Interieurtrends van 2024

De interieurtrends van 2024

07 december 2023

Laatste update: 24 juni 2024

Afbeelding auteur

Jelle

Toe aan een nieuw interieur? Of ga je graag met de trends mee? Met 2024 in ons vooruitzicht is het hoog tijd om de nieuwe trends op het gebied van interieur en wonen eens goed onder de loep te nemen. Dit jaar gaat het niet alleen om esthetiek, maar draait het allemaal om het verhaal dat je interieur vertelt. Van organische vormen, Modern Seventies tot duurzaam wonen: dit zijn de interieurtrends 2024.

Belangrijkste punten uit deze blog

 • Modern Seventies: Deze trend brengt de kleurrijke, eclectische sfeer van de jaren '70 terug met een moderne twist, met warme kleuren en retro-meubilair.

 • Sustainable Living: Deze levensstijl integreert milieuvriendelijkheid en ethisch verantwoord leven in het interieur, met gerecyclede materialen en tweedehands elementen.

 • Curved Lines: Zachte, ronde vormen en organische lijnen creëren een dromerig en rustgevend interieur, met aardse tinten en pastelkleuren.

Inhoudsopgave

  De interieur stijlen van 2024

  In 2024 draait interieurdesign om het vertellen van verhalen, met een focus op duurzaamheid, retro-invloeden en natuurlijke harmonie. 'Modern Seventies' brengt de kleurrijke, eclectische vibe van de jaren '70 terug met een moderne twist, terwijl 'Sustainable Living' de nadruk legt op milieuvriendelijke keuzes en materialen.

  Curved Lines en Soft Outdoor

  Curved Lines introduceert zachte, organische vormen voor een rustgevend interieur, 'Classic Color Chique' herintroduceert diepe, luxueuze kleuren, en 'Soft Outdoor' vervaagt de lijnen tussen binnen en buiten. Deze trends belichamen een mix van het verleden respecteren en een duurzame toekomst omarmen, allemaal verweven in een veelzijdig interieurverhaal.

  Modern Seventies

  Stap terug in de tijd met de 'Modern Seventies' trend die zijn stempel drukt op de interieurs van 2024. Bij deze kleurrijke trend draait alles om het omarmen van de kleurrijke en eclectische sfeer van de jaren '70 met een moderne twist.

  Lees ook: Verrijk met vloerkleden: Stylingtips voor elke huurder.

  Kleurenpalet

  De typerende walnoot kleur zagen we de afgelopen jaren voorbij komen, maar verwacht nu ook een visueel feest met warme kleuren zoals mosterdgeel, avocado-groen, levendig oranje en diepe bruintinten die de ruimte opvrolijken. Deze verschillende kleuren worden gecombineerd met moderne frisse kleuren.

  Retro meubilair en houten texturen

  Verfijnde houten texturen en retro meubilair voeren de boventoon. Daarbij mag je met deze interieurtrend los gaan met jaren zeventig behang met retro-patronen, waar geometrische vormen en bloemmotieven de muren sieren. En haal groen in huis door bijvoorbeeld grote kamerplanten neer te zetten.

  Verschillende materialen

  Ook gaan we verschillende materialen zoals fluweel, hout, glas en metaal gecombineerd terug zien. Het draait allemaal om het creëren van een perfecte balans tussen de flair van de jaren '70 die zowel tijdloos als eigentijds is.

  Modern seventies interieurstijl

  Sustainable Living

  De 'Sustainable Living' trend is veel meer dan alleen een interieurstrend; het is een levensstijl waarbij de grenzen tussen ethiek, esthetiek en eco-bewustzijn zijn vervaagt. In deze trend wordt de overgang naar een milieuvriendelijk en ethisch verantwoord leven naadloos geïntegreerd in het interieurontwerp.

  Gezonde leefruimte

  Het ultieme doel is het scheppen van een gezonde, comfortabele, en duurzame leefruimte waarin schade aan de natuur tot een minimum wordt beperkt, zo niet voorkomen. Deze woontrend kan allerlei vormen aannemen.

