Wat valt onder inboedelverzekering

Een inboedelverzekering dekt doorgaans een breed scala aan persoonlijke bezittingen en spullen die zich in je huis bevinden. Hoewel de exacte dekking kan variëren afhankelijk van de verzekeringsmaatschappij en het specifieke polistype, zijn hier enkele voorbeelden van wat meestal onder een inboedelverzekering valt:

 1. Meubels: Dit omvat items zoals banken, stoelen, tafels, kasten en bedden.

 2. Elektronica: Televisies, stereosystemen, computers, laptops, tablets, smartphones en andere elektronische apparaten.

 3. Apparaten: Huishoudelijke apparaten zoals koelkasten, wasmachines, drogers, ovens, magnetrons en vaatwassers.

 4. Kleding en persoonlijke bezittingen: Kleding, schoenen, accessoires en andere persoonlijke items.

 5. Sieraden: Normaal gesproken zijn sieraden zoals horloges, ringen, kettingen en armbanden tot op zekere hoogte gedekt. Voor zeer waardevolle sieraden kan het nodig zijn om aanvullende dekking toe te voegen.

 6. Kunst en antiek: Schilderijen, sculpturen, antieke meubels en andere waardevolle kunstwerken en antiquiteiten.

 7. Boeken en verzamelingen: Boeken, strips, munten, postzegels en andere verzamelobjecten.

 8. Sportuitrusting: Fietsen, sportartikelen, fitnessapparatuur en andere sportieve benodigdheden.

 9. Keukengerei: Potten, pannen, serviesgoed, bestek en andere keukenapparatuur.

 10. Huisdecoraties: Gordijnen, tapijten, lampen en andere decoratieve items.

 11. Persoonlijke bezittingen van gasten: In sommige gevallen kunnen de persoonlijke bezittingen van gasten die tijdelijk in je huis verblijven ook worden gedekt.

Wat is een inboedelverzekering

Een inboedelverzekering is een soort verzekering die je persoonlijke eigendommen en bezittingen in je huis dekt tegen schade, diefstal en andere onvoorziene gebeurtenissen.

Dit omvat spullen zoals meubels, elektronica, kleding, apparaten en andere waardevolle items die zich in je huis bevinden.

Als er zich een gedekte gebeurtenis voordoet, zal de inboedelverzekering helpen bij het vergoeden van de kosten om je beschadigde of gestolen bezittingen te repareren of te vervangen.

Wat is er verzekerd bij een inboedelverzekering?

Bij een inboedelverzekering zijn de volgende zaken doorgaans verzekerd:

 • Schade door brand: Als je bezittingen beschadigd raken door een brand, zal de verzekering de kosten van reparatie of vervanging dekken.

 • Waterschade: Schade als gevolg van lekkage, overstroming, leidingbreuk of andere watergerelateerde problemen wordt vaak gedekt.

 • Diefstal en inbraak: Als je bezittingen worden gestolen als gevolg van inbraak, zal de verzekering je helpen de kosten te dekken.

 • Vandalisme: Schade als gevolg van moedwillige vernieling en vandalisme wordt meestal gedekt.

 • Natuurrampen: Afhankelijk van de polis kunnen bepaalde natuurrampen, zoals stormen, blikseminslagen en soms zelfs aardbevingen, worden gedekt.

 • Andere gebeurtenissen: Afhankelijk van de polis kunnen ook andere gebeurtenissen zoals explosies, rookschade en bepaalde ongelukken in huis worden gedekt.

 

Een huurhuis en je inboedelverzekering

Een inboedelverzekering kan van onschatbare waarde zijn voor huurders die in een gehuurde woning verblijven.

Huurders hebben vaak persoonlijke bezittingen en waardevolle spullen in hun huurwoning, en een inboedelverzekering biedt een geruststellende bescherming tegen onvoorziene gebeurtenissen die schade kunnen aanrichten of diefstal kunnen veroorzaken.