Gestoffeerde woning

Een gestoffeerde woning is een woning die is voorzien van vloerbedekking, gordijnen en eventueel andere basismeubels en apparaten. In een gestoffeerde woning is de basisinrichting aanwezig, zodat huurders direct kunnen intrekken zonder zelf meubels of andere essentiële voorzieningen te hoeven regelen. De specifieke inhoud van een gestoffeerde woning kan variëren, afhankelijk van de verhuurder of het verhuurbedrijf.

Naast een gemeubileerde woning, kun je er als huurder ook voor kiezen om een gestoffeerde woning te huren. Er zijn een hoop voordelen te noemen aan een gestoffeerde woning en veel huurders zien dit daarom ook graag. Voor verhuurders is het een reden om meer geld te vragen voor een woning, waardoor het rendement op de woning zelf wat hoger wordt. Win-win, zo lijkt het!

Gestoffeerd betekenis

Als je gestoffeerd een woning wilt huren, houdt dat in dat je een aantal zaken niet meer zelf hoeft te kopen als je de woning gaat huren. Zo hebben dit soort woningen altijd vloerbedekking of laminaat en (rol)gordijnen. Naast deze zaken, zijn ook keukenapparaten een vereiste. Zo dient een gestoffeerde woning altijd een keuken, combimagnetron, vaatwasser en kookplaat te hebben. In tegenstelling tot een gemeubileerde woning moet je hierbij dus wel je eigen kookspullen kopen.

Voordelen gestoffeerde woning

Zowel voor de huurder als voor de verhuurder zitten er voordelen aan het (ver)huren van een gestoffeerde woning. Zo kan de verhuurder een hoger bedrag voor de woning vragen, waardoor het rendement groter wordt. Een huurder hoeft op zijn beurt niet te investeren in een dure vloer, gordijnen, en keukenapparatuur. Bovendien kan de huurder een beroep doen op de verhuurder als één van de apparaten kapot gaat. Zo ben je altijd verzekerd van goed werkende apparatuur.

Kosten gestoffeerde woning

Zoals hierboven ook al genoemd werd, zit er wel een kostenplaatje vast aan een gestoffeerde woning. Je betaalt altijd een bedrag per vierkante meter voor de stoffering en vaak zijn er ook kosten meegenomen in de servicekosten van de woning. Als jij graag een gestoffeerde woning wilt huren, kost dit gemiddeld 14,50 euro per vierkante meter per maand. Dit is ruim 4 euro meer dan een kale woonruimte en 4 euro minder dan een gemeubileerde woning. Het is dus aan jou als huurder om te beslissen of je dit geld ervoor over hebt.

Gestoffeerde woning huren?

Als jij graag een gestoffeerde woning wilt huren, kan dit via Huurstunt. In ons overzicht wordt het merendeel van de woningen gestoffeerd opgeleverd. Zoek vandaag nog een woning uit en neem contact op met de verhuurder, zodat jullie hopelijk een bezichtiging kunnen gaan inplannen.