  Duurzame materialen

  Bij deze interieurtrend draait het om het gebruiken van gerecyclede materialen, aardse tinten en natuurlijke materialen. Duurzaamheid speelt een belangrijke rol. Van het opknappen van bestaande meubels tot bezoekjes aan de kringloop.

  Sustainable living interieur stijl

  Curved Lines

  De volgende interieurtrend van 2024 is 'Curved Lines', waarin natuurlijke en organische vormen het toneel betreden. Deze opmerkelijke interieurtrend omarmt het gebruik van zachte, ronde vormen als een verfrissende tegenhanger van de strakke lijnen en minimalistische esthetiek die de afgelopen jaren overheerste.

  Dromerig interieur

  Verwacht aardse tinten en pastelkleuren die harmonieus samensmelten met organische vormen en vloeiende rondingen. De zachte texturen en het comfort vormen een dromerig interieur dat uitnodigt tot ontspanning en contemplatie. 'Curved Lines' is niet zomaar een trend; het is een beweging naar een omgeving waarin de natuurlijke zachtheid van design samensmelt met eigentijdse verfijning.

  Curved Lines interieur stijl

  Classic Color Chique

  Nog een trend die we veel gaan terug zien, is 'Classic Color Chique', waar donkere, rijke kleuren hun glorieuze terugkeer maken, vooral diepe, klassieke tinten als wijnrood, nachtblauw, en smaragdgroen. Gecombineerd met walnoot hout of donker mahonie, geven de kleuren een luxe uitstraling aan je interieur.

  Grandeur van de jaren '20

  Met accessoires zoals, wand- en kroonlijsten, herleeft deze trend de grandeur van de jaren '20. Het draait allemaal om het samenspel van materialen en texturen, waarbij een vleugje glans op het behang de aandacht trekt en velours meubels en gordijnen een weelderige dimensie toevoegen.

  Classic Color Chique interieur stijl

  Soft outdoor

  De laatste interieurtrend van 2024 is 'Soft Outdoor' waar de grenzen tussen binnen en buiten vervagen en een naadloze overgang tussen beide ontstaat. Deze trend staat in het teken van het creëren van een binnenruimte die niet alleen comfortabel is, maar ook harmonieus verbonden met de natuur.

  Outdoor naar binnen

  Of je nu in een stadsappartement in hartje Amsterdam woont of in een landhuis in Zwolle, 'Soft Outdoor' maakt het mogelijk om de pracht van de natuur binnen je eigen vier muren te halen.

  Natuurlijke kleuren

  Hier domineren natuurlijke materialen en kleuren, en een overgangszone die binnen en buiten verweeft. Aardse tinten worden geaccentueerd door stoffen zoals linnen en katoen, terwijl hout en bamboe een warme sfeer toevoegen.

  Verbinden met de natuur

  Natuurlijk licht en openheid staan centraal terwijl jij jezelf met deze trend onderdompelt in een oase van rust en verbondenheid met de natuur, allemaal binnen de beschutting van je eigen huis.

  Soft outdoor interieur stijl

  Conclusie

  In 2024 draait interieurdesign om het vertellen van verhalen, waarbij duurzaamheid, retro-invloeden, en natuurlijke harmonie centraal staan. De trend 'Modern Seventies' brengt de kleurrijke, eclectische sfeer van de jaren '70 terug met een moderne twist, terwijl 'Sustainable Living' zich richt op milieuvriendelijke keuzes en materialen.

  Curved Lines' introduceert zachte, organische vormen voor een rustgevend interieur, en 'Classic Color Chique' herintroduceert diepe, luxueuze kleuren. Tot slot vervaagt 'Soft Outdoor' de lijnen tussen binnen en buiten, waarbij natuurlijke materialen en kleuren een harmonieuze verbinding met de natuur creëren.

  Terug naar het overzicht