Kan ik hulp krijgen bij het reageren op een huurwoning?

Het vinden van een huurwoning kan tegenwoordig een uitdaging zijn. Daarom hebben we een aantal waardevolle tips voor je samengesteld om je te helpen bij het reageren op huurwoningen!


1. Spreid je kansen

De reden dat het voor velen zo lang duurt om een huurwoning te vinden, is dat ze hun pijlen richten op één huurwoning. In de tussentijd kunnen er al veel leuke huurwoningen verhuurd zijn en die heb je dan allemaal gemist. Zorg er dus voor dat je je ogen goed openhoudt, zodat je leuke huurwoningen niet mist en schrijf vooral berichten naar verschillende verhuurders!

2. Lees de woningadvertentie goed

Vaak worden vragen al beantwoord in de omschrijving van de huurwoning. Zaken als huurprijs, oppervlakte en huurvoorwaarden worden dan vaak al genoemd. Lees de advertenties dus goed door om zo te voorkomen dat je onnodig vragen gaat stellen.

3. Reageer alleen op passende woningen

Reageer bovendien alleen op woningen waarbij jij voldoet aan de gestelde eisen. Verhuurders wijken hier bijna nooit vanaf en de kans dat je een huurwoning mag huren waarvoor jij niet voldoet, is klein.

Bekijk ookIs mijn reactie verstuurd?

4. Controle is belangrijk

Een goede eindcontrole kan het verschil maken. Reacties met spelfouten worden vaak in verband gebracht met slordige mensen. Verhuurders willen liever geen sloddervossen in hun huurwoningen, dus de kans dat je afvalt is groot. Zorg er dus voor dat je reactie foutloos is. Laat de reactie desnoods lezen door iemand die goed is in taal.

5. Vergeet jezelf niet voor te stellen

Ook is het van belang dat je jezelf goed beschrijft in je reacties. Vertel de huurbaas altijd wat over jezelf. Denk hierbij aan dingen, zoals:

  • Motivatie
  • Leeftijd
  • Karaktereigenschappen
  • Werk/opleiding
  • Huisdieren
  • Inkomen

6. Vermeld (de juiste) contactgegevens in je reactie

Let er bovendien op dat je altijd een juist e-mailadres en/of telefoonnummer noemt in je reactie. De verhuurder zal deze gebruiken om je uit te nodigen. Controleer deze gegevens dus goed en let goed op of je mailtjes binnenkrijgt!

 Zó kun je reageren op een huurwoning + voorbeeldbrief

7. Eisen is afwijzen

In veel gevallen vinden verhuurders het niet leuk als huurders veeleisend zijn. Probeer daarom zinnen met ''ik wil'' en ''ik moet'' te vermijden. Verhuurders kiezen dan vaak voor iemand anders en dat is natuurlijk zonde. Ook is het van belang dat je beleefd blijft tegen verhuurders.

8. Blijf altijd vriendelijk

Als een verhuurder besluit om iemand anders te kiezen voor een woning, is dat natuurlijk teleurstellend. Toch kun je beter vriendelijk dan boos reageren, want in veruit de meeste gevallen bezit een verhuurder meerdere woningen. Het kan dus ook maar zo zijn dat een verhuurder je nog mailt met een ander aanbod als jij laat zien dat je altijd vriendelijk en beleeft blijft.

Kan jij wel meer tips gebruiken om een huurwoning te vinden? Duik dan snel in deze blog!