Woning huren in Alkmaar

12 huurwoningen gevonden

Gratis de nieuwste woningen in je inbox.

Appartement Jan van Goyenstraat
NIEUW
 • 81 m2
 • 2 kamers
 • 110 m2
 • 5 kamers
Appartement Kennemerstraatweg
ONDER OPTIE
 • 2905 m2
 • Op aanvraag
 • 90 m2
 • 6 kamers
Appartement Dorpsstraat
ONDER OPTIE
 • 88 m2
 • 4 kamers
Appartement Breelaan
ONDER OPTIE
 • 140 m2
 • 6 kamers
 • 90 m2
 • 4 kamers
Huurwoning Grevelingen
ONDER OPTIE
 • 115 m2
 • 5 kamers

Huurwoningen Alkmaar

In Alkmaar en de rest van Nederland zijn in de afgelopen jaren de huurprijzen steeds weer gestegen. In 2017 stegen de huurprijzen zelfs met maar liefst 17 procent. Dit is een enorme stijging en die prijsstijging kan voor de makelaars tot wel 250 euro per maand kosten bij een woning van 100 vierkante meter. Dat zijn flinke bedragen en deze bedragen worden alleen maar hoger. De huurprijzen lijken namelijk nog niet zo snel te gaan dalen en dat is jammer voor de nieuwe huurders in de stad.

Huurprijzen Alkmaar

Niet alleen de huurmarkt ervaart een krapte, ook de koopmarkt verkeert in zwaar weer. Zo is maar vijf procent van de koopwoningen in Alkmaar geschikt voor iemand met een modaal inkomen. Dit maakt een huis kopen voor veel mensen een utopie en deze mensen blijven op hun beurt weer langer in een huurwoning zitten. Hierdoor is de doorstroming op de huurmarkt ver te zoeken. Mensen blijven lang zitten, waardoor nieuwe huurders vaak zonder woning komen te zitten. Zij komen op de wachtlijst te staan en die is inmiddels flink opgelopen. Lokale makelaars zijn van mening dat de gemeente te laat is met het bijbouwen van woningen. Dit had eerder moeten gebeuren. Inmiddels zijn er wel een aantal projecten opgezet, maar dat is volgens de makelaars te laat, omdat ze al een aantal jaren achterlopen en ze nu de groei in vraag niet meer bij kunnen benen.

Betaalbare woning vinden

Als je een betaalbare huurwoning wilt vinden in Alkmaar, is dat niet eenvoudig. Starters moeten hun ogen goed openhouden om een woning te vinden. Ze moeten de websites van alle verhuurmakelaars in de stad in de gaten houden en dat is niet eenvoudig en is soms bijna een dagtaak. Huurstunt wil het deze mensen eenvoudiger maken. Om die reden hebben we onze woningzoekmachine ontwikkeld. Aangesloten makelaars plaatsen hun woningaanbod bij ons daar, waardoor jij eenvoudig door een groot deel van het beschikbare aanbod kunt zoeken. Het mooie hiervan is dat registreren bij Huurstunt helemaal gratis is. Met een dergelijk gratis account kun je eenvoudig door het beschikbare aanbod zoeken. Wij proberen dit aanbod altijd zo actueel mogelijk te houden, door dagelijks controles uit te voeren. Op die manier willen we voorkomen dat mensen huurwoningen te zien krijgen die al verhuurd zijn.

Als je een woning ziet die aan je wooneisen voldoet, kun je die eenvoudig op het hartje klikken bij de woning. De desbetreffende woning komt dan in je lijst met favorieten te staan. Zo kun jij handig in de gaten houden of de woning al verhuurd is aan iemand. Ook kun je het nieuwe aanbod handig in de gaten houden via ons gepersonaliseerde nieuwsbrief. Je kunt aangeven in wat voor woningen je geïnteresseerd bent, zodat je nieuwe woningen die aan jouw eisen voldoen in je mailbox krijgt. Zo blijf je altijd op de hoogte van nieuwe huizen in de stad waar jij heen wilt verhuizen.

