Woning huren in Arnhem

104 huurwoningen gevonden

Gratis de nieuwste woningen in je inbox.

Appartement West-Peterstraat
NIEUW
 • 55 m2
 • 2 kamers
Appartement West-Peterstraat
NIEUW
 • Op aanvraag
 • 2 kamers
Appartement De Houtmanstraat
NIEUW
Kamer Parkstraat 112-kamer 9
NIEUW
Appartement Aalburgstraat
NIEUW
 • 35 m2
 • 3 kamers
 • 75 m2
 • 2 kamers
 • 25 m2
 • 2 kamers
 • 20 m2
 • 1 kamer
 • 16 m2
 • 4 kamers
 • 95 m2
 • 3 kamers
 • 35 m2
 • 2 kamers
 • 55 m2
 • 3 kamers

Huis huren Arnhem

Een huis huren is in geen enkele plaats in Nederland makkelijk. Overal heerst krapte op de woningmarkt en dat is niet zo gek. Er wordt al geruime tijd te weinig gebouwd in Nederland. Begin 2018 was er al een tekort van 205.000 woningen en dat is niet minder geworden. Daarbij zijn koopwoningen ook veel duurder geworden. Gemiddeld betaal je voor een nieuwbouwhuis nu 350.000 euro. Dit is voor veel mensen niet betaalbaar en daarom proberen ze een huis te huren. Ook dit blijkt echter moeilijker dan verwacht. Sociale huurwoningen zijn in een aantal jaren ruim 15 procent duurder geworden en daarbij is de wachtlijst vaak lang. Als je dan naar de vrije sector wil uitwijken, kom je erachter dat woningen tussen de 700 en 1000 euro nauwelijks te vinden zijn. Er komen steeds meer mensen bij in Nederland en als er niet snel gebouwd wordt, zal de krapte steeds erger worden.

Huurprijzen Arnhem

Een huis huren in Arnhem is alles behalve goedkoop en het lijkt ook niet snel goedkoper te worden. De huurprijzen zijn in een jaar tijd met ruim 4 procent gestegen naar een prijs van 11 euro per vierkante meter. Dit houdt in dat je voor een appartement van 50 vierkante meter ruim 550 euro betaalt. Dat ligt nog onder het landelijk gemiddelde, maar dat is een vertekend beeld. Huurhuizen in Amsterdam zijn bijvoorbeeld zo duur dat ze het landelijk gemiddelde flink opstuwen. De prijsstijging heeft vooral te maken met de hierboven genoemde woningkrapte. Als er veel vraag is, maar weinig aanbod dan wordt het bestaande aanbod duurder. Het is daarom ook niet zo gek dat je er snel bij moet zijn als er een betaalbare huurwoning in de verhuur gezet wordt. Mensen die graag in de Gelderse hoofdstad willen wonen speuren daarom ook dagelijks sites van makelaars af en ze schrijven zich massaal aan bij Entree (de website voor sociale huurwoningen). Helaas is de wachttijd daar lang en als je met spoed op zoek bent naar een woning, kan het zijn dat dit te lang duurt. In dat geval kun je beter uitwijken naar de vrije sector, maar dat is duur.

Huurstunt helpt bij het zoeken

Als jij op zoek bent naar een betaalbare huurwoning, kan het heel vermoeiend zijn om al die sites elke dag weer af te speuren. De kans dat je dan achter het net vist is erg groot en dat is zo zonde. Huurstunt kan je helpen bij die zoektocht. Elke dag weer speuren wij elke website af, op zoek naar nieuw huuraanbod. Tevens controleren wij het bestaande huuraanbod op beschikbaarheid. Zo hebben wij altijd een up-to-date huuraanbod op de website staan. Dit zijn woningen van allerlei makelaars in de omgeving, zodat jij die sites niet meer zelf hoeft te bekijken. Dat scheelt een hoop tijd en we kunnen je nóg meer tijd besparen. Als je een account aanmaakt bij Huurstunt, kun je je namelijk inschrijven voor de nieuwsbrief. Deze nieuwsbrief is compleet aangepast op jouw woonwensen. Zo krijg je altijd het nieuwste aanbod rechtstreeks in je mailbox. Op die manier kun jij snel handelen als hier een woning tussen zit die jou bevalt.

