Woning huren in Alphen aan den Rijn

10 huurwoningen gevonden

We hebben de zoekafstand automatisch vergroot, zodat we je meer resultaten kunnen tonen.

Gratis de nieuwste woningen in je inbox.

Huurwoning Teylersplein
NIEUW
  • 30 m2
  • 3 kamers
  • 53 m2
  • 3 kamers
  • 62 m2
  • 3 kamers
  • 70 m2
  • 4 kamers
  • 133 m2
  • 6 kamers

Huurwoningen Alphen aan den Rijn

Net als in de rest van Nederland, is het slecht gesteld met de huurwoningmarkt in Alphen aan den Rijn. Er is een groot tekort aan betaalbare sociale huurwoningen, waardoor mensen genoodzaakt zijn om te gaan kijken naar huurwoningen in de vrije sector. Hierdoor ontstaat ook daar een tekort aan betaalbare woningen, waardoor de huurprijzen stijgen. Dit is vreselijk voor mensen met een laag inkomen en de gemeente probeert zo veel mogelijk te bouwen in Alphen aan den Rijn. Helaas zijn niet alleen de huurprijzen aan het stijgen, ook bouwprijzen rijzen inmiddels de pan uit. De prijzen voor het maken van een nieuwe woning zijn inmiddels gestegen met ruim 15 procent en het ziet er niet naar uit dat die prijzen snel gaan dalen. Ook de eis dat alle nieuwe woningen zonder een gasaansluiting gebouwd moeten worden zorgt ervoor dat het lastiger is om gebouwen te bouwen voor een lage prijs.

Huurprijzen Alphen aan den Rijn

Zoals hierboven ook al aangehaald werd, stijgen de huurprijzen in Alphen in een rap tempo. Zo betaalde je in 2017 gemiddeld 5,7 procent minder dan in 2018. Voor een klein appartement van 50 vierkante meter betaal je inmiddels 523 euro aan kale huur. Dit is ruim dertig euro meer dan een jaar daarvoor. Woningbouwvereniging Woonforte wil de huurstijging bij sociale huurwoningen voor mensen die het echt niet kunnen betalen zo laag mogelijk te houden. Mensen met lage inkomens zullen daarom een huurstijging krijgen van 0,8 procent. Dit geldt echter niet voor de scheefwoners in Alphen. Deze mensen krijgen een stijging op basis van hun inkomen, wat kan betekenen dat de huurwoningen tot 5,6 procent duurder kunnen worden. Deze prijsstijging zou het mogelijk moeten maken om de huurwoningen van de lage inkomens ook daadwerkelijk laag te houden.

Woningbouwprojecten gemeente Alphen aan den Rijn

Om het tekort op te vangen worden veel leegstaande panden omgebouwd tot appartementen. Dit project is al sinds 2014 gaande en inmiddels zijn er meer dan 700 nieuwe woningen bij gekomen. Het gaat hierbij onder meer om de voormalige Wolters-Kluwer torens bij het station, de tot Castella omgebouwde Rijnstaete en de nieuwbouw aan het Torbeckeplein. De Alphense politiek is van mening dat het bouwen sneller en goedkoper moet kunnen, als het mogelijk is om nieuwe grond aan te kopen. Hier is de provincie Zuid-Holland echter tegen. Zij vinden dat de woningen gebouwd moeten worden op bestaande locaties, waardoor er vaak eerst gesloopt en soms gesaneerd moet worden. Pas daarna kan er gebouwd worden en dat loopt erg in de papieren.

Hoe werkt Huurstunt?

Door de beslissingen van de gemeente en provincie, zijn mensen genoodzaakt om te gaan huren in de vrije sector. Dit zijn veelal duurdere woningen, die vaak onbetaalbaar zijn voor de groep mensen die eigenlijk sociaal zouden moeten huren. Het is daarom ook dringen geblazen op die markt en als er een betaalbare huurwoning in de verhuur gezet wordt, is die ook maar zo verhuurd. Het is dan van belang dat je alles nauwlettend in de gaten houdt. Veel mensen zoeken daarom de websites van alle makelaars iedere dag weer af en dat is best een klus. Om die reden is Huurstunt ook in het leven geroepen. Dankzij de handige woningzoekmachine van Huurstunt, kun je eenvoudig zoeken in een heel groot aanbod van huurwoningen bij jou in de regio. Het mooi hiervan is: aanmelden is helemaal gratis!

