Zijn er mogelijkheden voor tijdelijke huurkorting?

Je bent een huurder in Utrecht en je woont in een appartement dat een grote renovatie ondergaat. Door deze werkzaamheden heb je last van geluidsoverlast en stof, en enkele faciliteiten in je appartement zijn tijdelijk niet beschikbaar. Door deze omstandigheden neem je contact op met je woningcorporatie. Heb je recht op huurkorting?


Huurkorting

Ja, de woningcorporatie erkent dat de leefomstandigheden tijdens de renovatie niet optimaal zijn en biedt je een tijdelijke huurkorting aan als compensatie. Bijvoorbeeld, ze verlagen je huur met 20% voor de duur van drie maanden, wat overeenkomt met de verwachte duur van de meest ingrijpende renovatiewerkzaamheden.

LeestipMet deze kosten moet jij rekening houden bij het huren!

Voorwaarden van huurkorting

Er zijn dus mogelijkheden voor tijdelijke huurkorting onder bepaalde omstandigheden in Nederland. Dit hangt echter af van verschillende factoren, zoals het beleid van de woningcorporatie of de particuliere verhuurder, en de specifieke situatie van de huurder.

1. Renovatie of Onderhoud

Als je woning ingrijpend wordt gerenoveerd of onderhoud nodig heeft waardoor het woongenot aanzienlijk vermindert, kan de verhuurder een tijdelijke huurkorting aanbieden als compensatie.

2. Inkomensdaling

Sommige woningcorporaties bieden tijdelijke huurkorting aan huurders die een plotselinge en aanzienlijke inkomensdaling hebben ervaren, waardoor zij de huur moeilijk kunnen betalen.

3. Overeenkomst met verhuurder

 In sommige gevallen kun je onderhandelen met je verhuurder over een tijdelijke huurkorting. Dit kan voorkomen in uitzonderlijke situaties, zoals tijdens economische crises.

Ook interessant: Wat is scheefwonen en wat kunnen de gevolgen zijn?

Specifieke woningcorporatiebeleid

Verschillende woningcorporaties kunnen verschillende beleidsregels hebben met betrekking tot huurkorting. Het is belangrijk om dit direct bij je eigen woningcorporatie na te vragen.