De binnenstad van Zwolle met de Peperbus op de achtergrond.

Een huurwoning in historisch Zwolle? Ontdek deze Hanzestad!

25 augustus 2023

Laatste update: 25 maart 2024

Afbeelding auteur

Jelle

Stel je voor: je wandelt door een stad vol historische charme, over bruggetjes die rijke verhalen vertellen en langs grachten waar eeuwenoude panden pronken. Welkom in Zwolle! Maar waar ga je een huurwoning zoeken in deze bruisende stad? Van het levendige Assendorp tot het rustige Berkum; Zwolle heeft het allemaal. Of je nu op zoek bent naar een chic appartement in Stadshagen, een knusse studentenkamer in Diezerpoort of een modern huurhuis in Holtenbroek, in Zwolle vind je je perfecte huurwoning!

Inhoudsopgave

  Bezienswaardigheden in Zwolle

  In Zwolle, de bruisende Hanzestad met een rijke geschiedenis, zijn er tal van bezienswaardigheden en activiteiten die je zeker niet mag missen. Hier zijn enkele hoogtepunten:

  De Peperbus

  Zeg je Zwolle, dan zeg je de Peperbus. Deze iconische toren vind je in de midden in de binnenstad. De Peperbus wordt niet alleen zo genoemd door zijn karakteristieke look, maar waarschijnlijk ook omdat ‘’de Onze Lieve Vrouwetoren’’ net iets minder catchy klinkt.

  De Peperbus in Zwolle met water op de voorgrond.

  Zin in een workout met uitzicht? Mooi! De Peperbus kun je tot 51 meter namelijk beklimmen. In totaal tikt hij zelfs de 75 meter aan. πŸƒ‍β™‚οΈπŸ”

  Waanders in de Broeren: Boeken en borrels

  Boekenliefhebber of niet, bij Waanders in de Broeren, gevestigd in een 15e-eeuwse kerk, kijk je je ogen uit. En als het lezen je even teveel wordt? Plof dan neer in de brasserie voor een verfrissend drankje. Wie zegt dat spiritualiteit en een goed glas wijn niet samengaan?

  Een boek met een bril die er boven op ligt.

  De Sassenpoort

  Op zoek naar de Zwolse variant van de rode loper? Zet dan koers naar de Sassenpoort! Deze stadspoort uit de middeleeuwen is niet alleen een feestje voor geschiedenisliefhebbers, maar ook dé achtergrond voor jouw volgende Insta-post.

  Wat is een Hanzestad?

  Even een snelle duik in de geschiedenis met een eigentijdse bril: Hanzesteden zijn de OG's van de Europese handel. Terug in de middeleeuwen, toen handelaren nog geen WhatsApp-groepen hadden, vormden ze een netwerk van steden die samenwerkten om hun handel te beschermen en te boosten. Denk aan een middeleeuwse versie van een zakelijke netwerkborrel, maar dan met steden. Zwolle? Een van die tophits in het Hanzelijstje! 🏰

  De meest populaire stadswijken in Zwolle

  Zwolle is niet alleen rijk aan cultuur en geschiedenis, maar biedt ook een diversiteit aan woonmogelijkheden in haar unieke stadswijken. Elk met hun eigen charme en sfeer, zorgen deze wijken ervoor dat er voor iedereen een plekje is dat voelt als thuis.

  • Holtenbroek: Ooit bekend als een naoorlogse wijk, maar nu volop in ontwikkeling. Hier vind je zowel oudere huurwoningen in Zwolle als moderne appartementen. Ideaal voor wie dicht bij de stad wil wonen zonder de hoofdprijs te betalen.
  • Stadshagen: Een van de nieuwere wijken met moderne huizen en appartementen in Zwolle. Perfect voor gezinnen en iedereen die houdt van een frisse, moderne uitstraling. Een appartement in Stadshagen maakt je ervaring in Zwolle compleet!
  • Berkum: Gelegen aan de oostelijke Vechtoever, deze wijk ademt een dorpse sfeer uit. Rustig, groen en toch alle voorzieningen binnen handbereik.
  • Binnenstad: Denk je aan een studio huren in Zwolle? De binnenstad is jouw podium! Met hippe cafeetjes, winkels en culturele hotspots om de hoek, woon je midden in de actie.
  • Zwolle Zuid: Deze uitgestrekte wijk biedt een variatie van woonmogelijkheden. Van ruime gezinswoningen tot een huurwoning in Zwolle Zuid. De groene parken en de goede voorzieningen maken Zwolle Zuid tot een geliefde woonplek voor velen.
  • Diezerpoort: Dicht bij het centrum, met een mix van oude en nieuwe huurwoningen. Hier kun je zowel kamers in Zwolle als gezinswoningen huren.
  • Assendorp: Populair bij studenten vanwege de nabijheid van het station en het stadscentrum. Op zoek naar een studentenwoning in Zwolle? Dan is Assendorp dé plek om te zoeken!

  Een stel poseert met verhuisdozen.

  Op zoek naar die perfecte huurwoning, appartement, studio of kamer in Zwolle? Bij Huurstunt start je zoektocht met een voorsprong! Klik hier en ontdek hoe wij je naar je nieuwe stek loodsen. πŸ‘πŸš€

  Een bruisende binnenstad

  Aan het begin van elk academisch jaar, komt Zwolle tot leven met de Bruisweek. Deze introductieweek is speciaal georganiseerd voor nieuwe studenten en biedt een perfecte gelegenheid om zowel de stad als je medestudenten te leren kennen. Het is een week vol activiteiten, feesten en evenementen waarbij de stad echt "bruist". Van informatieve workshops tot grootschalige feesten, de Bruisweek is het startschot voor je studententijd in Zwolle en geeft je een warm welkom in deze gezellige Hanzestad. Dus, pak je agenda, en zorg dat je deze week vrijhoudt als je een kamer wilt huren in Zwolle!

  Drie feestende vrouwelijke studenten met drankjes in hun handen.

  De perfecte woning in Zwolle huren

  Of je nu op zoek bent naar een studentenkamer in Assendorp, een modern appartement in Stadshagen of een huurwoning in Zwolle Zuid; Zwolle heeft het allemaal. Van het huren van een knusse kamer tot het vinden van dat perfecte appartement waar je altijd van hebt gedroomd. In deze Hanzestad is er voor iedereen een thuis. Dus waar wacht je nog op? Duik in het aanbod van huurwoningen in Zwolle en ontdek jouw volgende droomplek! πŸ πŸŒ†

  Terug naar het overzicht