Heb je een woning gezien die voldoet aan al jouw eisen? Aarzel niet en reageer zo snel mogelijk. Voor je het weet is er een andere huurder voor je en vis je achter het net. Reageren kan ook via Huurstunt. Hiervoor kun je een Premium account nemen. Voor een vast bedrag per maand kun je dan onbeperkt reageren op alle woningen in Nederland. Tevens kun je alle specificaties van de desbetreffende woning zien, zodat je alles weet van deze woning. Reageren kan heel eenvoudig via het contactformulier op de site. De gegevens die je daar invult, zullen rechtstreeks in de mailbox van de verhuurder terechtkomen. Huurstunt zit hier op geen enkele manier tussen. Het contact verloopt volledig via jou en de verhuurder.

Reageren op een woning

Als je gaat reageren op een woning, is het verstandig om dit gelijk zo uitgebreid en duidelijk mogelijk te doen. Zorg ervoor dat de verhuurder een zo goed mogelijk beeld krijgt van jou al huurder. Zorg ervoor dat je brief geen spelfouten en verzorgd taalgebruik bevat. Op die manier is de kans groter dat de verhuurder je een positief bericht terugstuurt. Bij Huurstunt hebben we helaas geen controle over de reacties van de verhuurder, dus het is aan jou om de verhuurder te overtuigen dat jij de geschikte huurder bent.

Als je eenmaal een woning gevonden hebt, kun je je Premium account bij Huurstunt opzeggen. Je account wordt dan weer omgezet naar een gratis variant, waardoor je niet meer maandelijks betaalt voor dat account. Let op: Huurstunt Premium is een doorlopend abonnement, wat betekent dat het abonnement pas stopt als jij het opgezegd hebt. Dat kan gelukkig wel heel eenvoudig via je persoonlijke profielpagina. Mocht dit echter niet lukken, dan kun je altijd contact opnemen met de klantenservice van Huurstunt.


Veelgestelde vragen

Wat is de gemiddelde huurprijs in Arnhem?

Nieuwe huurder betalen gemiddeld een huurprijs van 11 euro per vierkante meter per maand. Dit houdt in dat er maandelijks 550 euro betaald moet worden voor een appartement van 50 vierkante meter. Hier kunnen nog wel extra servicekosten en andere kosten bij komen.

Kan ik een gemeubileerde huurwoning huren in Arnhem?

Er worden steeds vaker gemeubileerd opgeleverd door verhuurders. Dit kan heel prettig zijn voor huurders die nog geen inboedel hebben. Voor buitenlandse studeten, expats en starters hebben vaak interesse in gemeubileerde woningen. Meld je aan voor onze gratis woningnieuwsbrief om op de hoogte te blijven van actueel woningaanbod, zodat je snel actie kunt ondernemen.

Kan ik per direct huren in Arnhem?

Huurstunt toont woningen van aangesloten makelaars en particuliere verhuurders. Doordat Huurstunt zich niet mengt in de daadwerkelijke verhuur, is het per verhuurder verschillend op welke termijn de huurwoning gehuurd kan worden. Kijk hiervoor bij de woningkenmerken of neem contact op met de verhuurder via het contactformulier.

Kan ik in Arnhem huren met huurtoeslag?

In Arnhem kun je een woning huren in elke prijsklasse. Het is in de vrije sector helemaal aan de verhuurder voor welke prijs de woning verhuurd wordt. In sommige gevallen kiest de verhuurder ervoor om de woning onder de liberalisatiegrens te verhuren. Zorg ervoor dat je er dan snel bij bent, want die woningen worden vaak snel verhuurd.