flat met balkons

Heb je een huurwoning met een balkon? Zo kun jij er extra van genieten!

07 augustus 2023

Laatste update: 25 maart 2024

Het hebben van een buitenruimte in je huurwoning, of het nu een balkon of een tuin is, kan een enorme boost geven aan je woonervaring. 

Inhoudsopgave

  Waarom een huurwoning met een buitenruimte zo aantrekkelijk is

  Een buitenruimte is meer dan alleen een plek waar je koffie drinkt op zonnige dagen. Het is een verlengstuk van je woning en biedt tal van gezondheidsvoordelen. Het biedt een plek om frisse lucht in te ademen, stress te verlichten en zelfs een beetje zon te vangen als het weer het toelaat.

  Tuinieren op je balkon, dat is easy!

  Daarnaast kan het een plek zijn om te tuinieren, een hobby die je in verbinding brengt met de natuur en die mentale welzijn bevordert. Bovendien biedt een buitenruimte een uitstekende gelegenheid om te entertainen, of je nu een grote tuinfeest organiseert of gewoon gezellig met een paar vrienden op het balkon zit.

  Balkon met een tomatenplant

  Voordelen van buitenruimtes 

  Zelfs in natte zomers heeft een buitenruimte zijn charme. Regen hoeft geen spelbreker te zijn. Integendeel, het kan een kans zijn om te genieten van verschillende activiteiten zoals het luisteren naar het rustgevende geluid van regendruppels of het observeren van hoe planten opbloeien in de regen.

  Het geluid van regen is rustgevend

  En laten we het rustgevende effect van regen niet vergeten. Er is iets ongelooflijk rustgevends aan het kijken naar regendruppels die tegen het raam tikken, terwijl je veilig en droog zit op je overdekte balkon of veranda.

  Man op een balkon met een sigaar

  Tips om je buitenruimte te benutten wanneer de zon niet schijnt

  Je kunt je balkon of tuin nat-weer-klaar maken door een paar strategische aanpassingen te doen. Een eenvoudige overkapping of parasol kan voldoende beschutting bieden tegen regen, terwijl buitenmeubilair van teak of metaal bestand is tegen weersinvloeden.

  Planten op het balkon? Kies voor planten die tegen veel water kunnen

  Voor de beplanting, kies voor regenbestendige planten zoals varens en hosta's, die het goed doen in vochtige omstandigheden.

  Tot slot, overweeg om een vuurplaats of terrasverwarming aan te schaffen, zodat je zelfs op koelere dagen kunt genieten van je buitenruimte.

  Een balkon met meerdere planten in de avond

  De voordelen van een balkon of buitenruimte

  Er zijn veel voordelen aan het wonen in een huurwoning met een balkon of tuin. Hier zijn een paar van de belangrijkste:

  • Meer privacy: Een buitenruimte geeft je de mogelijkheid om te ontspannen en te socializen zonder dat je gestoord wordt door je buren.
  • Meer frisse lucht: Een buitenruimte zorgt voor een natuurlijke ventilatie van je woning, waardoor je schonere lucht kunt inademen.
  • Meer vitamine D: Zonlicht is belangrijk voor de aanmaak van vitamine D, wat goed is voor je botten en je immuunsysteem.
  • Meer ontspanning: Een buitenruimte is de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de natuur.
  • Meer waardevermeerdering: Een woning met een balkon of tuin is vaak meer waard dan een woning zonder buitenruimte.

  Conclusie

  Het hebben van een buitenruimte in je huurwoning, ongeacht het formaat, is een enorme bonus. Het biedt je de kans om te ontspannen, te entertainen en zelfs om een beetje dichter bij de natuur te komen. En het mooie is dat je van al deze voordelen kunt genieten, ongeacht het weer. Dus omhels die regenachtige dagen - ze kunnen net zo mooi zijn als zonnige dagen als je de juiste houding hebt.