Vrienden praten met elkaar op een housewarming

Organiseer de ideale housewarming met deze acht tips

20 januari 2023

Laatste update: 18 juni 2024

Afbeelding auteur

Madelon

Er is niets zo leuk als het vieren van een nieuw huis met vrienden en familie. Een huisfeest of housewarming is de perfecte gelegenheid om je nieuwe woning aan iedereen te tonen. Het organiseren kan echter een uitdaging zijn als je niet weet waar je moet beginnen. Hieronder geven we acht handige tips voor het organiseren van een geslaagd huisfeest.

Inhoudsopgave

  1: Plan de housewarming op tijd

  Begin op tijd met het plannen van je huisfeest. Hierdoor creëer je de tijd voorbereidingen te treffen, praktische zaken goed te regelen en ervoor te zorgen dat de avond volgens plan verloopt. Prik een datum en tijdstip, maak een leuke uitnodiging en verstuur deze op tijd naar je gasten. Vindt je housewarming plaats in de zomer en heb je een tuin? Overweeg dan om het feest deels of helemaal buiten te vieren.

  Vrouwen drinken een wijntje tijdens een housewarming

  2: Maak een gastenlijst

  Maak een lijst met mensen die je wilt uitnodigen. Denk aan vrienden, familie, buren en collega's. Ook kun je tijdens een housewarming de mensen die je hebben geholpen met de verhuizing in het zonnetje zetten. Verder is het verstandig om een mix te maken van mensen die elkaar kennen en mensen die elkaar nog niet kennen. Zo wordt het een gezellige en diverse groep. Maak uitnodigingen en verstuur deze op tijd.

  3: Zorg voor heerlijke hapjes en drankjes

  Zorg dat er voldoende feestelijke hapjes en een bijpassend drankje zijn voor je gasten. Denk hierbij aan eenvoudige versnaperingen zoals chips en nootjes, tot uitgebreidere hapjes zoals snacks van de barbecue of een buffet. Zorg ook dat er voldoende drankjes zijn, zoals frisdrank, bier, wijn en cocktail. Laat gasten op een mini-bar zelf hun favoriete cocktails maken. En maak zelf fruitwater van limoen, citroen, appel, munt en sinaasappel.

  4: Decoreer je woning

  Maak je nieuwe stulpje gezellig met decoratie. Versier je woning met ballonnen en slingers en denk ook aan kaarsen en bloemen. Hierdoor oogt je woning huiselijk, gezellig en gastvrij. Ruim je woning eerst helemaal op voor je begint met decoreren, zodat je woning netjes is. Wordt het een druk feest? Bedenk dan dat je waardevolle spullen kunt beschermen. Leg bijvoorbeeld een watervaste plaid over de tafel.

  5: Zet muziek op

  Zorg dat er muziek is tijdens je housewarming. Maak een playlist op je telefoon of op Spotify of huur een dj in. Je kunt eventueel liedjes in de afspeellijst zetten die met verhuizen te maken hebben, zoals Wat achtergrondmuziek creëert een goede sfeer en zorgt ervoor dat mensen zich ontspannen.

  6: Geef een rondleiding

  Geef een rondleiding door je nieuwe huis. Laat je gasten de verschillende kamers zien en vertel over de geschiedenis van het huis. Dit geeft je gasten een gevoel van verbondenheid met je nieuwe thuis.

  Vrouw geeft vriendinnen een rondleiding tijdens de houseparty

  7: Bedank je gasten

  Bedank je gasten voor hun komst met een klein cadeautje of een persoonlijke kaart. Dit laat zien dat je blij bent met hun aanwezigheid en dat je het waardeert dat ze langs zijn gekomen.

  8: Geniet!

  Onthoud dat de housewarming vooral bedoeld is om te genieten. Probeer niet te veel druk te zetten op de organisatie en geniet van de tijd met je gasten. Laat alles los en maak herinneringen die je zult blijven koesteren.

  Lees ook: creëer je eigen woonplek met deze acht interieurstijlen en wat mag je veranderen aan je huurwoning?

  Conclusie

  Het vieren van een nieuw huis met een housewarming is een geweldige manier om je nieuwe plek te laten zien aan vrienden en familie. Door op tijd te plannen, een gastenlijst te maken, heerlijke hapjes en drankjes te verzorgen, en je woning gezellig te decoreren, zorg je voor een geslaagd feest. Vergeet niet om je gasten te bedanken en vooral te genieten van het moment. Met deze tips wordt je housewarming een onvergetelijke ervaring. 

  Terug naar het overzicht