Om het jezelf nog eenvoudiger te maken, kun je ook altijd een oproepje plaatsen via Huurstunt. Je kunt in dat oproepje aangeven wie jij bent en wat voor woning je zoekt. Verhuurders kunnen op hun beurt dan contact met jou opnemen als ze een woning hebben die voldoet aan jouw woonwensen. Op die manier maak je de kans dat je een woning vindt nog groter.

Reageren met Huurstunt Premium

Als je wilt reageren op een woning, kan dat ook via Huurstunt. Hier heb je in dat geval wel een Huurstunt Premium account voor nodig. Zo’n account maak je eenvoudig aan via je persoonlijke profielpagina. Voor een Huurstunt Premium account betaal je een vast bedrag per maand. Dit abonnement kun je op ieder gewenst moment opzeggen via je account, zodat je nooit ergens aan vast zit waar je geen gebruik van maakt. Zodra je een Huurstunt Premium account hebt aangemaakt, kun je reageren op alle woningen die op Huurstunt staat. Dit doe je eenvoudig door het contactformulier op de pagina van de woning in te vullen. Zorg ervoor dat je in het bericht goed omschrijft wie jij bent en waarom jij een goede huurder zult zijn. Op die manier is de kans groter dat de verhuurder jou een bericht terug stuurt om een bezichtiging in te plannen. Wij hopen natuurlijk dat de verhuurder altijd reageert op de berichten, maar soms kan het voorkomen dat een verhuurder zoveel berichten toegestuurd krijgt dat hij niet op alles kan reageren. Probeer daarom een zo uitgebreid mogelijk bericht te sturen, zodat je eruit springt bij de verhuurder en hij jou uitnodigt voor een bezichtiging.

Omgaan met een afwijzing

Mocht een verhuurder jou terugmailen met de melding dat hij voor een andere huurder gekozen heeft, probeer dan vooral vriendelijk te blijven. Verhuurders hebben vaak meer woningen in hun bezit en het kan maar zo zijn dat ze jouw bericht onthouden en je een bericht sturen als een andere woning te huur komt. Op die manier kun je toch nog sneller dan verwacht een woning bemachtigen op een krappe woningmarkt, zoals die in Amstelveen.


Veelgestelde vragen

Wat is de gemiddelde huurprijs in Alkmaar?

Gemiddeld betaal je in Alkmaar een huurprijs van 14,80 euro. Dit betreft de kale huurprijs en de prijs kan hoger uitvallen als de woning gestoffeerd of gemeubileerd wordt opgeleverd.

Kan ik een gemeubileerde woning huren in Alkmaar?

Ja, dankzij de handige filters naast het woningoverzicht kun je filteren op gemeubileerde woningen. Je ziet dan alle te huur aangeboden woningen in Alkmaar die Turn-Key opgeleverd worden.

Kun je direct huren bij een particuliere verhuurder?

Ja, dat kan. Bij Huurstunt vind je huurwoningen van particuliere verhuurders en makelaars. Neem contact op met de verhuurder van de huurwoning om de mogelijkheden te bespreken.

Kun je via Huurstunt een huis huren zonder wachtlijst?

Huurstunt is een woningzoekmachine, waarbij je met een Premium Account kunt reageren op allerlei huurwoningen in Alkmaar. Deze huurwoningen zijn van zowel makelaars als particuliere verhuurders. Er geldt geen wachtlijst. De verhuurder bepaalt aan wie de woning verhuurd wordt.

Kun je in Alkmaar huren met huurtoeslag?

In Alkmaar kun je een huis huren in elke prijsklasse. Wil je graag een woning huren met huurtoeslag, dan kun je via de filters aangeven dat de woning niet duurder mag zijn dan 720 euro per maand. Schrijf je ook in voor de gratis Huurstunt nieuwsbrief, zodat je op de hoogte blijft van voor jou interessant woningaanbod.