenkort geen einde aan te komen.

Verkoop sociale huurwoningen Den Bosch

Het is niet zo gek dat het zo druk is op de huurwoningmarkt in Den Bosch. Veel starters stellen het kopen van een huis namelijk uit. Den Bosch is de duurste gemeente van Noord-Brabant en daardoor is het soms voordeliger om in een huurwoning te blijven of om op zoek te gaan naar eentje. De gemiddelde prijs van een koophuis in de gemeente is inmiddels gestegen naar 313.000 euro. Voor de gemiddelde starter is dit niet te betalen. Juist deze mensen bezetten de vrije huursector, waardoor mensen met een laag inkomen volledig buiten de boot vallen. De gemeente is namelijk ook bezig met het verkopen van een aantal sociale huurwoningen. Zo werden er aan het begin van 2018 ruim 24.000 sociale huurwoningen verkocht, terwijl het aantal actief woningzoekende mensen juist stijgt. Er zijn inmiddels plannen om de verkoop van sociale huurwoningen (voorlopig) stop te zetten, maar het aantal al verkochte woningen krijg je hiermee niet terug.

Hoe werkt Huurstunt?

Doordat er zo weinig sociale huurwoningen beschikbaar zijn op de woningmarkt van Den Bosch, is het niet gek dat veel mensen uitkijken naar een huurwoning in de vrije sector. De prijzen liggen daar vaak hoger en hierdoor is de run op goedkopere vrije sector huurwoningen enorm. Als je kans wilt maken op een enigszins betaalbare woning, zul je er als de kippen bij moeten zijn. Mensen speuren daarom alle denkbare websites van makelaars af, in de hoop iets te vinden. Dit is een enorm tijdrovende klus en de kans dat je daadwerkelijk al het aanbod te zien krijgt, is klein. Om die reden is Huurstunt ook in het leven geroepen. Wij ontwikkelden een platform waar aangesloten makelaars en particuliere verhuurders het aanbod kunnen plaatsen. Huurders kunnen vervolgens gebruikmaken van onze handige woningzoekmachine, zodat zij snel een woning kunnen vinden.

Woning vinden met een gratis account

Als je als huurder gebruik wilt maken van Huurstunt kun je je volledig gratis aanmelden. Je kunt dan een oproepje plaatsen op ons prikbord. Verhuurders kunnen tussen die oproepjes zoeken, zodat zij een geschikte huurder kunnen vinden voor de huurwoning. Jij kunt als huurder natuurlijk ook zelf op zoek gaan. Je zoekt eenvoudig door het aanbod op Huurstunt en kunt de woningen die aan jouw eisen voldoen eenvoudig toevoegen aan je favorieten door op het hartje te klikken. Zo hou je alles mooi overzichtelijk. Tevens kun je je inschrijven voor onze gepersonaliseerde nieuwsbrief. Je kunt hierbij aangeven waar je precies naar op zoek bent. Jij zult alleen het aanbod in je mailbox ontvangen wat ook daadwerkelijk aan je woonwensen voldoet, zodat je snel op de hoogte bent van het actuele aanbod en hierop kunt reageren. 

Reageren met Huurstunt Premium

Als je eenmaal een woning gevonden hebt, wil je natuurlijk zo snel mogelijk reageren. Zoals we hierboven ook al zeiden, is een woning in Den Bosch zo verhuurt. Bij Huurstunt doen we er alles aan om het aanbod toch zo actueel mogelijk te houden. Dit doen we door het aanbod iedere dag weer te controleren. Met een Huurstunt Premium account kun je bij Huurstunt reageren op alle beschikbare huurwoningen. Je reactie komt rechtstreeks in de mailbox van de verhuurder terecht, waarna die contact met jou op kan nemen. Helaas kan het, ondanks alle controles van Huurstunt, voorkomen dat de verhuurder geen reactie terug stuurt. Dit gebeurt soms als een verhuurder overspoelt wordt door een grote hoeveelheid bezichtigingsaanvragen. Het is uiteraard niet de bedoeling, maar Huurstunt kan hier niets aan doen aangezien de reacties rechtstreeks naar de verhuurder gaat en Huurstunt verder geen controle heeft over de afwikkeling hiervan.

Wil je een grote kans maken op een reactie, dan is het van belang dat je in je bericht duidelijk aangeeft wie je bent en wat jou de perfecte huurder maakt voor de huurwoning in kwestie. Zorg ervoor dat eruit springt en dat de verhuurder wel contact met jou moet opnemen. Tevens kan het je enorm helpen om altijd vriendelijk te blijven, óók als een verhuurder je een afwijzing terug stuurt. Verhuurders hebben namelijk vaak meer dan één woning in hun bezit en als jij je van je beste kant laat zien, kan het maar zo zijn dat een verhuurder nog contact met jou opneemt als er een andere woning in de verhuur gaat. Zo vergroot je je eigen kansen!


Veelgestelde vragen

Wat is de gemiddelde huurprijs in Den Bosch?

Nieuwe huurders in Den Bosch betalen gemiddeld een huurprijs van 14 euro per vierkante meter per maand. Dit betekent dat je voor een gemiddeld appartement van 60 vierkante meter ongeveer 840 euro per maand betaalt. Hier kunnen nog wel extra kosten bij komen in de vorm van servicekosten, stofferings- en meubileringskosten.

Kan ik een gemeubileerde huurwoning huren in Den Bosch?

Doordat niet veel expats en buitenlandse studenten zich vestigen in Den Bosch, is de vraag naar gemeubileerde huurwoningen niet erg hoog. Toch komt er zo af en toe een gemeubileerde woning in de verhuur. Blijf hiervan op de hoogte door je aan te melden voor onze gratis woningnieuwsbrief.

Kan ik per direct huren in Den Bosch?

Verhuurders die hun huurwoning op Huurstunt aanbieden, beslissen zelf per wanneer de huur in kan gaan. Dit is daarom ook per huurwoning verschillend. Kijk bij de woningkenmerken van de woning of neem contact op met de verhuurder via het contactformulier om erachter te komen welke termijn voor jouw favoriete woning geldt.

Kan ik in Den Bosch huren met huurtoeslag?

In Den Bosch kun je huurwoningen huren in elke prijsklasse. Het is aan de verhuurders zelf om te bepalen voor welke huurprijs de huurwoning verhuurd wordt. Wil je op de hoogte blijven van nieuwe huurwoningen onder de liberalisatiegrens, dan kun je je aanmelden voor de gratis nieuwsbrief van Huurstunt.