Check deze bizarre woningen

Check deze bizarre woningen

03 maart 2023

Laatste update: 22 maart 2024

Afbeelding auteur

Jelle

Wereldwijd worden er heel wat woningen gebouwd. Ook maffe huizen. Er zijn woningen gebouwd op een klif bijvoorbeeld, boomhuizen, en woningen die de vorm hebben van een ufo, wijnvat, gezicht, of schoen. Ook in Nederland staan bijzondere woningen. Denk bijvoorbeeld aan de kubuswoningen van Piet Blom in Rotterdam. 

Inhoudsopgave

  1. De Theepot

  Dit kleine voormalige tankstation, gebouwd in de jaren 1920 als een politiek statement, ziet eruit als een theepot. Het werd oorspronkelijk gebouwd om reizigers te herinneren aan de corruptie in het Witte Huis van Warren Harding. Het is in juli 2012 gerestaureerd en verplaatst naar de huidige locatie aan de westkant van de stad Zillah in Washington. Het is uitgerust met niet-werkende vintage benzinepompen en doet dienst als bezoekerscentrum.

  De Theepot

  2. Barney's Huis

  Dit huis van Barney van de tekenfilmserie The Flintstones is gebouwd in 1972. Het staat in Bedrock City in Arizona, ten zuiden van Nationaal Park Grand Canyon in de Verenigde Staten. Door de opzichtige, felgekleurde retoucheerverf lijkt het huisje sprekend op het huisje in de tekenfilm. Oorspronkelijk was het huis bedoeld als kitscherige toeristenstop en camping. Ook in Bedrock City in Custer, South Dakota, werd een Bedrock gebouwd. Dit attractiepark werd in 1966 gebouwd en sloot in 2015.

  Barney's Huis

  3. Kleine Wereld

  In de buurt van Warner Park in Nashville in de Verenigde Staten is dit huis "Small World" te bekijken. Het is een ongewoon ontwerp van moderne huisarchitectuur. Het huis ligt langs Chicering Roat, te midden van meer conservatief ontworpen herenhuizen. Aan de buitenkant is duidelijk een zwarte kegel te zien. Op de binnenplaats is een zwembad, deze is op de foto niet te zien. Het huis is eigendom van Richard en Rhonda Small. Richard Small is een zakenman uit Nashvill

  Kleine Wereld

  5. Nautilushuis

  Dit schelphuis van de Mexicaanse architect Javier Senosiain staat in de buurt van Mexico Stad, en heeft de vorm van een schelp. Het huis zou ideaal zijn voor een zeemeermin of een reuzeninktvis. De architectuur van dit huis is geïnspireerd op het werk van Gaudí, Frank Lloyd Wright en de natuur. Het is een voorbeeld van wat Senosiain beschrijft als bio-architectuur; het idee dat gebouwen met organische vormen ons terugbrengen naar onze culturele wortels en helpen in harmonie te zijn met de natuur.

  Nautilushuis

  6. Upside Down House

  Alles is omgekeerd in Estland's unieke Upside Down House. De bovenverdieping is beneden en de vloer is het plafond. Dit kan desoriënterend zijn, maar is leuk om te zien. Het huis is dagelijks geopend voor bezoekers, die er graag foto's te maken van situaties waarin het lijkt alsof je op het plafond loopt of zit. Voor een extra leuke ervaring kun je een omgekeerde bril huren om je bezoek te verbeteren. Recensenten waarschuwen om het huis niet te bezoeken als je een kater hebt...

  Ook in Nederland vind je een woning die op z'n kop staat. Op de grens met Hindeloopen, langs het spoor en achter de zeedijk van het IJsselmeer, in Workum.

  Upside Down House

  Lees ook: origineel wonen in een zeecontainer

  Terug naar het overzicht