Aangezicht van Roermond met de maas op de voorgrond

Vind de perfecte huurwoning in Roermond

16 mei 2024

Laatste update: 27 juni 2024

Afbeelding auteur

Madelon

Ooit Roermond overwogen als jouw nieuwe thuishaven? Deze charmante stad aan de Maas is niet alleen een historisch juweeltje, maar ook een hotspot voor cultuur en natuur. Wij nemen je mee op een tocht door de straten van Roermond, ontdekken de beste plekjes om te wonen en te huren, en onthullen we waarom deze stad zo geliefd is bij haar bewoners.

Inhoudsopgave

  De charme van Roermond als middeleeuwse stad

  Roermond, een stad met een ziel die teruggaat tot de middeleeuwen, heeft een geschiedenis die je kunt voelen terwijl je door de straten loopt. Sinds haar ontstaan in de 13e eeuw heeft Roermond zich ontwikkeld van een klein handelsstadje aan de Maas tot een bruisende stad met een rijke culturele erfenis.

  Indrukwekkende plekken

  Eeuwenlang was het een belangrijk religieus en commercieel centrum. Denk aan indrukwekkende plekken zoals de Sint-Christoffelkathedraal en het levendige Munsterplein, waar je nog steeds de middeleeuwse sfeer kunt proeven.

  Sint-Christoffelkathedraal in Roermond

  Een stad van veerkracht en cultuur

  Maar Roermond is niet blijven hangen in het verleden. De stad heeft zich keer op keer weten te heruitvinden, zelfs na verwoestingen tijdens de Tachtigjarige Oorlog en de Tweede Wereldoorlog. Deze veerkracht is nog steeds zichtbaar in het moderne stadsleven.

  Kunstliefhebbers en natuurliefhebbers

  Vandaag de dag is Roermond een levendige thuishaven voor kunstliefhebbers, natuurliefhebbers en iedereen die houdt van een goede mix van oud en nieuw. De historische gebouwen en gezellige pleinen vormen een prachtig decor voor moderne winkels, hippe cafés en culturele evenementen.

  Leestip: Zo vond Nick een appartement via Huurstunt: Ervaringen + tips om snel een woning te vinden.

  Dit moet je zien in Roermond

  Roermond heeft tal van bezienswaardigheden die zeker een bezoek waard zijn, zowel voor inwoners als voor dagjesmensen. Wij hebben onze favoriete plekjes in Roermond voor je op een rij gezet:

  1. Designer Outlet Roermond: Dit is een van de grootste en meest populaire outletcentra in Europa, met meer dan 200 winkels van internationale merken.

  2. Munsterkerk: Een indrukwekkende romaanse kerk uit de 13e eeuw, bekend om zijn prachtige architectuur en historische betekenis.

  3. Sint-Christoffelkathedraal: Deze gotische kathedraal domineert het stadscentrum en biedt een geweldig uitzicht vanaf de toren.

  4. Roerkade: Een sfeervolle kade langs de rivier de Roer, vol met gezellige restaurants, cafés en terrassen.

  5. Het Cuypershuis: Een museum gewijd aan de beroemde architect Pierre Cuypers, die onder andere het Rijksmuseum en het Centraal Station in Amsterdam ontwierp.

  6. Nationaal park De Meinweg: Een prachtig natuurgebied net buiten Roermond, perfect voor wandelingen, fietstochten en het spotten van wilde dieren.

  7. Maasplassen: Dit is het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland, ideaal voor zeilen, zwemmen en andere watersportactiviteiten.

  8. Kasteelhoeve Hattem: Een charmant kasteelhotel met een rijke historie en een prachtig omliggend park.

  9. Voorstad St. Jacob: Een historische wijk met pittoreske straatjes, oude gebouwen en een gezellige sfeer.

  Middeleeuwse brug in Roermond

  Roermond is een stad met goede voorzieningen

  Wat betreft voorzieningen zit je in Roermond helemaal goed. De stad beschikt over uitstekende scholen en zorginstellingen, zoals het Laurentius Ziekenhuis. Daarnaast vind je er talloze winkels, van lokale boetieks tot het bekende Designer Outlet Roermond, en diverse supermarkten voor dagelijkse boodschappen.

