Wasserette

Een wasserette, ook wel bekend als een wassalon of zelfbedieningswasserette, is een faciliteit waar mensen hun kleding en textiel kunnen wassen en drogen. Wassalons bieden een plek waar mensen zonder wasfaciliteiten thuis, zoals wasmachines en drogers, hun kleding kunnen reinigen.

Apparatuur

Wassalons zijn uitgerust met industriële wasmachines en drogers van verschillende groottes om aan de behoeften van verschillende klanten te voldoen. Daarnaast kunnen klanten kiezen uit verschillende wasprogramma's en temperaturen, afhankelijk van het type kleding en de vereiste reiniging.

Hoe werkt een wassarette?

In een wasserette kunnen klanten dus zelf hun kleding wassen en drogen. Bij binnenkomst selecteren ze de gewenste wasmachine op basis van de hoeveelheid wasgoed en het gekozen wasprogramma. Let op: je moet zelf wasmiddel meenemen. 

Betaling gebeurt meestal met munten of speciale betaalkaarten. Na het laden van de wasmachine met hun kleding en het toevoegen van wasmiddel, starten klanten het gekozen programma. Vervolgens kunnen ze gebruikmaken van industriële drogers om hun kleding snel te drogen.

Wachtruimte

Klanten hebben de flexibiliteit om te wachten in de wachtruimte of hun tijd elders door te brengen, aangezien wasserettes vaak ruime openingstijden hanteren, waardoor mensen hun was op een zelfgekozen tijdstip kunnen verzorgen.