Turn Key

Verhuurders schrijven steeds vaker in woningbeschrijvingen dat hun appartement, kamer of studio turn key of sleutelklaar wordt opgeleverd. Toch is het in veel gevallen niet helemaal duidelijk wat dit precies betekent. Daarom schept Huurstunt hier graag duidelijkheid in, zodat je weet wat je kunt verwachten als een verhuurder je verzekert van een Turn Key oplevering van het appartement.

Geen grote verbouwing nodig

Sommige verhuurders zijn van mening dat het gestoffeerd opleveren van een woning voldoende is om een woning Turn Key opgeleverd te krijgen. Hier zijn andere verhuurders het echter niet mee eens. Is het namelijk echt Turn Key als je zelf de meubels nog moet verhuizen? Dit is daarom ook precies de reden dat veruit de meeste verhuurders de definitie van een gemeubileerde woning aanhouden. Je hoeft dan letterlijk alleen de sleutel om te draaien om de woning te betrekken. Heel prettig als je als starter een woning wilt huren en nog geen hele inboedel hebt. Ook voor expats is het prettig, omdat ze hun meubels dan niet hoeven te verschepen.

Goed informeren

Gezien het feit dat verhuurders andere definities hanteren, is het verstandig om goed te informeren naar hoe de woning wordt opgeleverd. Dit voorkomt ongemakkelijke momenten waarbij jij al een bank gekocht hebt, terwijl die al in de woning staat of andersom.