  Veel ruimte voor recreatie

  Ook op het gebied van recreatie heeft Roermond veel te bieden: de Maasplassen zijn perfect voor watersport en ontspanning, en het Nationaal Park De Meinweg is een geweldige plek voor wandel- en fietstochten. Met een breed scala aan voorzieningen en een aantrekkelijke leefomgeving is Roermond een geweldige plek om te wonen.

  De Maasplassen bij zonsondergang

  Huurwoningen Roermond

  De beschikbaarheid van huurwoningen is goed, met een gezonde mix van particuliere verhuurders en woningcorporaties die regelmatig nieuwe woningen aanbieden. Wat Roermond bijzonder aantrekkelijk maakt voor huurders is de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en de centrale ligging in Limburg, dicht bij zowel natuur als stedelijke voorzieningen. 

  Het gemeentehuis in Roermond

  Populaire wijken om te huren in Roermond

  Roermond biedt diverse aantrekkelijke wijken voor huurders, elk met hun eigen unieke charme en voordelen. Hier zijn enkele van de populairste wijken om te huren in Roermond:

  • Binnenstad: Met gezellige straatjes, historische gebouwen en een bruisend stadsleven met winkels, restaurants en cafés en de nabijheid van culturele hotspots zoals de Sint-Christoffelkathedraal en het Cuypershuis, is wonen in de binnenstad perfect voor liefhebbers van een levendige stedelijke omgeving.

  • Maasniel: Dit is een vriendelijke en hechte buurt met uitstekende scholen en kindvriendelijke voorzieningen en een rustige omgeving met veel groen. Ideaal voor gezinnen die een rustige en veilige wijk zoeken.

  • Herten: Deze wijk is gelegen aan de Maasplassen, ideaal voor watersportliefhebbers. Er is veel groene ruimte en natuur in de buurt en de wijk beschikt over moderne woningen met ruime tuinen. Daarnaast zijn er goede verbindingen naar het centrum van Roermond.

  • Roer-Zuid: Nieuwe, moderne woningen en appartementen met strakke en eigentijdse architectuur. Daarnaast beschikt de wijk over goede infrastructuur met snelle toegang tot het centrum. Deze wijk is populair bij jonge professionals en gezinnen.

  • Kapel in ’t Zand: is een rustige woonwijk met een dorps karakter. De nabijheid van het natuurgebied Meinweg voor recreatie en diverse sportfaciliteiten en parken maakt deze wijk een prettige leefomgeving met een mix van jong en oud.

  Middeleeuwse kathedraal in Roermond

  Gemiddelde huurprijs in Roermond

  Bij het zoeken naar een appartement, kamer, studio of huurwoning in Roermond kunnen de gemiddelde huurprijzen variëren van €300 tot €1500 per maand, afhankelijk van de grootte en locatie van de woning. Houdt rekening met de servicekosten, deze kunnen er nog bovenop komen.

  • Kamers: Klein en knus, een kamer huur je al voor ongeveer €400 per maand.
  • Studio's: Een studio's kun je huren voor ongeveer €700 per maand.
  • Appartementen: Perfect voor wat meer ruimte, deze appartementen kosten rond de €900 per maand.
  • Huurwoningen: Ideaal voor gezinnen of wie gewoon veel ruimte wil, deze grote huizen huur je voor ongeveer €1200 per maand.

  Wil je opvallen bij verhuurders? Lees onze tips over reageren op een huurwoning

  Vind een huurwoning in Roermond met Huurstunt!

  Zie jij jezelf helemaal wonen in deze prachtige stad in Limburg? Dan kan je zoektocht naar een huurwoning beginnen! Huurstunt verzamelt het beschikbare woningaanbod van makelaars en particulieren op één overzichtelijke plek.

  Handige zoekfilters

  Maak gebruik van handige zoekfilters om je voorkeuren aan te geven en ontdek hoe eenvoudig het is om een huurwoning in Roermond te vinden die aan al je wensen voldoet.

  Probeer Huurstunt Premium nu 14 dagen gratis en ontdek alle mogelijkheden.

  Conclusie

  Roermond, een charmante stad aan de Maas, biedt een unieke combinatie van historische charme, culturele rijkdom en prachtige natuur. Met uitstekende voorzieningen, diverse recreatiemogelijkheden en betaalbare huurwoningen is Roermond een ideale plek om te wonen. Ontdek jouw nieuwe thuis in Roermond met Huurstunt!

  Terug naar het overzicht