Een luchtfoto van Almere met een panoramisch uitzicht van bovenaf.

Om deze redenen is Almere de ideale stad om te wonen

18 januari 2024

Laatste update: 03 mei 2024

Afbeelding auteur

Jelle

Almere, de jongste stad van Nederland, heeft zich in korte tijd weten te ontpoppen tot een plek van moderne architectuur, groene buurten en verrassende plekken. Ondanks dat veel mensen een negatief beeld hebben van Almere en de stad de titel kreeg van 'lelijkste stad van Nederland', gaan wij het tegendeel bewijzen. Ontdek de charmes van Almere en verken waarom deze stad de perfecte bestemming is om te wonen.

Inhoudsopgave

    Geschiedenis en cultuur

    Bijna 50 jaar geleden is Almere uit de grond gestampt op de plek waar vroeger de Zuiderzee was. Het is niet alleen de jongste stad van Nederland, maar misschien ook wel de meest groene. In de jaren 70 van de vorige eeuw werd Almere gecreëerd als onderdeel van de grootschalige inpolderingsprojecten in Nederland. Sindsdien heeft de stad zich ontwikkeld tot een bruisend centrum van innovatie en design. De moderne architectuur, gecombineerd met groene parken, weerspiegelt het ontspannen karakter van Almere.

    Een fietspad langs een waterlichaam met flatgebouwen van Almere in de achtergrond.

    Culinaire ervaringen in Almere

    Almere biedt een divers culinair landschap dat aansluit bij elke smaak. Van de Hollandse keuken tot internationale gerechten, de stad biedt een breed scala aan eetgelegenheden. Ontdek de gezellige eetcafés langs de grachten, proef verse streekproducten op de markten, of ga uitgebreid dineren bij een van de vele restaurants.

    Lees ook: Zelf laminaat leggen? Ontdek alle tips en tricks!

    Bezienswaardigheden van Almere

    Er valt genoeg te zien in Almere. Door de bijzondere architectuur wordt Almere ook wel een open lucht museum genoemd. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de indrukwekkende architectonische hoogstandjes, zoals de Citadel en de Utopolis-bioscoop. Verken het prachtige Kasteel Almere of dompel jezelf onder in de kunstwerken van lokale talenten in diverse galeries.

    Een bijzonder gebouw met veel ramen en een ronde bolling.

    Wat is er te doen in Almere

    Naast jongste stad, is Almere misschien ook wel de groenste stad van Nederland. Met natuurgebied de Oostvaardersplassen in de achtertuin, vele parken en overal water, is Almere de perfecte bestemming voor watersport en natuurliefhebbers, en mensen die graag buiten zijn in hun vrije tijd.

    Ook is de stad een aantal jaarlijkse culturele evenementen en festivals rijk die de inwoners samenbrengen en bijdragen aan een levendige sfeer.

    Een uitgestrekt veld met hoog gras en een heldere hemel in Almere.

    Winkelen in Almere

    Almere staat bekend om zijn levendige winkelcentra en gevarieerde entertainmentopties. De Citymall is bijvoorbeeld het grootste overdekte winkelcentrum van Almere, waar je een breed scala aan winkels vindt. Ook het winkelgebied Buitenmere is populair om de gezelligheid en de mix van grote winkelketens en unieke boetieks, waardoor het een ideale plek is voor een dagje shoppen.

    Lees ook: Wat zijn de populairste Nederlandse steden om in te wonen?

    Wonen in Almere

    Wonen in Almere betekent genieten van moderne voorzieningen, groene buurten en veel water. De stad beschikt over kindvriendelijke voorzieningen, groene wijken en goede scholen, waardoor het een ideale omgeving is voor jonge gezinnen. En dankzij de goede verbindingen met andere grote steden waar veel mensen werken, zoals Utrecht en Amsterdam, en het moderne karakter van Almere, is de stad een aantrekkelijke plek voor professionals om te wonen, terwijl ze genieten van de rustige omgeving.

    Er is veel geïnvesteerd in woningbouw in Almere. Hierdoor zijn er veel woningen te vinden in het gebied. Van huurwoningen met veel ruimte in de Noorderplassen, tot een appartement in de bruisende binnenstad, in Almere zijn volop mogelijkheden.

    Uitzicht op een waterlichaam met huizen erop in de Noorderplassen.

    Huurwoningen vinden in Almere met Huurstunt

    Wil jij wonen in Almere? Jouw zoektocht naar de ideale woning begint bij Huurstunt! Op onze site vind je een zo volledig mogelijk aanbod aan huurwoningen in Almere. Met onze handige filters krijg je direct het actuele aanbod aan huurhuizen in Almere te zien die aan jouw wensen voldoen. Schrijf je ook in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij als een van de eerste op de hoogte als er nieuwe woningen beschikbaar komen.

    Terug naar het overzicht