Een woning vinden met een gratis account

Als je je aanmeld bij Huurstunt kun je met een gratis account al een flinke hoeveelheid functies gebruiken van de website. Zo kun je woningen die voldoen aan de door jou gestelde eisen toevoegen aan je favorieten. Je hebt ze dan in een eenvoudig overzicht, waardoor je niet meer eindeloos hoeft te zoeken om te zien of een woning nog beschikbaar is. Daarbij kun je ook gebruikmaken van onze gepersonaliseerde nieuwsbrief. Je kunt aangeven wat voor woning je zoekt en zodra er een woning online komt die voldoet aan die eisen, zul jij ze in je mailbox krijgen. Hierdoor blijf je eenvoudig op de hoogte van het laatste aanbod. Alsof dat nog niet genoeg is, kun je ook nog een oproepje plaatsen. Je kunt verhuurders op die manier laten weten dat je op zoek bent naar een huurwoning en zij kunnen dan contact met jou opnemen als ze iets hebben wat aansluit op wat jij wenst.

Reageren met Huurstunt Premium

Als je eenmaal een woning gevonden hebt die voldoet aan jouw wensen, wil je uiteraard zo snel mogelijk reageren. Betaalbare huurwoningen zijn immers zo verhuurd in Alphen aan den Rijn. Om te kunnen reageren via Huurstunt, kun je een Huurstunt Premium account aanmaken. Voor een dergelijk account betaal je een vast bedrag per maand, waarna je onbeperkt kunt reageren op woningen die jij wel graag wilt huren. Reageren doe je door het contactformulier op de woningpagina in te vullen. Zorg ervoor dat je in het bericht goed vertelt wie jij bent en waarom jij een geschikte huurder zult zijn. Verhuurders zijn dan eerder geneigd om een reactie te sturen. Desalniettemin kan het voorkomen dat een verhuurder niks van zich laat horen. Dit kan zijn omdat de verhuurder zoveel aanvragen krijgt dat hij verzuipt in de mails en telefoontjes. Huurstunt probeert het woningaanbod altijd up-to-date te houden door dagelijks controles uit te voeren. Het woningaanbod wat je ziet op Huurstunt is hierdoor altijd zo actueel mogelijk. Uiteraard kan het eens voorkomen dat er een woning tussendoor glipt, maar we doen er alles aan om dat te voorkomen. Juist dat maakt Huurstunt zo uniek.


Veelgestelde vragen

Wat is de gemiddelde huurprijs in Alphen aan den Rijn?

Gemiddeld betalen nieuwe huurders een huurprijs van 10,46 euro per maand. Dit maakt Alphen aan den Rijn een relatief goedkope stad om je te vestigen. Hou er wel rekening mee dat het hierbij gaat om een kale huurprijs. In veel gevallen komen hier maandelijks nog servicekosten bij. Voor informatie over de huurprijs van een huurwoningen, kun je altijd contact opnemen met de verhuurder.

Kan ik een gemeubileerde woning huren in Alphen aan den Rijn?

Steeds meer verhuurders kiezen ervoor om hun huurwoningen gemeubileerd aan te bieden.

Kun je particulier huren in Alphen aan den Rijn?

Ja, dat kan. Bij Huurstunt vind je huurwoningen van particuliere verhuurders en makelaars. Neem contact op met de verhuurder van de huurwoning om de mogelijkheden te bespreken.

Kun je via Huurstunt een huis huren zonder wachtlijst?

Huurstunt is een woningzoekmachine, waarbij je met een Premium Account kunt reageren op allerlei huurwoningen in Alphen aan den Rijn. Deze huurwoningen zijn van zowel makelaars als particuliere verhuurders. Er geldt geen wachtlijst. De verhuurder bepaalt aan wie de woning verhuurd wordt.

Kun je in Alphen aan den Rijn huren met huurtoeslag?

In Alphen aan den Rijn kun je huurwoningen huren in elke prijsklasse. Er zijn ook huurwoningen met huurtoeslag te vinden. Natuurlijk zijn deze woningen wel erg populair, dus zul je er snel bij moeten zijn. Wil je op de hoogte blijven van nieuwe huurwoningen met huurtoeslag, dan kun je je aanmelden voor de woningnieuwsbrief van Huurstunt.