Villa met bruine bakstenen

Dit zijn de 5 duurste huurwoningen op Huurstunt

21 november 2023

Laatste update: 19 april 2024

Afbeelding auteur

Jelle

Op de Nederlandse huurmarkt schittert een exclusieve categorie: de luxe huurwoningen die de standaard ver overstijgen. Van vorstelijke stadspanden tot riante villa's: ontdek samen met ons de crème de la crème van de huurmarkt, waar we de top 5 duurste huurwoningen op Huurstunt in de schijnwerpers zetten.

Inhoudsopgave

    5. Baambrugse Zuwe, Vinkeveen

    Vinkeveen, gelegen in de provincie Utrecht, staat bekend om de schilderachtige Vinkeveense Plassen. Deze vrijstaande villa, genaamd de Stip, bevindt zich op een prachtige locatie aan de Zuidplas van de Vinkeveense Plassen. Met zes kamers, waaronder drie slaapkamers en twee badkamers, biedt deze riante woning een oase van comfort.

    De zonnige tuin met aanlegsteiger biedt de perfecte setting om te zwemmen en te ontspannen na een drukke dag. Met een totale oppervlakte van 3040 m², inclusief een tennisbaan, staat deze villa te huur voor € 4.750 per maand. Daarmee heeft dit Vinkeveense paleis zeker een plekje op onze top 5 verdient duurste huurwoningen verdient. 

    Witte grote villa met vierkante vormen

    Interieur van een villa met een haard en een witte bank

    Uitzicht over een meer vanuit een tuin van een villa

     

    4. Haarlemmertrekvaart, Oegstgeest

    In het historische en sfeervolle Oegstgeest, vlak bij Leiden, staat ook een imposante villa te huur. Deze indrukwekkende woning is omgeven door groen en voorzien van alle luxe en comfort, inclusief 4 slaapkamers, 2 badkamers, een werkkamer op de begane grond, een wellnessruimte, een gastenverblijf en een dubbele inpandige garage en kelder.

    Ook is de luxe villa gelegen aan het water met een overdekte insteekhaven. Wil je deze villa huren? De woning is volledig gestoffeerd en beschikbaar voor verhuur gedurende maximaal 24 maanden voor een huurprijs van € 9.500 per maand.

    Een villa gemaakt van bruine bakstenen

    overdekte insteekhaven met een sloep in de touwen

    royale zitkamer in landelijke stijl

     

    3. Groot Haesebroekseweg, Wassenaar

    Wassenaar, omgeven door prachtige natuur en bekend van verschillende indrukwekkende landgoederen en kastelen, herbergt onze laatste huurwoning. Dit prachtige en karakteristieke landhuis is gebouwd in 1926 en staat midden in de bosrijke wijk Drie Papegaaien. Met zijn vorstelijke uitstraling en ongeëvenaarde voorzieningen, belichaamt deze woning de definitie van stijlvol wonen.

    De luxe villa is voorzien van 20 kamers waarvan 10 slaapkamers en 4 badkamers. Ook is het landhuis voorzien van een thuisbioscoop, wijnkelder en ruime fitness. De weelderige woning staat te huur voor € 9.500 per maand en kon daarmee zeker niet ontbreken in onze top 5. 

    landhuis in Wassenaar met aan de zijkant bomen in de bloesem

    Mooie klassieke stijl van een villa

    2. Ouborg, Amsterdam

    Maar ook de luxe villa Oudborg, behoort tot de categorie 'dure villa's'. Dit paleisje is gelegen in het 'tuingebied' van Amsterdam-Zuid: Buitenveldert. Met uitzicht op de omringende natuur ontsnap je in deze riante residentie even helemaal van de drukte van de stad. De villa beschikt over een royale woonkamer en een moderne, volledig uitgeruste keuken

    De villa telt in totaal 11 kamers waarvan 4 luxueuze slaapkamers die een oase van rust bieden. Wil je deze villa huren? Dan heb je aardig wat budget nodig. Het riante optrekje staat namelijk te huur voor een bedrag van € 12.500 per maand.

    Villa met tuin bij water

    woonkamer Amsterdamse villa

    1. Brinkpoortstraat, Deventer

    In het centrum van de historische en sfeervolle stad Deventer staat een enorm herenhuis te huur aan de karakteristieke Brinkpoortstraat in het oude stadscentrum. Dit wooncomplex beschikt over 10 zelfstandige appartementen en waardoor de mogelijkheden van het pand enorm divers zijn. In totaal beschikt de woning over 20 kamers en 10 slaapkamers, ieder voorzien van een eigen keuken en badkamer. 

    Dit gigantische herenhuis in hartje Deventer staat te huur voor het royale bedrag van €14.700 per maand. Daarmee verdient dit pand de welverdiende eerste plek op de lijst van duurste villa's op Huurstunt. 

    Villa in Deventer

    Het interieur van de villa in Deventer

    Terug naar het overzicht